Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a místy hodně silné. Myslím tím hlavně některé dialogy, které se opravdu moc povedly. Sice Will Smith nepatřil k těm lepším hercům a jeho přízvuk byl, no, v jeho podání takový zábavný, ale herci okolo něj to i tak drží vysoko nad průměrem. Silné jsou i dobové reálné záběry. A na to, že ve filmu není takřka žádná akce, uplynou dvě hodiny jako nic. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Zestárnuvší Will Smith se vydal na další záchrannou misi, tentokrát hráčů amerického fotbalu. Na to, že je otřes mozku prevít, přišel zřejmě z vlastní zkušenosti už při natáčení Muhammada Aliho, takže se do boje proti větrným mlýnům, konkrétně NFA, pustil s vervou študovaného nigerejského doktora. Jako dramatický thriller to funguje jen tak tak, světlem je rozhodně výkon Willa, povedlo se mu totiž zahrát zajímavý a soucitný charakter, ale pokud měl film oslovit diváka kritickým poselstvím, dopadlo to tak za tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Ale jo, sedlo mi to. Nevěděl jsem co přesně od tohoto drama očekávat, ale bavilo mě to, to je hlavní. Nic světoborného, co bych mohl vidět nějak opakovaně to není, ale je to zase něco jiného. Will Smith zde měl zvláštní roli, roli tak trochu podivína, ale přesto génia, který si všímal malých, nezřetelných detailů, díky nimž přišel na něco velkého. No, měl to pak těžké prosadit, takže veškeré scény mě bavily. Trochu to pak vázlo na konci filmu, tam bych lépe poupravil scénář a tak. Je to dost ukecaný filmík, ale o to asi přeci jde. Ten nápad je naprosto výborný, to chválím, tak moje rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou nakonec bylo rychlé. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $34,542,474Tržby Celosvetovo $50,363,790Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,117,102Tržby za predaj DVD v USA $4,479,278║ ďalšia výborná téma o tom aký sú američania skvelý národ, ako kvôli ziskom nech padne toľko hláv koľko len treba, toto ale moc po chuti nebude fanúšikom amerického futbalu, ktorý ja nemusím, takže mi tento počin o to viac sadol, Will Smith sa opäť našiel vo vážnej téme, pútavo natočené, nechýba napätie /80%/ ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Námět s dramatickým nábojem jako prase. Ovšem výrazné drama se nakonalo, dokonce ani neobjasnili trochu obšírněji samotný neurologický problém. Jen spousta plochých vznešenych dialogů, které nešly ani trochu do hloubky. Myslím, že i většiná diváků si přála trochu větší boj Davida s Goliášem. Will nezklamal! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V televizi mluví o Quarterbackovi týmu Pittsburgh Steelers Benu Roethlisbergergovi. Film se odehrává v roce 2002 a tento Quarterback byl draftovaný do NFL až v roce 2004. (Popon1998)
  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama