Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řek, že Rusáci natočí hezčí pohádku než my tady. Místy s patosem, ale poeticky... oku lahodící s krásnou ruskou hudbou. Herci nepodávali bůh ví jaké životní výkony, ale stačilo to. Mě si tahle pohádka rozhodně získala a kdybychom tu točili takové pohádky jako je alespoň tohle, to by se i dalo na tu televizi dívat. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Prostě nadšení. Čiré nadšení. Od prvních momentů mě to vtáhlo, vizuál, způsob vyprávění udržující napětí i když člověk ví, jak to dopadne, práce s kamerou, drak, triky, hudba, prostě všechno paráda. Odvěké tajuplné archetypální iniciační schéma v novém hávu, a velice slušivém hávu. Je věru těžké toto tradiční téma krásky a zvířete téma pojmout a vyprávět nějak originálně a zajímavě, ale tomuto ruskému pokusu se to podařilo velkolepě. Tento příběh neexistuje proto, aby bavil a byl kdovíjak překvapivý - je to vlastně vzorec chování, návod, nápověda na cestě malé dívky ke skutečné dospělosti a ta se odehrává plus mínus podobně, archetypálně, co svět světem stojí, takže kdovíjaké překvapení snad ani není možné:) Dračí ostrov by skvělý, tamta malá obludka jako pejsek byla super a Drak Matvej je prostě k sežrání !! Film se mi vrací jakýmsi vzdáleným tajemným pocitem ještě teď, druhý den a tedy si jasně zaslouží plnou palbu! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Konečne ma povzbudilo, že i niekto ako ja s menom Igor môže byť hrdina-ruský bohatier a nie hocijaký, ale rovno-Drakobijec! Zaujímavý úvod i záver s množstvom postáv v krásnych krojoch. Malo to atmosféru. Či bol drak vydarený alebo nie, to vôbec nie je podstatné. Prostredná časť je dosť komorná, máme tu len dve postavy, ale Rusi si s tým vystačili. Spomalené zábery v spojitosti s krásnou hudbou majú svoje čaro, ale je ich trochu moc a v tomto smere by som ubral. Chýbala tam nejaká vedľajšia dejová linka , možno stačilo dať väčší priestor Igorovi a jeho plavbe, no i bez toho je výsledok viac než priemerný. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by som vychádzal iba z vizuálu a mal hodnotiť film čisto na základe fotogalérie, nebolo by čo vyčítať. Problém je v tom, že tento zhusta predvídateľný príbeh by pôsobil vyťažene v hodinovej dĺžke a naťahovanie na celovečernú stopáž so sebou nesie riziko monotónnosti a statičnosti. A tak sa aj stalo. Ale keďže Hobit sa nedá pozerať dokolečka, potešil aj tento fantasy príspevok z ruskej zimy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Příběh se výborně rozjel, měl spád a už jsem to viděl minimálně na čtyři hvězdičky a najednou se z výborné pohádky stala Modrá laguna, která se vlekla hlemýždím tempem, zatímco se ústřední dvojice procházela po ostatcích hrdinova prapředka a vedla existenciální rozhovory, které mě deptaly. Závěr filmu svým spádem navázal na jeho začátek, tak proč byl střed tak strašně nudný? Po závěrečných titulcích bych snímek ohodnotil za 2*, ale vzhledem k českým hrůzám, kterým jsem byl v posledních dvou dnech vystaven, jsem zvedl hodnocení na 3*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama