Reklama

Reklama

War Machine

  • USA The Operators (pracovní název)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Afghánistán, rok 2009. Stávající americký velitel koaličních sil generál Whelan je odvolán, protože válka s Tálibánem a import demokracie osvobozovaným Afgháncům nepokračuje dostatečně rychle, resp. nepokračuje vůbec. Prezident Obama tedy posílá nového velitele amerických a koaličních sil, absolventa West Pointu a kurzu Rangers generála Glena McHamona (Brad Pitt). Generál nepřijíždí sám, doprovází jej jeho osobní tým armádních důstojníků - specialistů na vše. Dle jeho názoru válka v Afghánistánu trvala doposud tak dlouho, protože ji nikdo neřídil. To se teď změní. Glen je mistrem optimalizování a zefektivňování. Svému poslání věří a zároveň si uvědomuje, že tohle je jeho válka a že další už možná mít nebude. Miluje uznání i obdiv. Nelibě nese, když se mu pod nohy pletou vlivní politici včetně afghánského prezidenta Hamída Karzáího (Ben Kingsley) a říkají mu, co a jak má dělat, protože on to ví nejlépe. On ten ,,binec'' konečně uklidí... Jenže Afghánistán a jeho lid je něco, co nechápe ani jako voják ani jako Američan. Věci tam fungují jinak už celá staletí. To poslední, co Afghánci chtějí, je zavádění jakýchkoliv změn. Oni chtějí jen jediné, aby Američané odešli... (Big Bear)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (102)

kingik 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejhorší film s Bradem Pittem, který existuje. Je vidět, že Piťák na kariéru už hodně dlabe. Hraje otřesně, dvě hodiny se pitvoří, kondičně běhá jak spastik, blond přeliv jak vyznavač růžových potěšení, no hotofson úžasný. Jeho generál, vůbec jsem mu dosažení této hodnosti nevěřil, byl katastrofa. Ke všemu mu tam přihodili za manželku starou rašpli. Absolutně nevím, o čem film byl, co se v něm řešilo, kam směřoval, neb jsem ho přetrpěl, a celkem třikrát jsem jej chtěl vypnout. Klady si nevybavím vůbec žádné. Ben Kingsley karikuje někdejšího prezidenta Hamida Karzaie. Je zde ve dvou scénách: v jedné neúspěšně zapojuje dvd přehrávač, v té druhé sleduje komedii Blbý a blbější. Celkově film shledávám trapným, nevtipným, nezajímavým, prostým jakékoliv válečné akce, tu jednu, v níž se americká vojenská jednotka plouží afghánskou lokací, nepočítám. Odpad nedávám jen za poslední záběr filmu. Zjeví se v něm nekompromisně se tvářící Russell Crowe. Celkově nejotřesnější film s Pittem, dokonce si ho sám produkoval. Sakra, chlape, zahraj v pořádném filmu, na filmy z produkce Netflixu ještě nejsi hoden. Za rozpočet 60 mega se mohl natočit hodnotnější a záživnější film. 1/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Válečných a politických satir není nikdy dost. Pitt si svého generála střihl s ohromnou chutí a stvořil ve své filmografii dosti nezapomenutelnou postavičku. Vyšší optikou můžu na Válečnou mašinu koukat jako na skvěle parodizující dílo, které si bere na paškál ten neuvěřitelný zmatek v americké zahraniční politice a vlastně tu zbytečnost bojovat proti povstalcům, protože je přece nad slunce jasné že pro Afghánský lid budou Amíci vždy jen okupovatelé než nosiči svobody, takže se jen čeká, kdy ze země vypadnou. 60% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Výborný Brad Pitt v jinak roztahaném, místy i zmateném filmu, který téměř po celou 121 minut trvající stopáž neví, jaký styl příběhu vlastně vypráví. Režisér David Michôd zde vcelku nešťastně balancuje na hranách válečného dramatu, komedie a břitké satiry. Netřeba dodávat, že tento mix žánru funguje jen občas, přičemž v některých vzácných momentech si říkáte, že tohle je přesně ten film, jakým měl být War Machine už od samotného začátku, což je citelné zejména u scén před útokem a útokem samotným. Bohužel, ani tyto skvěle podané scény nezabrání faktu, že je to jen další průměrný film, jehož ambice a snaha zapůsobit dalece přesahují možnosti a schopnosti tvůrců. „I'd go so far as to say you boys are the only thing that counts. If it doesn't happen here, it doesn't happen, end of story.“ ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Válečná satira s nadsázkou nebo smutná výpověď o tom, jaký bordel tam za vodou v rákosí panuje. Film War Machine celé dvě hodiny přemýšlí, čím vlastně chce být, jen aby po 125 minutách přišel k závěru, že je vlastně tak trochu ničím. Stříálení do vlastních řad, trestuhodně nevyrovnaný a nedotažený a herecky navíc ne úplně přesvědčivý. [50%] ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Generál McChrystal udělal v kariéře jednu obrovskou chybu. A to, že si pro velký profil v Rolling Stone nedal pozor na hubu a řekl, co si opravdu myslí o tom, jak to celé Obamova vláda provozuje. Kromě toho, že ho vyhodili z armády, o něm taky natočili posměšnej film. A to tenhle. Jako copak o to, vtipné to místy je... ale hlavně proto, že to dělá z McChrystala polo-dementa. Když se ale člověk koukne na Youtube třeba jak povídá v rámci TED talks, tak to blbec rozhodně není. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikl podle knihy "The Operators" spisovatele Michaela Hastngse. Tato kniha mapuje autorovy cesty spolu s generálem Stanley McChrystalem v dubnu 2010. (ČSFD)

Související novinky

Válečná mašina nabírá herce

Válečná mašina nabírá herce

23.08.2015

O satirické komedii War Machine jste možná ještě neslyšeli a je to chyba. Streamovací služba Netflix na ní totiž hodně sází a hodlá ji příští rok uvést souběžně v kinech i na internetu. Kdo tenhle… (více)

Reklama

Reklama