Reklama

Reklama

Láska na první boj

  • Francie Les Combattants (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Zdá se, že Arnaud stráví pokojné léto v kruhu své rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Jednoho dne si však všimne krásné, ale drsné Madeleine, ztělesňující čistou energii a neustálý pohyb, která ho svým nevhodným a někdy násilným jednáním záhadně přitahuje. Mírumilovný Arnaud bere věci tak, jak jsou, naopak Madeleine neustále s něčím bojuje a překonává samu sebe. Jejím snem je podstoupit armádní výcvik a Arnaud se rozhodne ji v tom podporovat a chránit, čímž se jeho stereotypní život převrátí vzhůru nohama. Nic však nevyjde podle jejich plánu, protože vzájemně nepatří do svých rozdílných světů. Jediným východiskem je vytvořit si nový. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (57)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nic geniálního se nekoná, ale moc fajn francouzský romcom. Trochu jiný film, než jsem čekal, ale vůbec to nevadí, je to hodně nešablonovité a svěží a přitom svým způsobem předvídatelné. Moc mne bavila jinakost ústřední dvojice, uplně vidím, jak by to vypadalo v USA produkci. Atmosféra parádní celý film, taktéž kamera. Moc příjemné. 8/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to tradicna romantika v trochu netradicnom prostredi armadnej pripravky. Hlavny hrdina je sympatak a chemia medzi nim a ňou funguje na jednotku. Lenze ja na rozdiel od neho by som tu neustale nespokojnu pizdu s vyrazom, ze ma v riti nieco fakt velke kopol po chvilke do prdele. Jak tak vidim v ostatnych komentaroch, tak ostatnym te jej pochmurnost pripadala roztomila. Mne nie. A takisto mi nesedela posledna tretina, ked zdrhnu do lesika a len tak tam vegetuju. To ma teda nebavilo uz vôbec. Takze pre mna je vysledok len priemer, ale aj tak tento film odporucam. Mozno vam ta pizda sadne a tak si film uzijete v ovela väčšej miere. 6/10. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Be2Can 2014] Nakoniec všedná romantika dôsledne napĺňajúca žánrové schémy, ktorá nenadchne, ale väčšinu divákov ani neurazí. Ústredná dvojica srdcia lámať nebude, ale šance na získanie sympatií určite má. Priamočiary dej príliš neťaží z načrtnutých vážnejších tónov či konfliktu s bratom (dilema práca-vojna je banálna a pre dej nepodstatná) a ani hudobne neočarí. Sviežosť základného námetu (predsa len, dvaja zamilovaní na vojenskom výcviku nie je motív, ktorým by bola dnešná produkcia zahltená) sa vytráca pomerne rýchlo, keďže sa nijako nevyvíja a len sa zmieta ako ryba na suchu. Ak však čakáte len tradičný oddychový romantický film, zrejme budete spokojný. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Instinkty nás nezajímají. Zde se učíme smysl slova POVINNOST." Mě zase nezajímají vojenské nesmysly, takže si na odjištěný granát prostě nelehnu, ale o to tu nejde. Tady jde o to, že jsem psychicky odolný jedinec, který by dokázal zvládnout, kdyby ho přeprala holka. Ostatně by to nebylo poprvé, ale nesměla by to být "kráska" typu Jarmil Kratochvíl, Helen Fibinger nebo Marian Mutola. Madeleine tohle kritérium tak nějak splňuje, ale tady pro mne klady končí. Mě totiž výcvik ani vztah nezodpovědného truhláře a naivní drsňačky vůbec nebavil. Nezakopnul jsem při něm totiž o jedinou sympatickou postavu, takže hvězdy mohu dát jen za chytlavý námět a za lehce vyčpělou vzpomínku na sex, při kterém jsem neměl vůbec nic pod kontrolou. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tahle po všech stránkách drsná romantika mi až neskutečně padla do noty. Zamilovat se do holky, která se chová většinu času spíš jako chlap, to vyžaduje odvahu. A ač to zprvu zrovna dvakrát nevypadalo, Arnaud ji skutečně měl. V ten pravý okamžik se rozhodl mít navrch a Madeleine mu nakonec chtě nechtě podlehla. Na ústřední dvojici v podání Kevina Azaïse a Adèle Haenel se moc hezky koukalo, nesourodý pár předvedli více než přesvědčivě. Každým coulem originální příběh výborně dotvářejí svěží dialogy, i vtipné okamžiky tu mají své nepostradatelné místo, hudba jde ruku v ruce s tempem děje a bez povšimnutí nemohu nechat ani krásné přírodní lokace. Zkrátka a dobře, skvěle jsem se bavila a ani chvilku netrpěla nudou, takže jsem připravená... dát plnou palbu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2014 v sekci Parallel. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii v lokalitách Béarn, Maubuisson, Lacanau nebo Azereix. (Terva)

Související novinky

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Reklama

Reklama