Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Milá drobnost o cestování, o tom, co se stane, pokud vybočíte ze zajetých kolejí. Dobří herci (moc se mi líbil Mehmet Kurtulus jako Leo), prima kamera - snad jen scénář je až zbytečně prostý, volně nakupené situace bez ucelenější linky... Ale pro mě další z mnoha povedených, lehce "nezávislých" německých filmů druhé poloviny 90. let. ()

k212 

všechny recenze uživatele

U mě je tenhle film takový ten letní evergreen, mám ho prostě ráda. Je to příjemná pohodovka, říznutá jižně-východní evropskou kulturou a hudbou, trochou té trávy .... Vlastně člověku by ani nedošlo, že je to německý film, nebýt známé tváře Moritze Bleibtreua. Rozhodně se jedná o osvěžení v rámci evropského filmu, sice nic převratného, ale časem třeba kultovního .... ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vtipná moc ne, ale úsměvná a pohodová evropská road movie s fajn herci. Možná extra nenadchne, příběh není nijak originální, ale jeho zpracování určitě neurazí. A po zhlédnutí mám dobrej pocit, takže palec nahoru. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych ci znovu 5 ()

MencaCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi učaroval už jako "odrostlému dítěti", když jsem ho poprvé viděl. Nyní když jsem ho měl opět možnost sledovat jsem zjistil, že tak jako se nezměnil můj vztah k tehdejším platonickým láskám ze ZŠ (stále jsou platonickými láskami) se nezměnil ani dojem z tohoto příběhu. Parádní mix romantiky, tak trochu bláznivých náhod a lehkého drogového oparu. Ideální letní záležitost ! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmečky od mistra Fatiha mě dokážou dostat do varu. Povedlo se mu to hned svým druhým počinem, který jsem tedy viděl až po jeho vyhlášených majstršticích (Proti zdi, Odnikud ) , ale to nic nemění na tom, že tohle až pohádkově vyznívající dobrodružství jsem si užil do posledního kilometru. Definice slunce od Moritze je možná pravdivá, ale stejně je mně blíž definice slunce od Juli. Díky prožitému příběhu jsou Moritz na začátku filmu a Moritz na konci filmu, dva rozdílný Moritzové a tomu se dámy a pánové říká herecké mistrovství. Topkovej zážitek. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama