Reklama

Reklama

Karate tiger 2: Zuřící blesk

  • Hongkong No Retreat, No Surrender II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Scott Wilde si užívá dovolené ve slunečném Thajsku. Čeká, že se tu setká se starým kamarádem Mac Jarvisem a jeho přítelkyní Sulin. Setkání je však velmi krátké, protože děvče chce pokračovat v cestě do Kambodže. Tam mají namířeno i Scott s Jarvisem, i když vědí, že zem ovládají zlověstní a nebezpeční Rudí Khmerové. Oba kamarádi narazí na své cestě na despotického ruského důstojníka Juriho, který ve svém gulagu drží mnoho zajatců, mezi nimi i nešťastnou Sulin. Cíl obou mužů je jasný: při osvobozování děvčete nemá v ruském táboře zůstat kámen na kameni. To je už předem víc než jisté... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Klasicky naivní, hloupé a místy až dementní. No prostě klasickej béčkovej akčňák tý doby. Občas mě přišlo, že se to chce svést na Rambovi dvojce. Naprostý nelogičnosti do očí bijící a rádoby hlášky do uší plivající, film sráží. Není to žádnej velkej průser, ale znova už to asi nikdy neuvidím. Není totiž proč. 45 procent. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Lorena Avedona jsem zbožňoval. Jeho umění boje je fantastické a ultimátní. Vždy jsem ho stavěl před Van Damma. Je Škoda, že nedostal více prostoru v jiných filmech. Co se týče KT II, je to samozřejmě typické béčko, se vším co k této kategorii patří. Klišovitost, bugy v kameře a komparsu, prapodivný scénář a jednoduchý děj. Ovšem pro mě je tato série takovou legendou, že mi to vůbec nevadí, ba naopak, jsem rád že takovéto filmy jsou a že se na ně můžu s nostalgickým povzdechem podívat. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film s Lorenom Avedonom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi so znalosťami bojových umení, ktorý pricestuje za svojou priateľkou do Thajska, ale je unesená mocnou vojenskou organizáciou, ktorá ju potrebuje kvôli jej vplyvnému otcovi a tak mladík spojí sily so svojimi priateľmi, aby ju zachránil. Spracovanie ale nie je moc dobré, nemôžem povedať, že by som sa nudil, na to má film celkom svižné tempo, ale to hlavné sa stále oddialuje, dej pôsobí dojmom typických vojensky pôsobiacich akčných filmov ako Rambo, Nezvestní v boji a podobne, ale na podobne ladenú akciu si treba počkať prakticky až do záverečnej dvadsaťminútovky, no najväčším problémom filmu je aj tak hlavne to, že je prakticky jedno, či sa práve deje niečo dôležité, alebo nie, aj tak to všetko pôsobí až príliš hlúpo a naivne a to samozrejme aj vo svojej kategórii. Akcie je tu pomerne dosť, ale mám z nej pomerne rozporuplné pocity. Súboje sú na tom dobre, určite mohli by aj lepšie, ale majú celkom slušnú choreografiu, sú prehľadné, dynamické, len ten strih sa dal určite vyriešiť aj lepšie, no tiež nie je zlý. Ale zvyšná akcia ako rôzne prestrelky alebo explozívne scény nestoja za nič. Hlavne spôsob záverečného vystrieľania množstva vojakov už asi ani horšie byť vyriešený nemohol. Najviac sa mi páči súboj Cynthie Rothrock s Hwang Jang Lee, akrobatická akcia s mníchmi, veľký súboj v reštaurácii alebo aj ten záverečný Avedona s Matthiasom Huesom. Herecké obsadenie nie je zlé, páčia sa mi záporáci Hwang Jang Lee a Matthias Hues, dobrá je aj Cynthia Rothrock, ale kazí to hlavné duo, Avedon je určite dobrý bojovník, ale jeho herecký prejav je tu hrozný a jeho priateľ ma vôbec nebavil. Réžia je pre mňa určite sklamaním, Corey Yuen má na svojom konte plno dobrých akčných filmov, ale jeho dva diely Karate tigra réžijne nestoja za nič, ale aspoň technická stránka si ten priemer vo svojom type udrží. Mám veľmi rád akčné béčka, ale táto séria mi moc nesadla. Väčšina stránok tohto filmu za moc nestojí, ale tie slušné súboje a niektoré dobré postavy ho aspoň na ten slabší priemer vyťahujú. Ale jedno pozretie mi bohato stačilo. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 51%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neviem preco sa to vola Karate tiger 2, ked to nema s predošlým dielom nic spolocne jak po dejovej stranke, tak ani stylom. Dokonca ani ziadny tiger tu nevystupuje. Dej je taky mismas rôznych scen ktorymi su pozliepane akcne sceny. Scenaristi do toho sialeneho koktejlu namiesali vsetko co ich napadlo. Zlych rusov, kung-fu mnichov, hladnych krokodilov atd. Herecke obsadenie tvoria neherci, ktory komicky prehravaju. Ustali to akurat Cynthia Rothrock a Max Thayer, ktory sa vtipne postuchuju. Co Loren Avedon postrada po hereckej stranke, tak aspon dohana v bitkach. Ma ich tu dost a miestami predvadza solidne kusky. Najviac ma ale bavila bitka Cynthie s Hwang Jang Lee, ktory znova predviedol svoje rychle a tvrde kopy. Matthias Hues nesklamal a znova ukazal, ze okrem namakanych svalov vie velke hovno. Jeho chvaty su strasne pomale a neohrabane. Sice nemam svaly ako on ale bit sa viem na rovnakej mizernej urovni. Vzdy ma na tomto filme sralo, ze na konci zabili ved vy viete koho. Takze 1* davam za niektore solidne bitky. Väcsinou tie v ktorych Avedon mlati anonymnych kaskaderov. Druhu davam za zopar pôsobivych vybusnych scen. Prestrelky su ale väcsinou fadne a nudne. No a tretiu bud z nostalgie alebo proste za nadhernu mladu Cynthiu. Vyberte si sami. Objektivne je to uz ale film, ktory dost zostarol a odporucil by som ho len ludom, ktory na nom v mladosti vyrastali. 5/10. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Američan Scott Wylde priletel za svojou thaiskou priateľkou Sulin do jej vlasti. Zoznámili sa na štúdiach v USA a plánujú spoločný život. Sulin je dcéra bohatého a vplyvného obchodníka. Kvôli tomu ju unesie zločinecký gang. Scott vyhľadá svojho starého kamaráta Mac Jarvisa, ktorý žije v Bangkoku. Spolu sa vydajú na záchrannú misiu. Zistia, že Sulin uniesli do Kambodže. Je v zajatí červených kmérov. Väznia ju vo vojenskom tábore, ktorý riadi ruská tajná služba. Sú si vedomí, že vyslobodiť Sulin bude veľmi ťažké. Nemienia však ustúpiť, ani sa vzdať. ** ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama