Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 3

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 279)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Marvelovek. Nejenže je dílo neuvěřitelně nápadité z hlediska akce, ale hlavně příběhově se zde ze všech děl posuneme snad nejvíce a Infinity War je tím naservírováno jako na talíři. Zaujaly mne především skvěle napsané hlavní postavy, v jejichž čele stojí na jedné straně barikády Hela, jako adept na záporáka roku a na straně druhé kdo jiný než Thor, který zaznamenal neuvěřitelný posun po fyzické i psychické stránce. Ostatní postavy však také nejsou k zahození a MCU tak okoření představením celého nového světa a k tomu sympatické vedlejší postavy jako je třeba Grandmaster, Valkýra a nebo ten balvan se švábem. Ti se starají především o humorné doplňky a jde jim to vážně skvěle. Dalšími dokonalostmi jsou samozřejmě akční scény na jejichž pozadí obvykle hraje nějaká ta vypalovačka od AC/DC. Z nichž je nejpozoruhodnější asi nezapomenutelný střet Thora s Hulkem. Nuž prostě jsem si Rangnaroka užil ve všech směrech a momentálně pro mě představuje úctyhodné druhé místo v žebříčku MCU děl. PS: A na závěr ještě potitulková scéna ,,I feel like everything is gonna work out fine"(mám pocit že všechno dobře dopadne) :D 97% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč pomáháš mému bratrovi utéct s tím zeleným hňupem?" Má orientace v severské mytologii je takřka nulová a mé zaujetí pro marvelovské omalovánky mizivé, takže mě hláskující Zlatovláska bez kladívka, nejsilnější Avenger a nejopilejší Valkýra dost překvapili tím, jak mě pobavili. Proletěl jsem se s nimi Ďáblovou řití, navštívil jsem s Thorem holiče, půl hodiny jsem padal s Lokim a navíc jsem zjistil, kolik má Hulk doktorátů. Kolik? Neřeknu, zasmějte se tomu sami … tedy pokud máte smysl humor. Pokud však berete Avengery vážně a očekáváte jejich přílet, aby nás zachránili před Putinem, tak se asi moc bavit nebudete. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Najpríjemnejšie prekvapenie tohto roku (v zmysle očakávania úplnej sračky). Mimoriadne štýlová jazda pripomínajúca fantasy/sci-fi rozprávky z 80.rokov upgradovaná o súčasné technológie. Funkčný vizuál, občas príjemna nadsázka, skvelá hudba, super herci (aj keď Hempsworth občas nestíha) a epický, osudový príbeh. Proste tučná blockbusterová zábava. Akurát toho humoru je počas finále, v ktorom sa hrá o všetko, príliš. To ničenie emočne silných momentov je už tradične na facku, no tentoraz to skvelý zážitok prebíja (proste to čo sa nepodarilo v slabučkom Civil War). Vo výsledku bez debaty najlepší Thor a spolu s tretím Iron Manom a Winter Soldierom najlepšia marvelovka. S prihliadnutím na kvalitu ostatných MCU filmov 9/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Třetí Thor přicházíse zcela novými ambicemi a vyprávěcím směrem, který otevřeně vytváří zábavný a takřka parodický ekvivalent k dosavadním příběhům Avengers, kde se s humorem definitivně roztrhl pytel a stylizace vytvářeného světa i ozvláštňující vedení ne úplně klasické zápletky nabývají multižánrových rozměrů, jaké jsme dosud u Marvelu neviděli. Waititi je pro mě blockbusterový rejža budoucnosti. Více zde ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné čtyři hvězdy nebo slabých pět hvězd. Asgard (konečně víme odkud je to zlato) i Saakar (odtamtud to nebylo, tam je smetiště a gladiátoři) jsou pěkně udělané světy. Čtyřčlenni mstitelé - Revengers jsou fajn. Humoru je tu dost, až se to nemusí někomu líbit. Bez toho abyste viděli část filmů ze světa Marvel jste ztraceni. Dobrá je hudba (ta hromovladná Led Zeppelin Immigrant song zvlášť) i záporné postavy Hela a Velmistr, každý jiným způsobem. Thor by si měl zajít se sourozenci na rodinnou terapii. Drobným a milým bonusem je divadelní představení o chrabrém skonu prince Lokiho v podání Matta Damona, Sama Neila a Luka Hemswortha. ()

Galerie (385)

Zajímavosti (107)

  • Scrapper 142, jak je nazývána Valkýra (Tessa Thompson) Velmistrem (Jeff Goldblum), odkazuje na komiks „The Incredible Hulk #142“ (1971), kde je tato postava poprvé představena. (Charpy)
  • Bruce Banner (Mark Ruffalo) má na sobě tričko s motivem obalu LP desky „Rio“ od britské hudební skupiny Duran Duran. Toto jejich v pořadí druhé album vyšlo v květnu roku 1982 a o pár měsíců později (v srpnu) se stalo nejprodávanějším albem v Austrálii, kde se film natáčel a odkud pochází i představitel Thora Chris Hemsworth. (klukluka)
  • Zkušená kostymérka Mayes Rubeo pro potřeby filmu vytvořila více než 2 500 původních kostýmů (zahrnujících kostýmy pro obyvatele Asgardu i Sakaaru) z materiálů, které pocházely výhradně z Austrálie. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama