Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Recenze uživatele Fuksinka k tomuto seriálu (3)

Cizinka (2014) 

Těžko říct, co Outlander vlastně je. Limonáda pro ženy? Historické drama? No a není to vlastně jedno? Hlavní romantická zápletka se odehrává na pozadí událostí ve Skotsku před Jakobitským povstáním. Takže se podíváme, jak fungují klany, připleteme se k nějaké té bitce a rozhodně nás nemine i politika. Výprava je velmi dobrá, kostýmy jsou báječné a nechybí samozřejmě záběry na nádhernou krajinu a výborná hudba. Mezi hlavní dvojicí to jiskří a za odvážnost sexuálních scén by se rozhodně nestydělo ani HBO. Vášeň z toho přímo stříká. (Padesát odstínů by se mohlo učit) Děj není pitomý, jak u klasických "červených knihoven", překvapivé zvraty, napětí, solidní dialogy...a velmi velmi odporný záporák. Jsou zde i dost brutální scény. Finále opravdu není pro slabé žaludky. Nevím, kdy se mi naposledy stalo, že bych musela dát pauzu a šla to "rozdejchat". Prostě jsem nemohla koukat dál. A to jsem těch brutálních scén viděla opravdu mraky. Vytknula bych především komentář hlavní hrdinky, který je zbytečný a otravný. Děj mohl být taky o něco rychlejší. Ovšem po první sérii chválím a doufám, že kvalita půjde nahoru. Mimochodem by mě zajímalo, jestli se najde žena, které se ten testosteronem nabitej zrzavej Skot nelíbí. A ten sexy přízvuk... ()

A. Malcolm (2017) (S03E06) 

Oproti knize velmi vkusně předělané. Debilní pasáže z knihy jsou naštěstí pryč. Splnilo to velmi vysoká očekávání. ()

Nebe a země (2017) (S03E10) 

Takhle ne, dámy a pánové. Nesmyslné chování jindy inteligentního hrdiny a na konci povinná dojemná smrt dítěte. Ovšem jestli je v plánu směřovat seriál pouze k tupé limonádě, tak tohle je cesta. ()

Reklama

Reklama