Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie je fanoušek heavymetalové hudby, zdrcený podivnou smrtí svého idolu, zpěváka Sammi Curra. Pak získá jednu kopii Gurrova posledního alba a naváže s mrtvým kontakt. Pomocí alba chce však mrtvý zpěvák zničit svět. (Hans.)

Recenze (33)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Festival otrlého diváka. Bohužel právě na něm ve sluchátkách běžel naprosto katastrofální simultánní dabing, takže jsem si film raději užíval v originále - to bylo daleko lepší. Čekal jsem trošku něco jiného, snad víc hororového, na to, že šlo o osmdesátá léta, bylo vše až příliš učesané, bez krve, nechutností, nahoty a strachu... takže vlastně o horor nešlo, byla to vcelku zábavná a dějem nabitá teenagerská komedie s několika hororovými rekvizitami. Dějem, černohumornou atmosférou a postavami včetně vyvrcholení na halloweenské party dost podobné třeba filmu Idle Hands. Hrdina byl tradičně outsiderovský (a vzhledem k jeho účesu není divu, šikanoval bych ho taky), ale netradičně sympatický, jeho láska ucházející kočička a démonický zpěvák, co se vrátil z pekla, vtipně ujetej. A k tomu spousta skvělý muziky (a to ani trochu nejsem rockovej, natož metalovej fanoušek) a pastor Ozzy. Nic převratného, úchvatného ani šokujícího - zkrátka jen zatraceně zábavnej film. To není málo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Troglodytný B movie scenár, v technicky áčkovom lákavom balení. Musím povedať, že herec Charles Martin Smith sa ukázal ako schopný režisér a idú mu hlavne akčné scény, ktoré sú na vysokej profesionálnej úrovni. Mimo to ide o klasickú osemdesiatkovú teen odrhovačku, ktorá má iba pobaviť. A to se jej aj podarilo. ()

Reklama

MFZB 

všechny recenze uživatele

Nuž, film skôr sklamal ako potešil, síce z hororom to nemalo veľa spoločného, ale nie preto som ho chcel vidieť, ale kvôli tej heavy metalovej hudbe som po ňom siahol...Zo začiatku aj vyzeralo, že počas filmu budú vypekané dobré metlové songy 8-tych rokov, ale zdá sa, že to bolo ozaj iba zo začiatku, potom to nejako ubralo na grádoch a film v dosť prípadoch nudil a dokonca ma v niektorých chvíľach začínal aj srať... Nie som teda fanda heavy metalu a ani rocku, takže až tak veľmi som si na svoje neprišiel, no nevadí, možno by to chcelo siahnuť po nejakej lepšej pecke, každopádne, ako jednohubka to ušlo... ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem všema deseti pro podobné počiny, i když tohle je spíš určeno pro příznivce rocku & metalu. Ostatní to asi nerozdýchají. Důraz je spíš kladen na hudenbí složku, je možné, že film sloužil k ještě většímu zpropagování tvrdé muziky. O žádný drsný horror se nejedná, klidně si to dokážu představit v odpoledním vysíláni TV Nova. Na druhou stranu děj není žádná nuda, ale prospěla by kratší stopáž, dejme tomu o 15 minut, protože šedé místa by se určitě našly. Z herců mě totálně dostal Ozzy Osbourne v roli reverenda Aarona Gilstroma. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Milé děti, rocková hudba pochází od ďábla, jak dokládá tento film a tak raději poslouchejte hip-hop, techno a podobné neškodné NEhudby! Ale teď vážně. Jasně, že bych to měl hodit do odpadu, ale copak můžu? To bych popřel, že rock miluji. A tak jednu hvězdu dávám za hudbu a další dvě za Simmonse a hlavně za Ozzyho, kterého jsem skoro nepoznal. ()

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy je Eddieho máma převlečená do halloweenského kostýmu a vyráží s přítelem ven, je vidět v záběru mikrofon. (juta)
  • "Trick or Treat" - čtvrté album heavy metalových Fastway zároveň posloužilo jako soundtrack k filmu. (Fenk)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu v Severní Karolíně na místech 105 Borden Avenue, 734 Forest Hills Drive, Cape Fear Memorial Bridge, John T. Hoggard High School, Trask Coliseum, New Hanover High School a v EUE/Screen Gems Studios. Natáčelo se od 21. dubna do 6. června 1986. (noelcoward73)

Reklama

Reklama