Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivní adaptace Daredevila dává zapomenout na rozporuplný celovečerní film a tvůrci nám dávají jasně najevo, jak má být tento hrdina správně prezentován. Drsnější pojetí, temné prostředí, tmavý vizuál a nabité akční scény, to je klíč k úspěchu. V bitvách Daredevil exceluje a ukazuje nám prvotřídní rvačky, zapisující se již nyní do zlatého fondu žánru. Tvůrci vedle hrdinů věnují hodně prostoru také titulnímu záporákovi Kingpinovi, což je dobře a jde o zajímavou změnu oproti Marveláckým filmům a tentokrát tedy nepřítele poznáme velmi detailně a jasně chápeme jeho motivace. Kde ale tvůrci pochybili je tempo a dávkování příběhu, neboť i když Daredevil obsahuje několik skvělých epizod, dojde i na mnoho slabších momentů a seriálu by prospělo rozsah o pár epizod zkrátit, neboť v současné podobě se děj dost vleče. Pozitiva ale převládají a Daredevil úspěšně odstartoval Marveláckou štaci na Netflixu. ()

fmash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostatečně temné, explicitní a s dostatečným nedostatkem dětinskosti. Vlastně nemám výhrady, až na obvyklý nešvar, že hlavní hrdina, takto borec až na půdu, střídavě zvládá pomlátit asi milion křupanů najednou, přičemž se vyhýbá kulkám, střídavě dostává na budku od kdekoho, kdo má ve scénáři jakous takous důležitost, takže nesmí jít k zemi po první dobře mířené pumelici. 4½. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky každá epizoda má stejnou kostru. 3/4 stopáže žvanění (naštěstí smysluplné - žádná vata - a k věci) a 1/4 akce (neskutečně dobře a poutavě natočené). Není to tedy primárně o slepci-mlátičce. Jak by jeden čekal. Snaha popsat charaktery postav je opravdu znát. Navíc, seriál se neštítí trochy té krve (a otevřených zlomenin) a to včetně ústřední postavy. To je celkem příjemné. Seriál tak působí více dospělé a znatelně méně směšně nežli jiné seriálové MARVELovky. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hell yeaaaah !! Nebo možná doslova "hell´s kitchen yeaaaah". Ať tak či onak, podařilo se mi první sérii seriálu Daredevil shlédnout v rámci víkendu, což svědčí o dvou základních faktech. Seriál je jednak prudce návykový a jednak se u mě zřejmě objevuje nějaká seriózní psychóza a měl bych vyhledat pomoc odborníka. Pokud to ale vezmu vážně, tak jsem byl nadšen tím, že se jedná o komiksovou záležitost s reálnými parametry, hlavní hrdina je člověk z masa a kostí a když spadne z třímetrové výšky, dopadne jako normální smrtelník. Je to tedy spíše klasická kriminálka s promakaným příběhem a nejskvělejším záporákem - jedním slovem paráda..ihned jdu na sérii číslo 2.................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem trochu obavy, že nejapně vyhlížející ksicht Charlieho Coxe bude jako pěst na oko. Všechna čest, ve valné většině záběrů si představitel Murdocka opravdu s předlohou sedl perfektně. 13 dílů série je tak akorát, přidat ještě pár dílů, sklouzlo by to do roviny unifikovaných právnických seriálů, kterých na společné anténě spolehlivě okupují celodenní televizní provoz tuny. D'Onofrio jako Fisk = jasná výhra. 80% ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Citace z Bible, kterou otec Lantom (Peter McRobbie) používá při poradenství Mattovi, je Přísloví 25:26: „Jako zmatený pramen nebo znečištěná studna jsou spravedliví, kteří dávají přednost bezbožným.“ (Epistemolog)
  • Pistole, která se zasekne v úvodní scéně, je Heckler a Koch P30L. (Epistemolog)

Reklama

Reklama