Reklama

Reklama

Ave, Caesar!

  • USA Hail, Caesar! (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Komedie
USA / Velká Británie / Japonsko, 2016, 106 min (Alternativní 102 min)

Scénář:

Joel Coen, Ethan Coen

Kamera:

Roger Deakins

Hrají:

Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand, Channing Tatum, Jonah Hill (více)
(další profese)

Někteří lidé mají úžasnou schopnost vyřešit i ten největší problém. Prototypem takového člověka je Eddie Mannix, jehož polem působnosti jsou hollywoodská filmová studia. Den „žehliče problémů" Eddieho (Josh Brolin) začíná brzy ráno riskantní záchranou pověsti mladičké hvězdičky, která už už padá do morálního bahna a do spárů policie. Hned nato smiřuje rozzuřené církevní představitele, které naštval scénář připravovaného biblického velkofilmu. Režisérovi sofistikovaných dramat (Ralph Fiennes) musí do hlavní role vnutit hvězdného představitele kovbojů, který sice umí házet lasem, zato neumí mluvit. A to není všechno. Problémy mu dělá i hvězdná plavkyně Anna (Scarlett Johansson), jež má choulostivé osobní trable, a slavný tanečník Burt (Channing Tatum), jenž se z ničeho nic začal chovat divně. A to pořád není všechno. Největší vrásky na čele mu vykloubila superstar Baird Whitlock (George Clooney), který byl unesen neznámou organizací, jež si říká Budoucnost, uprostřed natáčení velkofilmu Ave, Caesar! Pro ostříleného Eddieho ale sebevětší krize není problémem, nýbrž výzvou. (Cinemart)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (363)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Parodická pocta Hollywoodu 50. let, který si ještě své pozlátko pečlivě hladil a hlídal. Jednotlivé scény ujdou, odkazy na tehdejší aféry, herce a celkovou atmosféru jsou mile doslovné, leč hlavní postava producenta řešícího problémy je bezkrevná a nesmyslná. Do komediálního zaměření filmu (byť je umírněné) nezapadá hluboce věřící muž, který se však v souladu s vírou téměř nechová a nijak ani očividně netrpí povrchností světa, v němž se pohybuje. Takový charakter není ani uvěřitelný a je nezáživný. Mám z filmu pocit, jakoby ho špatně promíchali a nedali do něj správné koření. SHRNUTÍ: Jednohubka pro milovníky starých filmů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zatim to nejslabsi, co jsem od Coenu videl. Filmu se neda uprit naprosta reziserska jistota, skvela vizualni stranka, sestava skvele hrajicich super sumpatickejch hercu v cele s Brolinem a Ehrenreichem, paradni atmosfera zlaty ery Hollywoodu, ale cely se to silene rozpada na jednotlivy sceny. Stridaj se tu tak perfektni vtipny scenky s par wtf momentama, kde jsem premejslel, jestli to je mysleny vazne, do toho par velkolepejsich zaberu a sem tam trochu hluchy misto a po skonceni filmu jsem si rikal, o cem ze to vlastne melo bejt a co tim vlastne chteli rict. Ne ze bych se nejak zasadne nudil, ale v kontextu filmografie Coenu je tohle proste slabsi. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že se Coeni nechávají unést a neberou moc ohledy na spád nebo (ne)zájem diváka o všechny možný radostný retro nuance, ale pokud jste na jedný lodi, budete žrát každou minutu a je to pro vás jedině dobře. Je to jak humorná herecká exhibice, tak super sbírka filmů ve filmu, tak podobně kouzelná oslava klasickýho filmu jako nedávný Scorseseho HUGO nebo Hazanaviciuse ARTIST. Plus mínus 50% je dost ostuda, skvělá komedie. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že může coenovský výlet do padesátých let dopadnout tak hrozně. Ave, Caesar! očividně měla být komedie s hlubokými přesahem, jenže v ní je tak jeden dobrý fór za 10 minut. Zbytek stopáže zabírají ultradlouhé "scény z filmů 50. let", které ale nejsou ani vynikající ani parodické (prostě jen jsou), a nekonečně tlachy o politice a ekonomii, z nichž jde vyloženě hlava kolem. Herci navíc nemají co hrát, scénář je nafouknutá bublina bez tahu na branku, a když už něco začne fungovat, okamžitě se utíká do jiného žánru nebo k jinému problému. Přes to všechno tak trochu chápu, co chtěli Coeni natočit. Bohužel jim z toho ale vylezl utahaný slepenec, který je bez debat tím nejhorším, co kdy poslali do kin. (4/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $29,358,775Tržby Celosvetovo $47,053,028Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ obsadenie luxus ale dej nezáživný a ako celok takmer do prázdna, keby tam nebolo pár slušných úsekov kde to trošku hýrilo, vďaka pestrofarebnej choreografii (bar, aquabeli) tak neviem neviem, u Coenovcov to je dosť ťažké málokedy svojím štýlom upútajú /videl v kine: 40%/ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Muž, který přemlouvá Eddie Mannixe (Josh Brolin), aby vzal práci ve firmě Lockhead, se zmíní, že test na atolu Bikini proběhl před třemi týdny. To znamená, že se film odehrává v březnu roku 1954. (DavKom)
  • Dolph Lundgren má ve filmu malé cameo jako velitel ruské ponorky. V závěrečných titulcích však není uveden. (fisus)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

17.07.2016

Dva a půl měsíce. Tak dlouho Lucasfilmu trvalo potvrdit, že si Alden Ehrenreich opravdu zahraje mladého Hana Sola. Celý internet o jeho obsazení ví od 6. května, nikdo z tábora Star Wars o něm ale… (více)

Našel se mladý Han Solo

Našel se mladý Han Solo

06.05.2016

Star Wars vesmír se ještě letos rozroste o spin-off Rogue One a v prosinci 2017 nás čeká klasická Epizoda VIII. Řada fanoušků se ale těší i na prequel s mladým Hanem Solem, který nám v květnu 2018… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama