Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh ze současného velkoměsta. Třicetiletá Ema (Jana Plodková) na útěku od manžela (Jiří Vyorálek) zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný. Tony je gay. Rodiče Emy (Milena Steinmasslová a Luděk Sobota) trvají na tom, aby se Ema vrátila domů. Ve vizuálně hravém snímku se objeví i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel Jan P. Muchow, titulní píseň nazpívala Lenny a jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis. Scénář k filmu napsala režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Že se zákaznice nakvartýruje ke svému kadeřníkovi, je ujetý, ale ještě bych to překousl. Že spolu vlezou do vany, budiž, skamarádili se. Ale proboha, koho napadla myšlenka, že si bude gay třicátník mající v posteli každý týden jinýho chlapa chtít otestovat, jestli by se mu to náhodou nelíbilo s holkou? Hlavní zápletka, zájem Tonyho o Robina, vztah rodičů k dceři....to je prostě úplně mimo realitu, takže nechápu, jak to někdo může považovat za náhled dnešních dnů. Naopak, celkem reálný otec, manžel i Tonyho kolegové. Steinmasslová není špatná herečka, ale její slova na adresu Tonyho jsem ji nevěřil, na to se prostě nehodila. ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

nesmyslný a bizarní pseudoumění... v tom, jak se výsledný tvar bere vážně a dojímá nad vlastní ušlechtilostí, MY 2 hodně připomínají KŘÍDLA VÁNOC, symptomatický paskvil o rozervaných duších podivných lidských typů (z nichž nejpodivnější je samozřejmě Vyorálkova postava)... zhmotnění iluzorního předpokladu, že když do filmu nacpete a priori vychýlené charaktery (matka ftw), zápletku za hranicí excesu, moderní hudbu a (možná) nekonvenční vizuální stránku, vypadne vám automaticky "artový" snímek – problém navíc nespočívá v tom, že by se tam nedělo vůbec nic, ale že se toho děje tak moc a natolik divného, až jeden nestíhá zírat... ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle počin jde naprosto mimo mě. Totálně debilní zápletka, kde se všechny postavy chovají opravdu nelogicky a nestydím se říci, že naprosto debilně. Jana Plodková hraje nesympatickou krávu, Ondřej Nosálek nějakého rádoby gaye a celkově všechno je prostě špatně. Až do konce jsem kroutil hlavou nad tím, co všechno scénáristi dokázali vymyslet. Za mě rozhodně obrovské NE. Lobotomie na které se podílelo až příliš talentovaných lidí. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Po první třetině se mi v hlavě začala ozývat tato věta: "Vo co tady sakra de???" Kdo vymyslel tak nepravděpodobnou a navíc strašně nevěrohodnou zápletku? A Jana Plodková je hrozná, příšerná, naprosto strašná! S jejím vlezle ukňouraným moralistickým hlasem a stupidním umučeným rybím výrazem a nic než afektované kecy, kecy, chudáka Tonyho nezbývá, než politovat. V tomto příběhu totiž SPOILER si spokojeně žil ve svém stylo bytě, než se k němu nehorázně vetřela pekelná klientka z kadeřnictví Ema a i po několika poznámkách, že by se už mohla sbalit a vypadnout, to prostě odmítá udělat. Pak zatáhne do jeho bytu svoje mentální rodiče, Steinmasslovou v roli, kde jí budete toužit zabít, a která začne Tonyho urážet, až se poperou (to jsem se fakt smála, týhle scéně, ať už tam byla z jakéhokoliv důvodu), pak si Emin manžel uspořádá v Tonyho bytě demoliční derby, zatímco Ema vytrvale se snaží Tonyho nabalit (???) ač ví, že je gay (??!?!!§§§) a ten se z nějakého nepochopitelného důvodu "jako by" nechává (???), ač dál udržuje sexuální styky se svými homosexuálními kamarády (??) a když Emu vezme do gay baru, tak ta prohlásí, že se k sobě nehodí, protože on je na kluky (???) Načež Tony se za to začne omlouvat, pak se spolu oba vyspí a ráno se shodnou, že to byl nejhorší sex jejich života? A Tony je posléze zdrcen, když mu Ema dá "jako by" kopačky (????), a to asi tak pět minut po tom, co mu skončilo rande s chlapem (???). A jako vysvětlení má Ema to, že, cituji, "jí nikdo neřekl, že se taky dá žít bez manžela, a že jí všichni lhali," to vše pronášeno vysoce napřesdržku afektovaným ukňouraným hlasem. I don't understand! KONEC SPOILERU. Kdyby postava Plodkové nebyla tak hrozná a kdyby byl příběh za a) o něčem trochu jiném, nebo za b) kdyby pochybování o sexuální orientaci bylo podáno prostě a jasně CHYTŘEJI A UVĚŘITELNĚJI mohl to být super film. Všechny tři hvězdy tady putují fenomenálnímu Ondřeji Nosálkovi, který hraje úplně božsky, je sympaťák až za hrob a jen díky němu mě to bavilo až do konce (a obdivovala jsem ho, že Emu dávno nezabil). Dejte mu víc takových rolí! Znovu na tohle ale rozhodně koukat nehodlám. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Zkusím to jinak, to co zde jmenovaná jako klišé, předvídatelná zápletka, těžko pochopitelné chování atd. mě právě připadá jako záměr, to co se opravdu v maloměstském životě děje. Místy špatně vedení herci, nevyhraná Plodková či jinak skvělý Nosálek. Přidám-li skvěle zapadající naivně diskotékově zženštilý soundtrack od dobrých autorů nestydím se zapsat 4*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Podtituly filmu zní „Lovestory pro 21. století“ nebo „Nikdy nevíte, co vám noc přinese“. (SONY_)
  • Jednu skladbu pre film napísal a nahral slávny anglický režisér a hudobný skladateľ Mike Figgis. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (VášaVF)
  • Film byl uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v červenci 2015. (SONY_)

Reklama

Reklama