Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoileru Už od dob Nip/Tucku jsem fandou Ryana Murphyho, logicky pro mě proto už nějakou chvíli byly Scream Queens nejočekávanějším seriálem poslední doby. První (a možná poslední) série je za námi, a tak se nabízí otázka, jestli očekávání splnily, a odpověď na ní není úplně snadná. Příběhově se nejedná o žádnou revoluci (záměrně), před dvaceti lety se v domě vysokoškolského sesterstva KKT (laciným vtípkům se vyhnu) odehrála tragédie, a teď se schyluje k další. Dle všeljakých popisů jsem očekával avizovaný Vřískot říznutý Heathers (nejstrašnější český překlad filmového názvu ever Smrdící atrakce (tak jsem se těm laciným vtípkům přece jenom nevyhnul) budu radši ignorovat), Squeemky ovšem mají blíž spíš ke Scary Movies. Jestli se kdy Murphy snažil svou tradičně vymazlenou formu podporovat stejně propracovaným obsahem, ve Scream Queens na to očividně kašle. Se svou osvědčenou partou scénáristů a hromadou obřích hereckých hvězd beze studu servíruje neuvěřitelně stylovou podívanou která je k prasknutí narvaná bizarními situacemi a absurdním chováním postav (jestli některý divák pochybuje o tvůrčím záměru už po úvodní scéně, ve které studentky sesterstva nechají vykrvácet kamarádku, protože si musejí jít zatrsat na Waterfalls od TLC, je celkem jasně na úplně špatné adrese), přetékající hláškami a sarkasmem, záměrným afektem i trapností, stihne složit poctu asi tak milionu všeljakých kulťáků (Heathers, Jaws, Scream, Jawbreaker, Sorority Row...) a k tomu má nesčetné easter eggy (Chanel No. 3 nosí klapky na uších jako pomrknutí její matce Carrie Fisher) a meta joky pro zasvěcené Murphyho fandy. I když Squeemky přinesly něco docela jiného, než jsem očekával, týden co týden jsem se bavil výsostně. O jejich budoucnost se ale obávám, nedokážu si totiž představit, že si takhle specifická záležitost najde dostatek diváků. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Tohle je totální GP(Guilty Pleasure) a pokud to někdo nepochopí už během první několika minut, tak nemá šanci seriál do koukat s čistou hlavou. Tvůrci s Ryanem Murphym jsou si moc dobře vědomi co stvořili a pro koho to stvořili. Seriál působí jako parodie a je to záměr. Je to ujeté, přepálené, kýčovité, sebeshazující, trefné, americké, uvědomělé a hodně moc zábavné pokud přistoupíte na hru tvůrci. Scream Queens mě přišly jako kombinace Vřískotu - American Horror Story - Glee. Nejlépe by seriál dal popsat jako American Horror Story z vysoké školy. Fakt mě bavilo jakým způsobem si z nás tvůrci dělají legraci. Bavilo mě jak se seriál naoko tváří vážně, aby to následně smetl v totálně ujeté dialogové smršti. Dialogy jsou opravdu povedené a krásně doplňují různé odkazy na horory, popkulturu, tradiční americké svátky a všeobecné pokrytectví. Tím je spojeno i samotné obsazení a jednorázové figurky na šachovnici. Neznám americkou popkulturu dopodrobna, abych dokázal na plno ocenit každé cameo nebo narážku, ale herci mě hodně dobře bavili. Emma Roberts je výborná, protože krásně skloubila protivnost své postavy, aroganci, rozmazlenost, a zároveň dokázala být sexy a mít nejvíce odzbrojujících dialogů. Jamie Lee Curtis hraje hodně přepáleně a je na ní vidět jak moc se baví, hlášky, svádění, a neustálé odkazy na feminismus a ženskost a k tomu umí bojové umění. Skyler Samuels hraje nejnormálnější postavu a proto místy působí až moc normálně ke všemu co se kolem ní děje. Lea Michele má velmi vděčnou postavu a je vidět, že si jí neskutečně užívá. Ta přepálenost z ní úplně vyzařuje a celé to podtrhuje ten krční límec a dialogy o vraždách. Glen Powell je opravdu moc komický a nelze se nesmát, když pronáší ty své hlášky. Výborně funguje duo Abigail Breslin a Billie Lourd, které jsou správně natvrdlé a jsou ideálním terčem na trefné shazování. Hodně dobře mě bavila Niecy Nash a Nasim Pedrad, které krásně zapadly mezi hlavní herečky. Seriál má hodně chyb jako třeba nesoudržný děj, mraky zbytečných odboček nebo, že postavy chovají až moc natvrdle. Dost se mi líbilo, že vůbec nezáleží na tom, kdo je vrah, ale jakým způsobem se naše Královny budou hádat, urážet a bavit se. Scream Queens se mi líbilo a vůbec bych se nezlobil, kdyby byla další řada. recenze na obě řady . ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je v popisku napsáno komedie/horor, je to horor. Ty komediální prvky vznikají díky tomu, jak skvělé postavy s kamennou tváří říkají jednu absurdnost či hloupost za druhou ("Nikdo přece neumře z toho, když mu strčíš obličej do fritovacího oleje!") a odhalují tak slabiny amerického vzdělávacího systému. Celé je to příjemně originální a ztřeštěné, svěží vítr mezi ultravážným a ultradrsným pojetím seriálu, které v poslední době dominuje obrazovkám. Nejlepší je rozhodně prvotřídní bitch Chanel v podání Emmy Roberts a všichni Dickie Dollar Scholars, kteří staví na hlavu všechny stereotypy o univerzitních bratrstvech. Bere se to míň vážně než Scream z dílny MTV, ale jde v podstatě o podobný styl - slasherový seriál, který si utahuje z hororových klišé. Dost mě to chytlo, těším se na další díly, trochu mě mrzí vlažné přijetí, protože tyhle groteskní absurdnosti já prostě můžu ("Jmenuje se to Pravda, nebo úkol! Ne Pravda, úkol nebo lež! Nemůžeš lhát!"). ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Především musím upozornit, že třináct dílů je na takovou pitominu moc. Co se týče hororu, příiš toho nečejte, jedná se hlavně o černohumorný seriál. Nejsem si jistá, jak moc úmyslně meta byly všechny ty scény, kdy se někdo musí slovně obhájit, aby ho policie nezatkla za sérii vražd. Jako skoro vždycky u Ryana Murphyho jsem relativně často nevěděla, jak na některé scény reagovat. Ono je něco jiného, když Kenny ze South Parku spadne do drtičky, ale vidět v podobné situaci živé herce až tak vtipné není. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde hlavními postavami jsou rozmalený krávy s kýblem paštiky na xichtě. "That closet is the most pleasures in my life!!! It's like second vagina to me... " Skvělý, fakt super. Nechci se zamýšlet nad tím, kdo je cílovkou takové břečky, ale já to teda nejsem. Jsou dvě hvězdičky, kvůli kterým má smysl se na to aspoň kouknout. První je Emma Roberts, jež je neskutečně hot i přes to, že její postavě chybí už jen dialogy typu "búúúúúú". Druhým důvodem jsou sice řídce vysázené, ale docela dobré gagy. PS: Je docela výkon, že jsem vydržel 4 díly, pochybuju o tom, že to někdy dokoukám. 40% ()

Galerie (625)

Zajímavosti (22)

  • První série seriálu se odehrává na vysoké škole. Stejně tak tomu bylo i v hororu Halloween (1978), ve kterém se zhostila hlavní role tehdy devatenáctiletá Jamie Lee Curtis. Druhá série seriálu se naopak odehrává v nemocnici. Stejně tomu je i v pokračování slavné hororové klasiky od režiséra Johna Carpentera. V tomto seriálu Jamie hraje děkanku Munchovou. (Kacitr)
  • Jamie Lee Curtis je několikrát zmíněná ve filmu Vřískot (1996) jako „Scream Queen“. Po přijetí role přiznala, že právě tohle byl i jeden z důvodů, proč se rozhodla přijmout roli Dean Cathy Munsch. (newpage)
  • Pete (Diego Boneta) měl zprvu být původem Američan, ale když tvůrce Ryan Murphy viděl, jak je na svůj mexický původ herec hrdý, změnil původ postavy na mexický a také změnil její příjmení z Diller na Martínez. (hansel97)

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama