Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Zajmalo by mě jestli ti herci v čele s panem režisérem slyšeli někdy slova jako afektovaný, přehrávání, parodie, paskvil nebo ťululum. Jestli je nikdy neslyšeli, tak jim nemůžeme upírat jejich objev a genialitu v jejich důsledném prosazování. A pokud je někdy slyšlei, tak jsou jejich nefalšovanými a nepřekonatelnými mistry, jež tyto slova přeměnili v činy!:) ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála 80´s kultů, který mě tehdá na vhs minul. Viděl jsem ho celý až nyní a teda je to vážně brutal. Nevím, co zmínit dřív? Chvílemi to vypadá jako nějaká sitcomácká parodie na bojovky ( rozhovor se šampionem v televizi, reakce lidí a poroty v závěrečném souboji) chvílemi je vidět mikrofon a ty herecké výkony... Doporučuju zaměřit se zvlášť na otce hlavního hrdiny a výše zmíněného šampiona. Některé jejich kreace ve mně vzbudily hlasitý smích. Zábavný je také blonďatý rozhodčí (s parukou?), který jeden moment dohlíží na bojovníky přesně v rytmu jejich úderů. Formálně odpad, hrozně špatný film po všech stránkách, ale právě za tu zábavnost dávám aspoň tu hvězdu. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý teenagerský akčný film. Má priemerný príbeh o mladíkovi, milovníkovi bojových umení, ktorého otec má problémy s mafiou a tak odídu do iného mesta, kde získava nového kamaráta, ale má problémy so schopnejšími miestnymi karatistami, no keď ho začne učiť duch Bruca Leeho, stane sa z neho špičkový bojovník. A to ešte netuší, že sa miestneho uznávaného turnaja zúčastní aj ruský karatista, ktorý zmrzačil jeho otca. Spracovanie ma ale zaujalo len minimálne, potenciál nebol najhorší a bez problémov to mohol byť zábavný akčný film, ale k tomu má tento film veľmi ďaleko. Nie je to nejaká výrazná nuda, s troškou sebazaprenia sa na to dá pozerať, lenže to teenagerské pojatie je príliš otravné, ani jednej kladnej postave sa nedá fandiť a celé to pôsobí až príliš hlúpo, čo dokonalo zavŕši nápad s duchom, ktorý je už dosť extrém, samozrejme v tom negatívnom zmysle. Jedine až záverečná štvrťhodina, ktorá sa už konečne venuje turnaju dokáže zaujať. Akcie je tu dosť málo, ale je celkom slušná. Mimo záveru sa tu nájde len občas nejaký ten súboj, ktorý síce je celkom dobre natočený a aj s dobrou choreografiou, len by to chcelo aj nejakých slušnejších bojovníkov, ktorí by ten potenciál vedeli využiť. Ale poteší práve ten záverečný turnaj a jeho hlavný klad, Jean-Claude Van Damme, kde sa nájdu tri vydarené súboje, v ktorých vidno, že Van Dammovi ide karate perfektne a jeho rožštep na lanách je nezabudnuteľný, len škoda, že v záverečnom súboji sa už kvôli hlavnému hrdinovi musí veľmi krotiť. Herecké obsadenie je dosť slabé, samozrejme poteší Jean-Claude Van Damme, ktorý je hlavným kladom celého filmu a prakticky jediný dôvod, kvôli ktorému sa na tento film má aspoň trošku zmysel pozerať, ale nanešťastie tu nemá moc priestoru, okrem turnaju sa tu objaví len v jednej scéne a zvyšok už tvoria len nudné alebo otravné postavy. Réžia a technická stránka sú len priemer, ale absolútne nechápem, ako niečo takéto mohol točiť Corey Yuen, to je hlboko pod jeho úroveň. Karate tiger je kult osemdesiatych rokov, ktorý ale vôbec nemusím a mimo Van Damma tu vôbec nie je o čo stáť. Ale každý nejako začínal a som rád, že Van Damme už nikdy v ničom podobne zlom nehral. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 43%. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Z nostalgického důvodu jsem si cca po 25 letech udělal reprízu a jen se potvrdily mé obavy, že celá ta snůška neumětelství, která paroduje všechny filmařské aspekty i žánry (chybí žánr komedie), je tak stupidní, že se u mne mísily záchvaty smíchu s pocity trapnosti. Jako by normální divák sledoval Bábovřesky. 1* za ucházející soundtrack. Někdy je zkrátka důstojnější nechat nostalgii nostalgií :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme zde zcela dominuje a role záporáka mu nevýslovně sluší. Díky němu to nebylo celé jen tak zbůhdarma přeslazené a story o mladíkovi, kterému chybělo porozumění a cvičil ho duch Leeho. Akční pasáže ušly, závěrečný souboj je třešničkou na dortu, ale prostřední pasáž místy zaváněla nudou. I tak jsem však tento film viděl již několikrát a to hlavně kvůli jeho největší hvězdě. I zde však platí pravidlo o příživnictví, protože až nedávno jsem zjistil – kolik bylo ještě natočených zbytečných pokračování – já měl dodnes dojem, že byli jen tři díly a nestačil jsem zírat, jak šeredně jsem se spletl. 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Scény s duchem Bruce Leeho (Tai Chung Kim) a Jasonem Stillwellem (Kurt McKinney) byly natáčeny s oběma herci hovořícími různými jazyky, aniž by si navzájem rozuměli. Oba se drželi nápovědy v pozadí kamer a Kimův (Tai Chung Kim) hlas byl později nadabován anglicky. (Herr_Flick)
  • Při rozhovoru v garáži R.J. (J.W. Fails) Jasonovi (Kurt McKinney) říká, že má pár kamarádů, kteří dělají karate asi dva roky a jeden už má dokonce černý pás. Není možné takto rychle získat černý pás. (Nathaniell)
  • Ve scéně, kdy jde Jasonův (Kurt McKinney) otec z práce a napadne jej banda mladíků, má přes rameno bundu. Když však padne první rána, bunda zmizí. (Armin82)

Reklama

Reklama