Reklama

Reklama

Somewhere Over the Rainbow

(hudební videoklip)
  • USA Israel "IZ" Kamakawiwoʻole - Somewhere Over the Rainbow
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2010, 3 min

Obsahy(1)

Původně se píseň jmenuje „Over the Rainbow“. Je jednou z klasických a i oscarových baladických sentimentálních skladeb, jejíž hudbu složil Harold Arlen a původní anglický text napsal Yip Harburg. Původně byla tato píseň napsána k filmu Čaroděj ze země Oz  (1939) a nazpívala ji 7. října 1938 americká herečka a zpěvačka Judy Garland. Israela Kamakawiwoolea ji nahrál na své album „Facing Future“ v roce 1993, ale písně si média všimla až v roce 2007, kdy dobývala nejvyšších pozic hudebních žebříčků, ale to už bylo 10 let po smrti interpreta písně. (sator)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zpěvák dokazuje že dnes všichni umíráme s plným břichem nafouklí, příjemně přejedení. Jen v Evropě na rozdíl od něho osamělí s domácím kinem. Melodie pěkná. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jedna z najsmutnejších piesní spolu s klipom, ktoré sú. Jemné a precítené, no zároveň silné v odkaze a tak vyzerá aj klip. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naozaj sa mi nechce veriť, že k tomuto songu vznikol akýsi ´´oficiálny´´ videoklip až 11 rokov ( takže tu uvedený rok 2010 je nezrovnalosť ) po prvom vydaní. Nieje síce nič moc, ale ako jemu pocta je to dokonalá. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Původně se píseň jmenuje „Over the Rainbow“ je jedna z klasických a i oscarových baladických sentimentálních skladeb, jejíž hudbu složil Harold Arlen a původní anglický text napsal Yip Harburg. Původně byla tato píseň napsána k filmu Čaroděj ze země Oz  a nazpívala ji 7. října 1938 americká herečka a zpěvačka Judy Garlandová. Israela Kamakawiwoolea ji nahrál na své album Facing Future v roce 1993, ale písně si média všimla až v roce 2007 kdy dobývala nejvyšších pozic hudebních žebříčků, ale to už bylo 10 let po smrti interpreta písně. ()

Reklama

Reklama