Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda i děj zasazený do Skotska 18. století. Pořád je to ale červená knihovna s pro mě stereotypními postavami (emancipovaná a bojovná hlavní hrdinka se srdcem na správném místě a hrdina je nešovinistický gentleman uprostřed až barbarských kumpánů) a otravným voice-overerm hlavní hrdinky, tvůrci si to tímhle prostě zjednodušili. Hezky se na to kouká a dílů není moc, takže taková neškodná oddechovka, z které čiší naivita. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Poučen zdejšími komentáři jsem přecházel z jedné série do druhé, stále čekal, kdy to začne skřípat a ono nic. Tedy, samozřejmě, celá první série je krásně skotská a další jsou mírně jiné (nevím, zda jste si někdo všiml, ale v prvních epizodách 1. série jsou použité velmi zajímavé barevné filtry, které se časem ztratí - což považuji za škodu - a díky kterým vypadá svět nádherně rurálně). Chvíli mi trvalo, než jsem si v druhé sérii zvykl na Francii, ale podařilo se a díky bohu se děj vrátil do Skotska, kde byl i část třetí série, než se přesunul do Karibiku. První tři série považuji za solidně kompaktní. Přesunem do Ameriky v 4., 5. a 6. sérii začal být příběh jiný, dál mě však držel a donutil googlit historii nejen Skotska, ale také USA v čase války o nezávislost. Těším se na sedmou sérii, jen mě trochu mrzí, že polovina z ní bude odvysílána až příští rok. ■ P.S. A ano, myslím si, že sledování tohoto seriálu má šanci zkvalitnit váš intimní partnerský život :). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nádhera kaledonské krajiny, gaelština, dudáci, barety, kilty.......prostě SKOTSKO a to mám rád. A k tomu cestování v čase a šmrncovní mladší vydání Cate Blanchett a řada dalších herců, kteří jsou se skotskou vrchovinou jakoby srostlí. Vím, že to je strašná, místy až moc pomalá, romanťárna, ale pro mě je prostě vše, co je spojené s modrou vlajkou a křížem svatého Ondřeje fascinující. 80% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Cizinka je ve svém jádru klasickou romantickou podívanou. Má ale pár aspektů, které z ní dělají něco víc než jen další z mnoha přesládlých romancí. Ať už jsou to sympatičtí herci, dechberoucí skotská příroda nebo nádherná hudba. Sice by nebylo špatné, kdyby bylo tempo o něco svižnější a více pozornosti by si zasloužily i vedlejší postavy nebo zápletky, ale i tak jde o seriál, který za zhlédnutí jistě stojí. 7/10 ()

KevSpa

všechny recenze uživatele

Prostředí je pro mě coby "skotofila" úžasné, i když je to na můj vkus celé až příliš romantické. Každopádně natočené je to poutavě a hudba mého oblíbence Beara McCreary nádherná. Škoda jen, že hlavní hrdinka mi tím svým neustále namyšleným výrazem strašně leze na nervy. První čtyři díly - 70% ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (50)

  • Stanley Weber, který v seriálu ztvárnil hraběte St. Germain, se původně ucházel o roli Ludvíka XV., kterého několik let zpátky hrál ve francouzském televizním filmu Louis XV, le soleil noir (2009). Než byl obsazen do role St. Germaina, výběrová porota dlouho diskutovala o tom, že je pro tuto roli až moc hezký. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Druhá série se natáčela mimo jiné i v Praze, která má představovat Paříž. Vyskytují se tu prostory Strahovské knihovny, schody v Nerudově ulici a mnoho dalších. Kompars si většinou zahrály české fanynky. (leafi)
  • U této epizody je poprvé v seriálu příběh vyprávěn z perspektivy někoho jiného – ne Claire, ale Jaimeho (Sam Heughan). Cílem scénáristů bylo jednak rozšířit rámec vypravování, ale také dát herečce Caitrioně Balfe pauzu, neboť doposud byla v každé scéně. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama