Reklama

Reklama

Dobrý den, paní Campbellová!

  • USA Buona Sera, Mrs. Campbell (více)
Trailer

Gina Lollobrigida jako ctihodná vdova po americkém vojákovi, který nikdy neexistoval... V malém italském městečku se chystá velká sláva. Po dvaceti letech sem znovu zavítají američtí vojáci, kteří kdysi město osvobodili. Městečko žije, jen jedna osoba je málem na mrtvici. Pro ctihodnou paní Campbellovou, vdovu po americkém pilotovi, respektovanou občanku města, jejíž dcera studuje prestižní školu ve Švýcarsku, je tohle to poslední, co by si mohla přát. Dvacet let se jí dařilo držet své tajemství úspěšně pod pokličkou a živit sebe i dceru z alimentů tří potenciálních otců své dcery. Byla mladá a potřebovala lásku a oni jí jeden po druhém odcházeli. Jak měla vědět, čí je to děcko, co se jí zrodilo pod srdcem? A teď to všechno praskne… Nesmrtelné bláznivé komedii Melvina Franka z roku 1968, v níž v roli Carly Campbellové září stále okouzlující Gina Lollobrigida, čas neubral na půvabu a hravosti ani dost málo. Působivé exteriéry, dynamický scénář a skvělé herecké výkony pobaví po čtyřiceti letech od svého vzniku více než mnohé současné komedie. Bez zajímavosti není, že zápletka filmu Dobrý den, paní Campbellová ožila zcela nedávno znovu v upravené podobě scénáře k muzikálovému megahitu Mamma Mia! (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

xaver 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, kdy obyčejná italská holka ve snaze vyhnout se hanbě za nemanželské dítě, vymyslí si otce hrdinu a pak pobírá alimenty od 3 amerických vojáků, se kterými se vyspala behěm pár týdnů, protože neví, který z nich je skutečný otec. Báječný nápad, k tomu parádní herecké obsazení a výborné herecké výkony, to vše si zasluhuje 5. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Šlo to. Možná jsem čekala víc, když jsem si přečetla stručný obsah, hned mě napadlo srovnání s filmem s Tomem Hanksem v hlavní roli, který mám docela ráda a čekala jsem, že originál bude pravděpodobně bavit o hodně víc... Ale bohužel, bylo to dobré, ne však o příliš lepší. Dávám hvězdičku i za velice sympatické, charismatické a velice vhodně vybrané herce. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s inteligentním "nevlezlým" humorem. Gina stále krásná plná italského temperamentu. Ale i všechny tři americké paničky jsou skvělé. Jedna anglicky suchá, druhá téměř s italským temperamentem a paní Newmanová jako bodrá matka od tří dětí. Jejich manželé a údajní otcové k nim sedí jak něco na hrnec. Scénka střídání se "otců" v domě paní Campbellové je nejlepší. Závěrečná scéna u auta je typická italská klasika, ale kdo by té Gině odolal ? ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Tak trochu po vzoru italských komedií - někdy zybtečně moc uřvané. Ale Gině Lollobrigidě tahle rola sedla dokonale. Zábavné a vtipné to je bezesporu, ale vidím to podobně jako mladší sestru téhle komedie - muzikál Mamma Mia byl taky někde na rozhraní mezí třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale oběma filmům přeci jenom chybí trochu více toho vtipu a nadhledu, ale tahle "starší verze" má k těm čtyřem hvězdičkám přeci jenom trochu blíž ne Mamma Mia. 70% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty ses vůbec nezměnil, Waltere !! Máš tu manželku ??" - "Já ji prosil a prosil a prosil, ale stejně přijela.." ;) Mamma mia !! Mamma Mia bez ABBY, zato s živočišnou a krásnou Ginou Lollobrigidou a jejími přednostmi, které tuhle taškařici založenou na situační komice, byť s podporou náležitě kvalitního dialogu, drží pohromadě.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Děj se odehrává ve městečku San Forino, tento název je ale fiktivní. Ve skutečnosti se natáčelo ve starobylém městě Ariccia, které se nachází přibližně 15 km od Říma, kde se předtím natáčel mj. Viscontiho film Gepard (1963). (argenson)

Reklama

Reklama