Reklama

Reklama

První touhy

  • Francie Premiers désirs (více)
Trailer

Režisér David Hamilton, mistr erotické fotografie, nás v tomto filmu zavede do venkovského domu na jihu Francie mezi několik adolescentních dívek, které tu v nevinnosti mládí a krásy sdílejí své čisté sny a touhy. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

voidindigo 

všechny recenze uživatele

Překrásné holky, překrásná kamera, scenarista, který fakt divně uvažuje (tj. velmi nelogicky), a atmosféra tak jemná, že i smrt působí jako peříčko. Jak Hamilton sám říkal, nejlepší způsob, jak se koukat na jeho filmy, je s vypnutým zvukem. Jen jedna připomínka: Hlavní hrdinka, o které píše Lord Owl, není Dorothee v podání Anjy Schuete, ale Caroline v podání Monicy Broeke. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Další Hamiltonova umělecká erotická fotografie. Příběh: letní pobyt u moře a s ním spojené touhy a nová dobrodružství. Potom samozřejmě exotické exteriéry a přitažlivá znovu začínající přirozená kráska Emmanuelle Béart to jsou asi hlavní klady tohoto místy poněkud neurovnaného filmu. V mnohém mi film skutečně připomíná německé prostoduché příběhy Rosamundy Pilcherové (s tím rozdílem že u těch jde čistě jen o tu romantiku, občas o drama) nebo Emanuelininy erotické fantazie. V konečném součtu ale o hvězdičku méně než v porovnání s režisérovým asi patrně nejznámějším nízkorozpočtovým snímkem Bilitis. ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele

slnko, more, pláž, bohatstvo, mladosť, krása, jemná erotika, mladučké dievčatá hýčkané túžbami....no komu by sa to nezdalo pekné?! "eroticko-fotografická" minulosť režiséra je samozrejme v štylizovaných obrazoch zmyselnosti silno citelná, ale ako film mi to pripomínalo cukrovo-romantické pseudodrámy Rosamundy Pilcherovej... ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Totální kýč, zdá se mi. Hezké holky, které vypadají hezky a nevinně. Nahé samozřejmě vypadají ještě hezčí a nevinnější. Hezké středomořské pobřeží také vypadá hezky. To jejich nahé švitoření na hezkém středomořském pobřeží už snad nijak vyhezkat nejde. Nejhezčí je Dorothée. Taky je jiná, procítěněji vzdychá než obyčejné hezké holky. Tak není divu, že zaujme miliardáře v nejlepších letech. On zaujme jí. Ale on je ženatý. Nevadí, žena ke konci filmu spadne v letadle. Miliardář pláče. Jak jej Dorothée utěší? Panenskou frndou. V posteli s nebesy v pravém hedvábí. Ach, to je tak romantické, křehké, tragické, něžné, dojemné a hluboké. Jako frnda - 7-9 cm v nevydrážděném stavu. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Najmä v čase "eighteesov" bol Hamilton celosvetovo veľmi módny a adorovaný fotograf (čosi ako Jan Saudek, s ktorým ho spája záľuba v gýči, akurát že Saudek je viac na štetky a Hamilton na lolitky) a trochu i režisér. Zámerne hovorím "trochu", pretože na jeho filmoch zaujmú najmä tie lolitky a vizuálna maniéra, hoci oboje - teda lolitky aj maniéra, už dávno stratili svoj nevinný pôvab. Z filmu skrátka opadol ten módny a nadýchaný opar a dnes sú První touhy "iba" kuriozitou. A pre mňa osobne i spomienkou na dobu, keď som si v čase "prvých túžob" listoval Hamiltonovou monografiou a tíško mu závidel (nie talent, ale objekty jeho fotografií). ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama