Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

spikey1 

všechny recenze uživatele

První film Jeana Claudeho, první z té opravdové série bojových filmů, zpětně už působí silně úsměvně, tenkrát to byl prostě top of the world! Snem každého kluka bylo, aby mu přišel duch Bruce Leeho říct ať na sobě maká jako žádný jiný a naučího nakopávat zadky. Doporučuji pro všechny fandy bojových filmů. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Tento film mi dlouho unikal. Koupil jsem si ho hlavně kvůli Van Dammovi, ale ten tam k mému velkému překvapení byl ve filmu jen velmi krátce. I přesto se jedná o celkem dobrý akční film, na který se i po více než dvaceti letech dá koukat. Děj je průměrný, ale souboje jsou dobré. (Jen ty zvuky měli ubrat.) Dvojník Bruce Lee sice nebyl mistrovi moc podobný, ale jinak jsem docela spokojen. S odstupem hodnotím za 3 hvězdy. 65% ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Slusna fantasmagoria, to hej, zato vsak zabavna. To, ze to zreziroval Corey Yuen by ma nenapadlo vo sne a popravde, aj keby film reziroval hotcikto iny, nemyslim si ze by vysledok vyzeral prilis odlisne. To, ze za filmom stoja azijati je vsak poznat v subojoch. Su svizne, dynamicke, a zopar pohybov naozaj prekvapi - holt je to Hong Kongska skola. Pribeh je prostucky, avsak v tom je jeho sila. Od zaciatku je jasne kto je ten dobry a kto je ten zly, po porazke nasleduje trening, po treningu vytazstvo. Tak to ma byt:). No a Bruceho duch, to je fakt vtip. Avsak Bruceov bojovy duch, nie ten filmovy, je z filmu naozaj citit a nielen filmovemu hrdinovi, ale aj mnohym ludom v skutocnom zivote je do teraz inspiraciou. Tym si u mna film spravil velke plus. Ozaj smutny je fakt, ze Brucea ludia skutocne objavili az po jeho smrti. Za zivota sa mu producenti staviali chrbtom, po jeho smrti sa fotografuju pri jeho hrobe. (6/10) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je mi lito ale pro mne to takovy hit proste neni ten chudak student kterymu vsichni hazou klacky pod nohy co ozivi ducha Bruce Lee aby ho trenoval se mi ani trochu nelibil abych rekl pravdu poustim si uz jen zacatek a konec kde je JCVD protoze je to jedna z jeho suverene nejnabitejsich roli takhle skvely souboje jako tady uz v mnoha filmech nepredvedl prostredek filmu je bohuzel odou na teanagerskej film a ty mladeznicky kecy mne nebavi fakt pakarna aspon ze ten finalni turnaj to vylepsil Van Damme jeho vymlaceni protivnika a roznozka mezi provazy je proste cool jinak slabota bez nej by to byl film o nicem ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Překrásně tupý film, který bych rád vyslal v nějaké sondě do vesmíru, aby mimozemské civilizace pochopily, co to byla hollywoodská 80. léta." Pokud tohle napsal Tetsuo ke Stallonově Kobře, chtěl bych vědět, co by napsal ke Karate Tigrovi 1! Atmosféra 8O´ths se všema svýma klišé na vás dýchá opravdu na každém kroku a příběh je tak neskutečně tupý, že už jen kvůli tomu ho nejde nemilovat:) Hlavní záporáci vyhrožují karate školám pomocí jiných karate zápasníků (ti byli v té době asi snadněji k dostání než pistole;)),pak tady máme hypertlustého puberťáka, co si kupuje kamarády pomocí hamburgrů a všemožně hlavnímu hrdinovi škodí a nakonec je tu samozřejmě i hlavní hrdina, což je typický pubertální looser, jehož ale duch Bruce Lee vytrénuje natolik, že bez problémů porazí i ruského karate mistra, který si před chvílí lehce poradil s karate šampionem Ameriky. Tady ale naštěstí nastupuje Jean-Claude Van Damme as "Ivan, the Russian", který je oproti svým pozdějším filmům neuvěřitelně ve formě a i když je na něm vidět, že se v souboji s hlavním hrdinou hoooodně krotí, předvádí fakt dobré karate, už kvůli kterému to určitě stojí za vidění. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Jean-Claude Van Damme hral vo filme Rusa s menom Ivan Kraschinsky, avšak v titulkoch je uvedený ako Karl Brezdin. (Raccoon.city)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy Ivan (Jean Claude Van Damme) napadne Jasonova (Kurt McKinney) otce a Jason jej brání, pacifikuje jej Ivan obouma rukama. Hned v dalším záběru má však jednu ruku volnou. (Armin82)
  • Ve scéně, kdy jde Jasonův (Kurt McKinney) otec z práce a napadne jej banda mladíků, má přes rameno bundu. Když však padne první rána, bunda zmizí. (Armin82)

Reklama

Reklama