Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Everybody sing! Nečekaně ujetý a šíleným humorem nařachaný muzikál, jenž se nebere vůbec vážně a funguje také jako parodie pohádkového žánru. Chytlavé melodie, již byste si broukali i dlouho po skončení, se sice dočkáme pouze v pilotu. Choreografie některých hudebních čísel by také ještě potřebovala doladit. Písničkám ale nechybí hravost, nápaditost a stejně jako zbytek seriálu si umí skvěle utahovat z podobných pohádkových písní a žánrových škatulek. K tomu si připočtěte sympatický casting v čele s králem Timothy Omundsonem a guilty plesure Vinnie Jonesem a máme zde kousek, který budete buď milovat, nebo totálně nenávidět. Škoda, že druhé série se nejspíš nedočkáme. 80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Galavant je jeden z těch projektů, které mě dokázaly zaujmout od prvního traileru. Čekal jsem zábavná oddechovku u které nebudu muset přemýšlet a prostě si ji užiju a přesně to jsem dostal. Vše zabaleno do chytlavých melodií a vtipných písniček. Parodie a zpěv u mě boduje. Postavy skvělé, exceluje hlavně král Richard (Timothy Omundson), ale baví i Gareth (Vinnie Jones) a samotný Galavant (Joshua Sasse). Rytířský souboj ze druhého dílu je opravdu skvělý a připomněl mi Příběh rytíře. Nevím jestli se dočkáme druhé řady, závěr série po tom přímo volá, ale tvůrci to velmi povedeně zabalili do poslední písničky, takže uvidíme... *** Zatímco první série přinesla svěží závan do světa seriálových komedií, tak od druhé se vlastně čekalo hlavně to, že přijde s něčím dalším, novým a neokoukaným. A to byl opravdu těžký úkol. I já musím přiznat, že prvních pár dílů mi přišlo utahaných a říkal jsem si, že už to není úplně ono. To všechno se však změnilo v okamžiku, kdy Richard vymění cenný drahokam za Tada Coopera. V tu chvíli bys ten správný Galavant zpět a vykouzlil mnohokrát úsměv až do opravdu pěkného a povedeného finále. Tentokrát však už pochybuji, že by Galavant opět přežil. Nemůžu si pomoct, ale první série byla lepší a měla chytlavější songy. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Mohl bych vést hnutí na protest za ukončení tohoto úžasného seriálu. Plno gagů, naprosto dokonalé písničky. Vždyť tomu nic nechybělo, každý díl mě bavil, já se smál, byl jsem napjatý. A oni po 2 sezonách seriál zruší. Fakt obrovská škoda. Přitom spoustu hloupých seriálů pokračuje. Co postava, to perfektní a osobitý charakter. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zaujalo mě to už od traileru (to jsem ještě nevěděl, jestli v dobrém, nebo ne), ale nehorázně jsem se na to těšil. A teď je jasné, co je Galavant zač - podle mě jasný kandidát na hit sezóny, protože něco takového se nevidí a je to taková bejkárna, až je to dokonalý --- vůbec to nepůsobí americky, hlavně co se týče prostředí, to jsou samý louky a zříceníny a to je hrozně fajn. Naprosto parádní songy, které jsou součástí příběhu a posouvají ho dál (hlavně ta hned první byla výborná), herci zpívají výborně, postavy jsou jasně dané a úžasně napsané... Galavant je sice vynikající, ale celý seriál táhne geniálně zahraný hlavní záporák, tedy král. Lepší postavu jsem už dlouho nikde neviděl. A musím zmínit i parádního Johna Stamose v epizodní roli... Je to nehorázně vtipné, vůbec ne trapné, tak hloupé, až je to geniální, bravurní parodie a nejvtipnější záležitost za hodně dlouhou dobu srovnatelná s Teorií. Doufám, že tohle mi prodlouží na další sezónu, neboť se obávám, že osm dílů bude velice, velice málo, neboť postav jako je kuchtík, či ten silák, těch je v seriálech opravdu požehnaně málo. Myslím, že po dalších dvou dílech, se do toho seriálu zamiluju, neboť jsem takhle blizoučko. Už dodám jen jedno: Bomba. Všechno, co jsem chtěl říct jsem (snad) řekl, a pokud ne, tak to tady v komentářích určitě někde najdete, jelikož pozitivních ohlasů je dost, a bodejť by ne, když je to taková strašná pecka. Nejvíc originální věc, kterou jsem viděl, aneb jak z chabé zhovadilé látky udělat nezapomenutelnou záležitost. Po svou dílech 90%, čistě jen jako rezerva do budoucna. ()

fincik 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech nebudu hodnotit, ale komentář si dovolím napsat už teď, protože jsem se naprosto bavil. Sympatické postavy, které fakt hláškujou. Je to hrozně vtipný a bláznivý. Ničeho se to nebojí. Nejsem fanda filmů kde se zpívá, ale tady se mi to naopak líbilo a pěkně to tam sedlo. Navíc krásné prostředí zřícenin hradů. Nic podobnýho jsem ještě neviděl. Můžu jenom doporučit. Tohle musí zvednout náladu každýmu. Takže teď po šesti dílech musím dát 5*, suprová záležitost. ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • V hospůdce v magickém lese na začátku druhé série Galavant (Joshua Sasse) říká: "Thank you for not feeding us to the Bear" ("Díky, že jste s námi nenakrmili medvěda"), což je odkaz na Cancelation Bear - maskota webu TVByTheNumbers, který žere seriály, které nenatočí další řadu. (Tom:))
  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)
  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))

Reklama

Reklama