Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 1
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (145)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech možných animovaných seriálů pro dospělé, které já osobně upřednostňuju před sledováním prostoduchých hraných sitcomů, mi BoJack nejspíš navždycky nejvíc utkví v paměti. Nebudu vůbec zastírat, že jsem s tímhle serošem měl ze začátku poměrně problém (vždyť jeho vůbec první díl se topí v modrých číslech) a na velmi dlouhou dobu jsem s BoJackem zkrátka seknul. Pak ale přišla chuť jej dohnat a jakmile jsem se dostal hlavně do třetí řady, bylo mi jasné, že už nepůjde přestat. Ta totiž společně se čtvrtou a pátou obsahuje tak srdceryvné momenty, že se jim těžko vyrovná kdejaké hrané televizní dramedy. Bylo to krásných 77 epizod plných těch nejbizarnějších poukázání na společné soužití zvířat a lidí na jedné stejné úrovni. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Prvy diel je skutocne rozpacity, nemastny-neslany a miestami rather awkward than funny. No hned od druheho dielu, ''Bojack hates troops'' (and I 100% share his opinions :D), som presvedceny ze som nasiel dalsi level socialnej satiry.. :D Vychlastany vyhoreny celeb kon-herec ''riesi'' problemy pozemske a sucasne, co serial stavia do popredia Rick and Morty. Sice milujem multiverse-anythingcanhappennorule-comedy R&M, no tuna sme doma. O to je to udernejsie a provokativnejsie, pretoze to tematizuje a prekonava vseobecne zdielane mantinely sucasnej spolocnosti. Antropomorfne zvieratka umoznuju dalsiu rovinu vtipov, navy seal je pre mna osobne vtipnejsi (hate that prick!), nez semennik straziaci casopriestorove kontinuum. Hooked and in love (with Princess Carolyn, and already hate Mr. Peanutbutter, what an ass)! :D :D :D <3 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Som ochotný veriť, že ikstá séria už môže byť skvelá, no nepamätám si, kedy som mal naposledy taký intenzívny pocit márnenia času ako pri sledovaní prvej série BoJack Horseman (a to som minulý týždeň videl celú ságu Twilight - a trpel som pri tom). Za celých 12 dielov nič zásadne neprekročilo základnú (skvelú) premisu o koňovi/hercovi/skrachovancovi z 90s sitcomu smerom k menej prvoplánovým vtipom, či skutočnej dráme. Paradoxne nakoniec som mal chuť pozrieť si skôr nejaký dobový rodinný sitcom z 90tych rokov ako ďalší diel tejto kolosálnej nudy, ktorej vtipy by neboli vtipné ani v roku 1993. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když to není mým zvykem a dělám to nerad, tak musím ohodnotit a okomentovat posledních pět sérií jako celek. Už jenom z toho úhlu pohledu, že jde o i přesto krátkou záležitost, která navíc je naprosto chytlavá a dá se projet za neuvěřitelně krátkou dobu. Seriál si nejdříve užíváte kvůli nevědomosti a humoru a postupně začnete i soucítit s postavami a žasnout nad filozofií a propleteností postav. Tohle je ale bohužel to jediné, co vám vydrží. Humor totiž docela rychle ochabne. To, co vám mohlo připadat v první a druhé sérii k popukání, tak v dalších už je stereotypní a těžce nezáživné. Ani nemluvím o tom, že linky mnoha postav jsou dělané na styl, že se v nich vlastně nic neděje. A to je hodně smutné. Zůstane vám tedy jenom deprese. Ale taková, že stále nad ní musíte žasnout. Bohužel to je všechno. 6. série: Kapitola končí. Kapitola 6. série. Jednoho seriálu. Jedné životní éry. Ke mně se BoJack dostal v podstatě teprve před dvěma lety. Jsou lidé, kteří ho sledují prakticky od začátku. Nedokážu se vcítit do jejich kůže. BoJack přinesl do mého života humor i naprostou filozofii něčeho existencionálně nadpozemského. Je to seriál, který neosloví každého. A i když někoho osloví, tak ne vždy to může být 100% věrnost. I přesto to byla neskutečná a nezapomenutelná jízda. Bylo to něco víc. Něco výjimečného. A je po všem. Dost divně, těžce a zvláštně se to popisuje a dělá se nad tím tečka. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si žije naprosto svým životem. Pro mě naprostý unikát. Jednoduchá animace jen umocňuje. Na první pohled se to nezdá, ale ty dialogy jsou neskutečně hluboké. Fakt si užívám tento chytrý humor. A zvířecí postavy baví neskutečně. Za mě parádní nápad, který je ještě k tomu perfektně vytvořen. Končím druhou sérii a pokračuji dál! ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • V čase 7:50 můžeme v pozadí vidět obraz vyobrazující kozu. Jedná se o referenci na autoportrét nizozemského malíře Vincenta van Gogha a zároveň o možnost, že v seriálovém světě nebyl malíř člověk, ale koza – Vincent van Goat. (Shizle)
  • Bojack spomína Linusa a jeho deku, je to odkaz na Vánoce (1965). (Pat.Ko)
  • Tvůrci nemají jasně stanovený klíč, jaká postava bude zvířetem a jaká člověkem. Celkově se snaží zachovat rovnováhu s lehkou převahou lidí. (Lukin413)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama