Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že jako motivační video před zápasy All Blacks to může fungovat a nejeden Maor si u filmu také s chutí zaslintá, ale pro mě to bylo nic moc. Těšil jsem se totiž na splašené rugbisty běhající po buši a podřezávající si krky při tanci haky, ale to jsem se kapánek přepočítal. Pořádné bojové scény jsou tu vlastně jen dvě, přičemž ta uprostřed filmu je dokonalá a splňuje všechna má očekávání, ale tím to, víceméně, hasne. Jinak se tu jen strašně moc kecá o cti a podobnejch kravinách a vše je prodchnuto mytologií, která je mi naprosto cizí a kterou režisér nedokázal podat tak, abych jí porozuměl. Tudíž jsem se filmem takřka pronudil a o to je mé zklamání větší. 30% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat,že mě to nijak neuchvátilo.Z filmu zůstane asi hodinu v hlavě choreo bojůvek,,ještěrkovitý pohyby jazyka,a dvě slova.Vata vata-plot,a papara-otec.Jinak tak nějak film k hovnu,vůbec totiž nefungovala moje sounáležitost s hlavním hrdinou.Pomsta ve mně musí něco vyvolat,tady nic.Škoda.50%. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Takový trošku umírněnější Apocalypto s primitivním přípěhem (který já rád) a řadou zbytečně kůl bitek (který já nerad). Ústřední drsno-arogantní maorskej hovnožroutí záporák s orlím nosem a pohrdavým úsměvem, byl prostě a jednoduše velkej šéf celýho bijáku. V momentech, kdy nás nesral svou přítomností na plátně, ztrácel film hned půlku kouzla. Zajímavý byly i momenty, kdy se tetovaní primitiové mlátili přiostřenejma pinpongovejma raketama a navzájem si vyhrožovali, kdo komu naplní břicha. Neskáču ale radostí do vzduchu, protože i mínusy jsou výrazný: Třeba nechápu proč byl mezi maorskejma bojovníkama nějakej pitomej běloch, co navíc předváděl béčkový bojový choreografie. Jakej význam mělo setkání s osamělou bojovnicí než že pan producent předved na plátně svou milenku? (Nejspíš). Davový bitky byly bohužel zcela amatérský, nezvládnutý a zbytečně "rádoby trendy". Ale jinak se na to koukalo docela příjemně... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,240Tržby Celosvetovo $905,000▐ Vo veľa aspektoch to pripomína Gibsonovo Apocalypto. Akoby išlo o príbuzného bratranca ale dobre, čo už Nový Zéland ukázal život ich domorodých Maurou a ich obľúbené kmeňové čistky, nechýbajú samozrejmé rituálne tance a vyplazovanie jazyka, takže divočina ako sa patrí. /60%/ ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Predsa len filmov z tohto prostredia je pomenej a takmer to Krajina smrti vytiahla na vyššie hodnotenie avšak kamera pri súbojoch občas stála úplne za hovno, aj bez prepáčenia. Práve scény, ktoré mohli byť najlepšie miestami vyzneli úplne chaoticky, nielenže si občas človek nebol istý ktorú postavu sleduje ale príliš často bolo vidieť iba chrbát niektorého z protagonistov či skrížené palice či oštepy. Čo je celkom škoda lebo príbeh zase až tak zlý nebol. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)
  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)
  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)

Reklama

Reklama