Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2018), 24 h 27 min (Minutáž: 46–69 min)

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Mahershala Ali, Mustafa Shakir, Ron Cephas Jones, Frank Whaley, Rob Morgan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Season 2 jako černý Kmotr. Z původně odstrkované komiksárny se stalo výživné gangsterské drama, s fantastickým záporákem (Bushmaster!), který sice protivníkům řeže hlavy, ale na konci mu regulérně fandíte, ať tu svini Mariah (skvěle zahranou Alfre Woodardovou) zkrouhne. Ke konci se hranice mezi dobrem a zlem stírá, přesně jako v životě, kde je vše relativní. Mike Colter je charismaťák až na půdu, líbí se mi jeho klidné herectví, ze kterého vyzařuje síla, znovu musím vyzdvihnout Bushmastera alias Mustafa Skahikra a jeho prima jamaštinu, který mi fakt přirostl k srdci. A k tomu všudypřítomný jazzík, blues a sem tam slušný hip-hop a taková zvláštní posmutnělá atmosféra, která je u komiskárny neobvyklá. Ke konci se dokonce v jednom záběru cituje Coppolův Kmotr, tvůrci si přesně uvědomovali, co jejich dílko připomíná. Fakt je mi moc líto, že už to nebude pokračovat. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začněme tím horším, protože Luke Cage je pro mě jedním z nejslabších článků celého MCU. Důvodem je příliš velká roztahanost, protože kromě asi 3 epizod se 3/4 epizody nic nedělo. Druhým problémem je záporák, na Cottonmouthovi bylo alespoň něco, ale Diamondback je suverénně nejhorší záporák v MCU (ano, i Malekith byl lepší, ne o moc, ale byl). To je vidět zejména, když si to porovnáte s ostatními MCU seriály (Garret, Ward, Kingpin, Killgrave). Všechno zachraňují konce epizod, díky kterým má člověk pocit, že se děje alespoň něco. Pak je skvělou postavou Misty Knight, která je jednou z nejlepších ženských postav MCU. A sám se divím, že to píšu, protože mě černošská hudba nikdy moc nebrala, ale sound track je úžasný. 70 % ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I kdyz mi to vyslo na tri hvezdy, mel jsem v druhe puli problem cely serial vubec dokoukat. Proc se proboha tvurci zbavovali tak skveleho zaporaka? A proc ho nahradili nekym tak debilnim, klisovitym a nudnym? Kam se podela filmovost akcnich scen jake ma Daredevil? Kam se podela hutna atmoska Jessicy? Zde jsme dostali cernosskou pohadku s ucouranymi dialogy, nudnym vizualem a otravnymi postavami. Ze zacatku se najde nekolik dobrych epizod, ale postupne se to rozmelni v sed, sed a nudu. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Luke Cage dokáže solidně zabavit, ale nedokáže skrýt nevyrovnanost, kdy má slabší a roztahaný příběh, který není dostatečně nosný, aby utáhl a bavil rovnoměrně po celých 13 epizod. Příběh i přes svojí utahanost dokáže díky mnoha povedeným momentům udržet diváckou pozornost až do konce, ale občas je to již na hraně únosnosti a tvůrci by na tomto aspektu měli do příště zapracovat. Postavy jsou zajímavé a jejich vývoj vás bude zajímat a díky netradičnímu prostředí pro komiksové adaptace některé chyby překonáte, ale podruhé už bych to v takovémto tempu asi nepřežil. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde se KLASICKY furt jen žvástá a nic se neděje. Náznaky akce 3,8 a 10 díl a v 11 dokonce snad náznak i nějakýho fightu. Díly mezitím prožvastanost u kávy v nějakým kadeřnictví či stanici. Přišlo mi, že koukam spíš na seriál Holičství, než na nějaký komiksový seriál. Pak houkání houkaček a procházky po městě opět doplněné žvástáním. Druhou sérii prcám. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (26)

  • Postava Luke Cage se poprvé objevila v roce 1972 v komiksovém sešitu "Luke Cage, Hero For Hire #1". (Bube1)
  • Každá epizoda je pojmenovaná podle jedné skladby skupiny Gang Starr. (hynn3k)
  • I v tomto komixovém seriálu se objeví legendární Stan Lee, ale pouze na fotografii reklamního plakátu s nápisem: "See a crime? Report it!" ("Viděl jsi zločin? Ohlaš to!"). Jedná se konkrétně o 12. epizodu 1. série "Soliloquy of Chaos". (Chevees)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix zrušil Daredevila

Netflix zrušil Daredevila

30.11.2018

Netflix a Disney jsou momentálně uprostřed drahého rozvodu a další obětí jejich nenaplněné lásky se teď oficiálně stal jednoznačně nejúspěšnější z marvelovských seriálů, komiksový Daredevil. Po třech… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama