Reklama

Reklama

Mickeyho vánoční koleda

  • USA Mickey's Christmas Carol (více)
Rodinný / Fantasy / Krátkometrážní / Animovaný
USA, 1983, 25 min

Obsahy(1)

Příběh tohoto krátkého animovaného filmu, ve kterém vystupuje spousta postav z Disneyho animovaných pohádek, začíná těsně před Vánoci. Všichni se těší, zdobí stromečky, chystají sve domovy, jen Skrblík o Vánocích nemůže ani slyšet a myslí stále jen na své peníze. Odmítne pozvání na vánoční hostinu, nechce přispět na sbírku pro chudé. Změní nakonec Skrblík svůj postoj k Vánocům? (ČSFD)

(více)

Recenze (36)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Kdo by odolal vánoční koledě v provedení sladkého Mickeyho Mouse? Tenhle film pro mě znamená vánoce. Mí malý bráškové si to pouštějí každé vánoce už tak pátým rokem, a já se na to každý advent těším. Prostě to k tomu všemu patří. Má to atmosféru, dojemný příběh a samozřejmě taky klasický vtip Mickeyho a jeho kamarádů. Doufám že i letos si dáme repete. Stojí to totiž za to. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Na svátky vánoční u nás doma dětem pouštíme často vánoční dvacetiminutový animáky. Ať už Shrekoledu, Šmouly, Dobu ledovou, Pandu atd... Každej rok to prokládáme i Mickeyho koledou. No co na to napsat... I přes to, že to dokouknou, tak všeobecně děti dnešní doby chtejí víc vymazlenejch pohádek, plnejch gagů a pro ně daleko koukatelnějších animací. Skrblíka už moc nedocení. Ovšem naše generace osmdesátek na tom vyrůstala a nostalgie je samozřejmě mocná. 75% ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Dickens a Disney - pekelná kombinace. Na umístění Vánoční koledy do světa oblíbených disneyovských postaviček se snad nedalo ani nic zkazit a i tenhle kraťásek měl klasickou úroveň oblíbených příběhů právě o Skrblíkovi, Mickeym a ostatních kreslených kamarádech. Vánoční koleda vypadala krásně, duchové poutaví, bylo ubráno na barvičkách, kde to bylo třeba. Já byla moc spokojená. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších anglických romanopiscov Charles John Huffam Dickens napísal v roku 1843 poviedku "Vianočná koleda" (A Christmas Carol). Je to príbeh o lakomom, nespoločenskom, necitlivom a zatrpknutom starom mužovi Ebenezerovi Scroogeovi, ktorého počas štedrovečernej noci navštívia traja duchovia a zmenia jeho pohľad na svet. Toto literárne dielo bolo už mnoho krát sfilmované. Videl som viacero filmových adaptácii. Tento krát sa ku mne dostala veľmi netradičná verzia z roku 1983. Jednalo sa o animovaný titul z produkcie americkej filmovej spoločnosti The Walt Disney Studios. Aj keď som doposiaľ nemal možnosť si prečítať literárnu predlohu, s týmto krátkometrážnym, zhruba dvadsať päť minútovým filmom, som bol veľmi spokojný. Disneyovská duchárčina na vianočný Dickensovský spôsob. "Mickeyho vianočná koleda" (Mickey's Christmas Carol). **** ()

mikiqex 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když se známé postavičky vtělí do jiného (a též známého) příběhu. Vánoční koledu mám rád (byť těch variací je hodně a tudíž je u mě už tak trochu ohraná) a 25 minut na celý příběh je super :) Podle technického zpracování jsem ale hádal, že rok vzniku bude před 1950. Vždyť u Disneyho by bylo reálné prohodit dvě poslední číslice roku, jeho první celovečerní animák (Sněhurka) totiž pochází z docela těžko uvěřitelného roku 1937. No a Kačeří příběhy vznikly pouze o pár let později (1987). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Postavu Skrblíka McKváka (Scrooge McDuck) vymyslel v roce 1947 komiksový kreslíř Carl Barks pro speciální vánoční komiks „Vánoce na Medvědí hoře“. Inspirací mu byla postava Ebenezera Scrooge z Dickensovy „Vánoční koledy“. V tomto filmu je tedy Skrblík ve své původní roli. (Landauer)
  • V tomto krátkém snímku vůbec poprvé propůjčí Wayne Allwine svůj hlas Mickeymu a naposled, kdy Clarence Nash namluví Donalda. (HellFire)

Reklama

Reklama