Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (214)

leila22 

všechny recenze uživatele

Vo všeobecnosti totálny bizár. U Jensena v podstate štandardne klasický scenár, na aký sme zvyknutí z Mäsiarov, či Adamových jabĺk. Čierny humor je moje a Jensen je jeden z mojich top scenáristov, takže všetko v podstate šľapalo tak ako malo. Piati bratia, okolo ktorých sa točí celý dej síce nie sú krásavci, dokonca ani sympatickí a múdri už vôbec. Spávajú spolu v posteli, kde si na dobrú noc čítajú rozprávky a spoločnosť im pritom robia sliepky a iné drobné zvery. To mimochodom vypovedá niečo aj o ich hygiene. Ale budú vás baviť celý čas a za to si niekde hlboko, hlboko v kútiku vašej duše predsa tie sympatie získajú. Mænd og høns určite nie je obyčajný priemerný film, chýbalo táák málo, aby som dala 4*, až mám z toho výčitky. Presne ten malý kúsok, čo chýbal aj pri Mäsiaroch. Istá vyššia pridaná hodnota, aby som film nepovažovala iba za kvalitnú zábavu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se řidič hovnocucu spustí s hajzlbábou, potratí se z toho vymatlaný buranský retard prostý, vztaženo na zdejší panoptikum třeba Stoka nebo Procesor. Já vím, neměli bychom pohrdat, někdo ty kanály kopat musí, nicméně Endymu pak přibývají voliči a jednoho až mrazí, s čím vším volně pobíhajícím tu musí obývat Zeměplacku. Ten mrazivý bizár však může být ještě dokonalejší a stačí k tomu jeden úchylný Viking, který pustí svou totálně perverzní fantazii ze řetězu, toho prudkého müslitele a pilíř společnosti scénáristicky spáří s několika druhy drobného hospodářského zvířectva a uplácá naprosto libovou a vycizelovaně slizce zahranou obskuromédii - Ostrov doktora Ovcošuka, která směle dýchá na upocená chlupatá záda i dosud nepřekonané ugrofinské Taxidermii. A to, že fanoušky zdarma vydatabázovaný, yntelechtuální reklamní zaprodanec a vodafoní homolev karlovarských salónů od čohosi takého očakával preciznou termitológiou povedané akože „sociologický presah“, je prinajmenším béééééézprecedentne tumornééééééé a kruhovým odkazom vracia tento kokotment k prvej vete. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem se na to dívala se zvednutým obočím, jakože co to proboha je, ale minuty přesto ubíhaly. Když z nádvoří zchátralého sanatoria vyběhla skupinka čehosi skoro retardovaného, vydržela jsem. Oni totiž všichni hráli jako o život a úplně poslední scéna filmu mě odrovnala. Absurdní hořkosladce, černočerně komediální snímek s podtónem toho, že všichni mají nárok na život, ať už jim šílený taťka, genetický inženýr, dal do vínku cokoliv. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Anders Thomas Jensen asi nebude mojim obľúbeným režisérom a musím priznať, že občas mi jeho čierny humor sedí, ale občas zase nie. Pri tomto filme som asi opäť v kategórii, kde mi to nepasovalo. Pár dobrých hlášok vo filme padlo a myslím si, že niektoré scénky stáli za to, ale musím povedať, že počas sledovania filmu si človek môže pomaly ale isto niektoré časti pospájať a začne to zvláštne dávať zmysel. Keby to len bolo trošku prekvapivejšie. Úprimne môžem povedať, že sa mi páčila špinavosť a autentickosť, ktorú film zobrazoval, ale občas mi to prišlo trošku pritiahnuté za vlasy a miestami až nepríjemné. Určite to nie je film, ktorý by som chcel niekedy vidieť znova a určite by som to ani nekategorizoval do filmov, ktorý na mňa príjemne zapôsobil. Jeho kvality sú trošku inde, no asi nie som dosť zrelý na podobné filmové témy. Hodnotenie: C+ ()

topi 

všechny recenze uživatele

Další originální flák od režiséra Jensena, protkaný černočerným humorem. Evelio Thanatos (dobrý jméno :)) dělal různé genetické pokusy, jejichž výsledkem je nejen pět odlišných bratrů, z nichž každý má jinou matku, ale i jiné podivné bytosti, které bizarní atmosféru jen podtrhují. Těžko popisovat, zkrátka úlet. Herecké osazenstvo nemá chybu, zejména Mads Mikkelsen mě kolikrát vyloženě dostal na kolena :D. V závěrečných titulcích jsem vyčetl, že veškeré zvířectvo měli na starosti čeští odborníci a hudba se nahrávala ve studiu Smečky Pražskou filharmonií. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)
  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama