Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Hrôza hrôza brrrr hrôza. Stupídnejšie než Scary Movies. Kde je horor? A kde komédia? Neviem, či tvorcovia mali v úmysle vyvolať u diváka práve zabijácke sklony, aby mal chuť postavy vlastnoručne pozabíjať a nemusel čakať hooodiny na to, kým to spraví vrah seriálu. V porovnaní s Covenom, aj napriek tomu, že ani jedno prostredie seriálov rada nemám, ale u Covenu som sa bavila, zatiaľ čo "humor" v Scream Queen je niečo tak príšerné, že tú zhovadilosť neviem slovami opísať. Hviezdička za Jamie Lee Curtis, vďaka ktorej uvažujem o masochizme a ďalšie epizódy si kvôli nej možno pozriem. Presne to, čo som chcela povedať, za mňa lepšie vystihol maddy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je nenáročný a jednoduchý, jasná oddechovka, u níž je možno vypnout a spokojeně se pochechtávat nad vtipnou kritikou současné společnosti. Můžu říct, že jsem si tuhle záležitost docela užil a mohl jsem se často parádně zasmát. Tohle všechno, bohužel, platí jen pro první sezónu. Druhá řada mě už tak nebavila, dočkal jsem se spíše zklamání, ale to už jsem blíže popsal v komentářích k jednotlivým sériím i epizodám. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Bláznivý seriál s ještě bláznivějším hereckým obsazením při kterém se prostě nemůžete nudit. Když jsem viděla tenkrát ukázku, myslela jsem si, že jde o vtip, že není možné, aby seriál na takové úrovni vůbec vznikl. Ale po shlédnutí už prvního dílu jsem se lámala smíchy. Pokud nepostrádáte smysl pro bláznivý občas hodně sarkastický humor s herečkama, které umí zahrát ty nejvíc rozmazlené pipky, tak je Scream Queens přesně pro vás. Mě se líbí, baví mě a když na něj nekoukáte sami, ale s někým komu taky tak bláznivý humor koluje v žilách, nasmějete se ještě víc. Dávám 80%, protože jsem cvok a miluju srandu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Zcela funkční, extrémně zábavná záležitost pro ty, kdo pochopí, o co tu jde a přistoupí na pravidla nadmíru uhozené, brakové, cheesy, popkulturní, trash parodie na 80s horory. Absolutně každý tu dělá vše pro to, aby působil jako úplný dement a přes to člověka neznechutí a nepřestane bavit téměř nikdo. Ryan Murphy se zase předvádí, holomek. Do posledního dílu jsem si myslel, že vlastně na ději a na odhalení vraha mi ani trochu nezáleží, protože tu jde hlavně o ty jednotlivé nadsazené, over-the-top nebo často až retardované momenty, a bál jsem se, že to bude tak unylé a průměrné jako závěr nedávného televizního Scream, ale Ryan to udělal tak svěže a zábavně, že jsem si to užil přímo nadměrně. Chci 2. sezonu! ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Tohle je totální GP(Guilty Pleasure) a pokud to někdo nepochopí už během první několika minut, tak nemá šanci seriál do koukat s čistou hlavou. Tvůrci s Ryanem Murphym jsou si moc dobře vědomi co stvořili a pro koho to stvořili. Seriál působí jako parodie a je to záměr. Je to ujeté, přepálené, kýčovité, sebeshazující, trefné, americké, uvědomělé a hodně moc zábavné pokud přistoupíte na hru tvůrci. Scream Queens mě přišly jako kombinace Vřískotu - American Horror Story - Glee. Nejlépe by seriál dal popsat jako American Horror Story z vysoké školy. Fakt mě bavilo jakým způsobem si z nás tvůrci dělají legraci. Bavilo mě jak se seriál naoko tváří vážně, aby to následně smetl v totálně ujeté dialogové smršti. Dialogy jsou opravdu povedené a krásně doplňují různé odkazy na horory, popkulturu, tradiční americké svátky a všeobecné pokrytectví. Tím je spojeno i samotné obsazení a jednorázové figurky na šachovnici. Neznám americkou popkulturu dopodrobna, abych dokázal na plno ocenit každé cameo nebo narážku, ale herci mě hodně dobře bavili. Emma Roberts je výborná, protože krásně skloubila protivnost své postavy, aroganci, rozmazlenost, a zároveň dokázala být sexy a mít nejvíce odzbrojujících dialogů. Jamie Lee Curtis hraje hodně přepáleně a je na ní vidět jak moc se baví, hlášky, svádění, a neustálé odkazy na feminismus a ženskost a k tomu umí bojové umění. Skyler Samuels hraje nejnormálnější postavu a proto místy působí až moc normálně ke všemu co se kolem ní děje. Lea Michele má velmi vděčnou postavu a je vidět, že si jí neskutečně užívá. Ta přepálenost z ní úplně vyzařuje a celé to podtrhuje ten krční límec a dialogy o vraždách. Glen Powell je opravdu moc komický a nelze se nesmát, když pronáší ty své hlášky. Výborně funguje duo Abigail Breslin a Billie Lourd, které jsou správně natvrdlé a jsou ideálním terčem na trefné shazování. Hodně dobře mě bavila Niecy Nash a Nasim Pedrad, které krásně zapadly mezi hlavní herečky. Seriál má hodně chyb jako třeba nesoudržný děj, mraky zbytečných odboček nebo, že postavy chovají až moc natvrdle. Dost se mi líbilo, že vůbec nezáleží na tom, kdo je vrah, ale jakým způsobem se naše Královny budou hádat, urážet a bavit se. Scream Queens se mi líbilo a vůbec bych se nezlobil, kdyby byla další řada. recenze na obě řady . ()

Galerie (625)

Zajímavosti (22)

  • Sám tvůrce Ryan Murphy prozradil, že většina replik Gigi (Nasim Pedrad) byla improvizací, proto sháněl pro postavu schopnou komičku.
    (hansel97)
  • Lucien Laviscount se původně ucházel o jinou roli, kterou nedostal, ale tvůrci o něj stáli a tak přímo pro něj vytvořili roli Earla Greye. Pojmenovali ho po britském čaji Earl Grey. (hansel97)

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno