Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 5

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 46 min (Minutáž: 45–60 min)

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Giancarlo Esposito, Ben Bela Böhm, Stefan Kapičič, Tony Dalton, Roland Buck III (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V páté řadě seriálu Better Call Saul, která obsahuje deset epizod, povede rozhodnutí Jimmyho McGilla, že v kůži Saula Goodmana bude dále působit jako advokát, k nečekaným a neobvyklým změnám v jeho okolí. V dalších rolích: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks, Michael Mando, Giancarlo Esposito, Patrick Fabian a Tony Dalton. Během prvních čtyř řad byl seriál Better Call Saul dvaatřicetkrát navržen na Cenu Emmy, třikrát na Golden Globe a třikrát na Cenu kritiky. Kromě toho získal mnoho dalších ocenění. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak musím konstatovat, že Vince Gilligan to opět dokázal. Stejně jako u Breaking Bad, kde jsem si celou dobu říkal něco ve smyslu - jo, je to výborný, ale neni to tak moc výborný jak jsem dle ohlasů čekal, přišla 5.série, která mě posadila na prdel. 10 dílů zhltnuto asi za 3 dny a závěrečné dvě epizody opět patří k absolutnímu vrcholu seriálové tvorby ever. Čistejch 5 hvězd. Normálně bych řekl, že 5 sérií na seriál je až až, ale tady si teda na tu 6. milerád počkám! (Netflix 4k, orig.) ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Je naprosto dokonalé, jak seriál nikam nespěchá. Jak opět dokáže roztáhnout na několik epizod banální případ, jak banka chce vystěhovat staršího pána ze svého domu, a dokáže z něj udělat strhující souboj několika lidí. Člověk čím dal více oceňuje první sezóny, které jsou daleko od toho, jak jsme si představovali origin Saula Goodmana, ale ukazuje se na nich, jak je to celé promyšlené jako cokoliv, když dlouhé minuty Mike dělá něco banálního, a nelze se od něj odtrhnout. BAGMAN je jedna z nejlepších televizních epizod všech dob. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti Breaking Bad je Better Call Saul pomalejší, nikam nespěchá, ale i přesto se dostal s 5 sérii na úroveň svého staršího bráchy. Scenáristická dokonalost. Opět jako v případě Breaking Bad, výborný vývoj jednotlivých charakterů. Saul, Kim, Nacho, Mike, a Lalo si kradou moji pozornost. 5 řada ukázala i po technické stránce špičku, dle mého to oproti předchozím řadám posunula výš. Závěrečné 3 epizody jsou DOKONALÉ. Očekávání od závěrečné 6 série jsou velké a já mám pocit, že nás čeká podobná jízda jako v závěrečné 5 řadě Breaking Bad. :-) ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hey, you're alive. Focus on that." Klobúk dolu, Better Call Saul sa stáva každou ďalšou sériou lepším a stále viac sa približuje svojmu staršiemu bratovi, miestami mám dokonca pocit, že Saul je ešte kvalitnejším a prepracovanejším seriálom, ako kedy bolo BREAKING BAD. Ak keď sa v tejto sérii toho veľa neudialo, vôbec to nevadí, pretože aj bez toho bola táto kapitola Saulovho seriálu veľmi návyková a vydarená... Naozaj nedokážem nájsť jedinú vec, ktorú by som tu mohol vytknúť. Už od prvej časti sa na túto sériu neuveriteľne dobre pozerá a mne osobne prišlo veľmi zaujímavé pozorovať, ako sa Jimmyho premena na Saula Goodmana už pomaly, ale isto blíži k záverečnému štádiu. V tretej a štvrtej epizóde bolo výborné opäť vidieť starého známeho Hanka spolu s jeho kolegom Gomiem, ktorí si tieto dve časti ukradli úplne pre seba (a absolútne oprávnene 😄) a dokonca aj dejová linka s večne mrzutým tvrdohlavcom Ackerom ma veľmi pobavila. Bezkonkurenčne najlepšou časťou bola epizóda č. 8 s názvom Bagman, ktorá bola ako vystrihnutá z BREAKING BAD (nemohol som uveriť tomu, že sa pozerám na Saula) a tiež kde bola využitá geniálna a neprekonateľná kamera, na niektoré zábery som dokonca pozeral s ústami otvorenými dokorán. No, a finále, kde na plnej čiare zahviezdil Lalo bolo niečo pre mňa dovtedy nepredstaviteľné (scéna v podzemnom tunelíku bola pecková 😎), ani na chvíľu som neváhal a Better Call Saul som si pridal medzi obľúbené seriály. Ak to takto pôjde aj naďalej, tak potom budem schopný s čistým svedomím povedať, že Better Call Saul je lepšie ako BREAKING BAD. Piatej sérii Saula dávam 10/10, bolo to vynikajúce, už teraz sa nemôžem dočkať veľkého finále... "What's so funny?" "You wouldn't get it." ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Prituhuje. Bojím sa o Kim. Dúfam, že ju nečaká nič horšie, než predajca vysávačov... a utešujem sa, že nič horšie by - aspoň zatiaľ - nedávalo veľký zmysel. Nie vo vzťahu ku Saulovi, ako ho poznáme v Breaking Bad. I keď práve pri ňom jeden nikdy nevie... To taký Nacho, ten to má, zdá sa, zrátané... Na každý pád, Gilligan & Gould ťažko hľadajú v seriálovom svete vážnejšiu konkurenciu! ()

Galerie (166)

Zajímavosti (12)

  • Na podcastu „Better Call Saul Insider“ Peter Gould uvedl, že Sobchakovo vystoupení v této epizodě bylo původně zamýšleno pro jinou postavu, ale scéna musela být přepsána kvůli konfliktům v plánování. (Petrmachovec)
  • Členka kmenu Navajo Olivia Bitsui, která svou fotografií dala podle seriálu inspiraci logu banky Mesa Verde, byla pojmenována podle dcery Olivie herce Jeremiah Bitsui, který v seriálu hrál roli Viktora. Olivia Bitusi je zároveň nejstarší fiktivní postavou v celém univerzu Breaking Bad. (kkomtu)

Reklama

Reklama