Reklama

Reklama

Somewhere Over the Rainbow

(hudební videoklip)
  • USA Israel "IZ" Kamakawiwoʻole - Somewhere Over the Rainbow
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2010, 3 min

Obsahy(1)

Původně se píseň jmenuje „Over the Rainbow“. Je jednou z klasických a i oscarových baladických sentimentálních skladeb, jejíž hudbu složil Harold Arlen a původní anglický text napsal Yip Harburg. Původně byla tato píseň napsána k filmu Čaroděj ze země Oz  (1939) a nazpívala ji 7. října 1938 americká herečka a zpěvačka Judy Garland. Israela Kamakawiwoolea ji nahrál na své album „Facing Future“ v roce 1993, ale písně si média všimla až v roce 2007, kdy dobývala nejvyšších pozic hudebních žebříčků, ale to už bylo 10 let po smrti interpreta písně. (sator)

(více)

Recenze (5)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jedna z najsmutnejších piesní spolu s klipom, ktoré sú. Jemné a precítené, no zároveň silné v odkaze a tak vyzerá aj klip. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zpěvák dokazuje že dnes všichni umíráme s plným břichem nafouklí, příjemně přejedení. Jen v Evropě na rozdíl od něho osamělí s domácím kinem. Melodie pěkná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naozaj sa mi nechce veriť, že k tomuto songu vznikol akýsi ´´oficiálny´´ videoklip až 11 rokov ( takže tu uvedený rok 2010 je nezrovnalosť ) po prvom vydaní. Nieje síce nič moc, ale ako jemu pocta je to dokonalá. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Původně se píseň jmenuje „Over the Rainbow“ je jedna z klasických a i oscarových baladických sentimentálních skladeb, jejíž hudbu složil Harold Arlen a původní anglický text napsal Yip Harburg. Původně byla tato píseň napsána k filmu Čaroděj ze země Oz  a nazpívala ji 7. října 1938 americká herečka a zpěvačka Judy Garlandová. Israela Kamakawiwoolea ji nahrál na své album Facing Future v roce 1993, ale písně si média všimla až v roce 2007 kdy dobývala nejvyšších pozic hudebních žebříčků, ale to už bylo 10 let po smrti interpreta písně. ()

Reklama

Reklama