Reklama

Reklama

VOD (1)

V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (117)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože není Tulipánová horečka vysokorozpočtový film, má hvězdné obsazení a luxusní výpravu. Vůbec si neumím představit, co museli tvůrci podstoupit, aby takto věrohodně ztvárnili příběh z Amsterodamu 17. století. Před mnoha lety se podařilo zprostředkovat atmosféru starého Holandska podobně autenticky Dívce s perlou. Tak jako na obrazech starých holandských mistrů, jsou všechny scény zaplněné tisíci detailů, které vypadají skvěle a trochu tím ospravedlňují poměrně stereotypně vykreslené postavy, které se uprostřed toho vztahového šmodrchance nacházejí. To ale není nijak vážně míněná výtka...je to příběh o láskou zpitomělých lidech a jednom nebožákovi, který to odskákal. Od určitého věku na nevěře nespatřuji nic romantického takže ano, byly chvíle, kdy se mi chtělo moralizovat a počínání postav jsem sledoval s nelibostí. Bublalo ve mě, že je to další výblitek červené knihovny, který lidem vštěpuje, že když jde o lásku jdou pravidla a morálka stranou. Ale kupodivu mě tvůrci překvapili koncem, který tomu všemu dává jiné vyznění. Po dlouhé době závěr filmu, který mě vysloveně potěšil. Vlastně pokud bych měl něco vytknout, je to asi jen zbytečně přepálená stopáž. Klidně víc takových filmů. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Tulipány mají dva velký problémy. První je ten, že veškerý dějový zákruty jsou dílem prachsprostý náhody. Jednou dobrý. Poosmý ale z postav vyprchá i zbytek jejich uvěřitelnosti. Ten druhej je ještě těžší kalibr. Dane Dehaan je cokoliv, jen ne svůdník. A čumět na to, jak se do něj Alicie Vikander zadívá, není romantika, ale sci-fi. Waltz skvělej. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Příjemné kostýmní drama (modré šaty, jež nosí Alicia jsou opravdu nádherné), které krom zmatku v ději a chování postav, bohužel nemá moc co navíc nabídnout. Film tudíž táhnou především skvělí herci, ačkoliv téma není na škodu. Vášeň, zrada, láska, chtíč, vina, přičemž není dobré, onu lásku a chtíč, zaměnit. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Emočně sterilní filmová jednohubka zasazená do krásných, avšak po čase zcela fádních reálií Amsterdamu sedmnáctého století. Tulip Fever sice v počátku ohromí skvělým hereckým obsazením, vtahujícím dobovým zabarvením a detailními záběry na nahé tělo Alicie Vikander, avšak poté už se vážně nemůžete zbavit dojmu, že pod tou vší historickou a dramatickou slupkou se ukrývá mělká a klišovitá premisa, která jako by z oka vypadla některým "brakovým" romantickým počinům z velkého plátna či televize. Je to velká škoda, jelikož z potenciálu, který film Tulip Fever vyzařoval šlo dozajista "vytěžit" mnohem více. PS: Mám takový nepříjemný pocit, že z "vojáčka" Christopha Waltze budu mít doživotní trauma. „A new breaker came from nowhere like an act of God, and it changed people's lives. A white flower with a God-given crimson stripe turned our lives upside down, mine and my mistress Sophia's.“ ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drama s úsměvnými prvky. 1) Oceňuji na tomto lehce zábavném trochu unylém slaďáku především hutný příběh plný zápletek a dramatických zvratů._____ 2) Skvělé herecké obsazení a pěkná výprava zážitek z filmu umocnily._____ 3) Zvláště chci upozornit na 28letého Dane DeHaana (malíř Jan) a 24letého Jacka O´Connella (rybář Willem). Věk uvádím k ukončení hrubých prací v roce 2014._____ 4) Historické souvislosti tulipánové horečky vysvětluje přehledně anglická Wiki._____ 4) Výstižný koment: castor***. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Na konci roku 2014 bol hotový prvý zostrih. Prezentácia filmu prebehla v máji nasledujúceho roku na festivale v Cannes. Potom však o filme nebolo dlho počuť. Až v roku 2016 spoločnosť Weinstein Company oznámila premiéru uprostred leta. Týždeň pred uvedením došlo k ďalšiemu odkladu, tentokrát na február 2017. Prekliaty film sa nakoniec v kinách objavil až na prelome leta a jesene 2017, teda tri roky po svojom dokončení. (classic)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Reklama

Reklama