Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Už prastarý kultový animák Ježko v hmle ukázal, čomu museli sovietske a neskôr ruské deti na obrazovke čeliť. No povedzme nie práve záležitostiam najjednoduchším a najvhodnejším pre psychický vývoj. Tu sme obrazovo niekde inde a rozprávka je skôr pre dospelých, ktorí bežne cez víkend chodia na raid do Azerothu. Vizuálne mi scenérie pripomínali adventúry od Microids alebo Deck13, podvedome som už hľadala na obrazovke kurzor a v ruke myš, že si tie lokácie pekne prehľadám. Celkovo film stojí jednoznačne na obrazovej stránke, pretože romantický príbeh je rozvláčny viac než je zdravé. Ale keďže dvojicu zaľúbencov v takomto atypickom zložení sme tu zrejme ešte nemali a záver bol akceptovateľný, idem s hodnotením nahor. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ono je to spíš pro holky. Nebo pro lidi bez vkusu. Každopádně ne pro mě. Původně slušné fantasy se postupem času překlopilo do ploché romance s luxusní výpravou a ústřední dvojicí bez chemie. Marija Pojezžajeva svou přirozeností něco uhrála, jenže od jejího polonhahého společníka se jí mnoho pomoci nedostalo. Ani scénář ji nepodržel, takže se prostřední pasáž dost táhne. Rusové umí fantasy, umí pohádky, umí dokonce i pohádkové fantasy, ale tady to jednoduše nevyšlo. Na průměr vytáhla film jen opravdu povedená epická hudba. Romantické cajdáky jsem milosrdně ignoroval. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Komorne veľkolepá romantická rozprávka ruského strihu, ktorá si ma získala od prvého momentu a zužovaním príbehu namiesto rozširovania svoj efekt už iba stupňovala. Ak divák nemá problém s rýchlym prechodom od veľkého fantasy k intenzívnej romantike, pri ktorej už zostane, môže si už len užívať esteticky aj emocionálne veľmi krásny a rozhodne nie tuctový filmový klenot. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekala, kdy si Mira s Armanem dají hamburger, hranolky a zapijí to kolou. Po americku natočené fantasy se bohužel nedá použít ani jako encyklopedie speciálních efektů, tak dva, možná i tři zde chybí. Jiné využití mne nenapadá. Ale možná by se daly pěkně ukazovat rozdíly mezi žánry sci-fi, fantasy a pohádka. Sci-fi se opírá o logiku a aktuálně známé vědecké poznatky a posunuje hranice možného. Pohádka se nebojí překračovat hranice logiky, ale jasně provádí své hrdiny srozumitelným příběhem. Při absenci příběhu i logiky vzniká fantasy. Máme nový počítač, naučili jsme se s ním dêlat pro nás zábavné kousky (výbuchy, pády, lety a jiné eskapády), tak je seřadíme za sebe a budeme se tvářit, že jsme natočili film. Zde je navíc zkombinována jakási pohanská pověra s náznakem bohatýrské pohádky, tak aby i děj připomínal psychedelické běsnění. Divím se jen jedinému, že se hlavní postavy nejmenují John a Jane, dost je připomínají. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Ale do prkenný vohrady...Tohle je film, který mi filmový průmysl dlužil, a věděla jsem to v momentě, kdy jsem si přečetla (poměrně zkreslenou) anotaci. Film, který ženám milujícím fantasy vypíná mozek. Upíři?! Jací upíři? Kašlete na upíry, tady je DRAK! Ano, vzpomínám si i na momenty, kdy mi hlavou problesklo, že je to trochu podbízivá variace na Krásku a zvíře, a že by to šlo i tu a tam učesat, ale celkový dojem je celkový dojem a, dámy, tohle CHCETE VIDĚT. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno