Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

molotov 

všechny recenze uživatele

Jako malej jse mi ten film hodně líbil. Ale tehdy se mi líbili všechny filmi, ve kterých bylo slovo shaolin, ninja apod. a vůbec nezáleželo na jejich kvalitě. Mimochodem to prozpěvovačku jsem zpíval ještě dlouho po shlédnutí filmu. Je to tak krásně naivní a přímočarý film s tolika předvídatelnými situacemi, že se mu prostě nedá odolat. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto filmu se mi váže fakt velká citová vzpomínka. Byl to asi 3. film na VHS co jsem měl ( mimochodem první byla Delta Force 3 dabovaná jedním hlasem a tak jsem si ji jako mladý klučina pouštěl stále dokola dokola , žral jsem ten film a znal absolutně všechny dialogy a dokonce i chyby, kterých bylo ve filmu požehnaně. Znal jsem ho prostě pozpátku , i od začátku. "Drjů" byl mým vzorem (dokonce si pamatuji i jeho jméno) kterým jsem vždy chtěl být. Bohuzel dnes již mám jiné starosti:-)) , ale kvůli této neskutečné nostalgii musím dát filmu 5 hvězdiček , neboť kdyby se hodnotil film podle počtu puštění tak tento u mě vede. ()

Reklama

Monroe1991 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem vyrostl a rád se na něj kdykoli opět podívám. I když chápu všechnu tu kritiku, rozhodně jsou tu věci, které by se daly a měly vyzdvihnout. Například hudba, humor, krásné čínské prostředí a také ta myšlenka - proměna hlavního hrdiny, který se ze směšného teenagera mění v uznávaného shaolinského mnicha ..... Za tento můj filmový úlet se rozhodně nemusím stydět. ()

mikalana 

všechny recenze uživatele

Milovala jsem tento příběh už jod dětství - změnu hlavního hrdiny, který najde vnitřní klid a projde velkou proměnou. Překonává překážky, aby se dostal do shaolinského chrámu z nesprávného důvodu, přesto se mu podaří začít studia, vnáší do chrámu nelid z přítomnosti americké kultury. Nedaří se mu studia až dokud nezačne cvičit a nevrátí se na začátek a nenajde sám sebe. Závěrečná bojová scéna je dobrá v tom, že vlastně původně nepřišel bojovat se svým sokem, ačkoli do chrámu vstupoval proto, aby už nikdy nebyl pokořen. Mezitím přišel na to, že vlastnímu sebevědomí nemusí nic dokazovat. Nikdy nezapomenu na scénu, ve které učí své spolužáky tančit. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasika z môjho detstva. Klasický príbeh, primeraná choreografia a sympatické vedľajšie postavy. Keď nebudete mať veľké nároky, tak by vás film nemal sklamať (práve naopak, niektoré scény vás určite pobavia). P.S.: Už len z nostalgických dôvodov tri malé hviezdičky... Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)
  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama