Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 2
USA / Nový Zéland / Kanada, 2017, 136 min

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 091)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání jsem byl spokojen, i když žádný převratný příběh se nekoná a kulisy jsou jako vždy vypůjčené tu ze StarTreku, tam ze StarWars, což je jedině dobře. Opět vesmírná taškařice, která je pro o něco starší publikum než jednička, leč v Deadpoolových stopách nejde ani omylem. Nejlepší je samozřejmě Rocket Raccoon a jeho rafinované pasti (ozbrojenci levitující nad špičkami stromů pobavili). Zklamáním pro mě byla malá větev Groot. Zřejmě návnada pro dětské publikum, které sice Hlavu 22 nečetlo, ale plyšáky, nebo dřeváky s velkýma očima má rádo. Starý Groot mi fakt chyběl... Hýřící barvami tak, jak se to od comicsového filmu čeká, místy ukecané a nudící, v akci výbušné. Především pro fanoušky, intelektuálům nepomůžou ani kultovní odkazy na kulturu obecně. Snad jen to hudební retro začíná být ubíjející, ale budiž...4,5* ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nemá to Davida Hasselhoffa a jeho ooga chaka song, ale za to má asi milion jiných věcí, včetně několika naprosto božích cameo rolí (dá se kurník cameo česky skloňovat?) a ano, sice má trochu méně humoru a chybí tu kouzlo něčeho urputně originálního, ale je to přesto velmi boží s nekonečně funkční bandou zábavných charakterů (Drax, Yondu) a tam, kde ubírá na humoru, přichází na řadu, překvapivě, emotivnost, která naštěstí nikdy nesklouzne do patosu, protože se buď zjeví nějaký naprostý pahumor, nebo se zjeví ... No, něco/někdo/cokoliv. Je to hroznej digitální bordel, ale proklatě zábavnej, tak, že zapřísáhlý odmítač popcornu, jako já, se s tou chroupající zvrhlostí dokonce i trochu smířil a neměl nutkáním křupavcům nacpat tu praženou kukuřici do levé nosní díky a zazpívat jim u toho hymnu Jižního Sůdanu. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dvojka Strážců Galaxie se kupodivu nesnaží být rozmáchlejší, akčnější a zábavnější než jednička. James Gunn se raději pustil do menšího příběhu, který má pořádně ždímat emoce (a galaxie se v něm zachraňuje jen tak mimochodem), což asi kdekomu nebude po chuti. Strážci tentokrát necestují vesmírem a nepotkávají jednu děsivou hrozbu za druhou. Místo toho přešlapují na místě doslova i metaforicky a snaží se probít skrz dávné křivdy, urovnat rodinné vztahy a vůbec pochopit, kdo vlastně jsou a co by se sebou měli dělat. Za povrchními akčními orgiemi holt musíte vyrazit jinam - tady jsou veškeré digiřežby spíš na okrasu. A musím říct, že mi to zase tolik nevadilo, protože Gunn osobní linky ždíme na maximum a dělá tak z dvojky Strážců další dojemnou trefu. (8/10) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to lepší než jednička. Žádný šablonovitý superpadouch, žádný celogalaktický souboj dobra a zla, příběh je daleko přímočařejší, tím pádem stravitelnější a člověk má čas pozorovat tu vizuální parádu na pozadí. Navíc bych řekl, že je ve dvojce humor jakože lepší. Dokonce jsem se musel párkrát fakt zasmát, u jedničky jsem byl spíše na rozpacích. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najlepší Marvel od začiatku Fázy 2. Konečne originálny príbeh, ktorý nie je len generickým derivátom ako väčšina príbehov od Avengers. No vrcholom je neskutočný vizuál plný úžasných masiek, kulís a "domaľovaných" pozadí. James Gunn replikuje campy space opery a paperbackové obaly sci-fi románov a privádza tento štýl do dokonalosti. Guardians of the Galaxy vol. 2 skvelo pripomína, že film je v prvom rade vizuálne umenie a že dokáže stvoriť pred očami tie najneskutočnejšie svety a bytosti. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Ve filmu si zahrál i bratr režiséra Jamese Gunna Sean Gunn, který ztvárnil jednoho z pobočníků Yondu Udonty (Michael Rooker). Na place pak opět vystupoval jako dubl pro digitálně vytvořeného mývala Rocketa (výrazy pomocí "motion capture" a hlas mu ovšem propůjčil Bradley Cooper). (Mr.Baboon)
  • Poznávacia značka Egovho (Kurt Russell) vozidla Ford Mustang Cobra je taká istá, akú mal režisér filmu James Gunn na svojom prvom aute na vysokej škole. (belinko)
  • Dave Bautista (Drax) strávil každý den v maskérně 90 minut (oproti třem hodinám v prvním filmu), než mu nanesli make-up. Na konci dne musel posedět v sauně, aby mu make-up smyli. (s.m.43.)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama