Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

Babous 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je v popisku napsáno komedie/horor, je to horor. Ty komediální prvky vznikají díky tomu, jak skvělé postavy s kamennou tváří říkají jednu absurdnost či hloupost za druhou ("Nikdo přece neumře z toho, když mu strčíš obličej do fritovacího oleje!") a odhalují tak slabiny amerického vzdělávacího systému. Celé je to příjemně originální a ztřeštěné, svěží vítr mezi ultravážným a ultradrsným pojetím seriálu, které v poslední době dominuje obrazovkám. Nejlepší je rozhodně prvotřídní bitch Chanel v podání Emmy Roberts a všichni Dickie Dollar Scholars, kteří staví na hlavu všechny stereotypy o univerzitních bratrstvech. Bere se to míň vážně než Scream z dílny MTV, ale jde v podstatě o podobný styl - slasherový seriál, který si utahuje z hororových klišé. Dost mě to chytlo, těším se na další díly, trochu mě mrzí vlažné přijetí, protože tyhle groteskní absurdnosti já prostě můžu ("Jmenuje se to Pravda, nebo úkol! Ne Pravda, úkol nebo lež! Nemůžeš lhát!"). ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou epizodách jsem nadšený! Nedokážu se rozhnout, zda je lepší tohle nebo Scream od MTV. Komediální stránka tomuhle dodává naprosto jiný rozměr, po horové to za Screamem zaostává, ale je to výborné. Ryan Murphy nezklamal, obsazení je na jedničku a smrti jsou naprosto skvěle vymyšlené, většina z nich velmi hravá a i ty jsou dělané vtvipně, což je prostě super. O zvraty a tajemství jako v PLL taky není nouze už po 2 dílech. Líbí se mi, že více zabíjejí a těším se neuvěřitelně, co přijde dál. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

U Ryana Murphyho nikdy nevíte, čeho se vám dostane. Jednou je to Glee, jednou je to AHS. A Scream Queens jsou tak něco mezi. "Horror" spolu s absurdním humorem z Glee a bandou unisono ječících holek. Sympatické, a místy i hvězdné, obsazení sedne hned od začátku. Vůbec netuším pro jakou cílovou skupinu byl tenhle projekt stvořen, ale já do ní očividně patřím. Upřímně řečeno, takhle jsem se už dlouho nepobavila, kam se na to hrabou sitcomy. Absurdní hlášky a pitomé scény se na nás valí ze všech stran a já si vlastně nemám na co stěžovat. V každém díle je horda mrtvol, ještě víc vtipů a zároveň se u toho nenudíte, protože se snažíte uhodnout, kdo je vlastně ten Red Devil, který po všech jde. Dávám 4* a jsem zvědavá jestli (a o čem) bude další řada. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejocekavanejsich serialu sezony! Po seriozne branem televiznim Vriskotu tu je tahle silenost od tvurcu AHS a ja tleskam. Nejdrive jsem si nebyl jisty, ale nekolikrat me to dostalo do kolen. Ty dialogy jsou opravdu extrem (v dobrem slova smyslu), obsazeni paradni a hlavne se mi to dostalo pod kuzi! Super, ale ma to hoodne specifickou cilovku! Coz jsem u serialu, ktery neni na kabelovce, dlouho nevidel. Tak doufejme v dobry scenar, krvave "chasing scene", prekvapivy konec a velkou sledovanost at se treba dockame i vriskajich kraloven na druhou:) Zbytek dojmu az po skonceni posledniho dilu ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Ehm... wha... wha... WHAAAAT? Ryanu Murphymu už dočista hráblo? Foxu hráblo? To jim stačilo zamávat castingovkou se jmény jako Ariana Grande a Nick Jonas, aby tomu dali zelenou? Předně chci říct, aby nedošlo k omylu - já jsem spokojen. Jen mi naprosto nejde do hlavy, jak tohle protlačili do vysílání. Šílený mix Heathers (zjevně největší inspirace) a Vřískotu nasazený v roce 2015 do televize, která má pověst jednoho z největších katů? Včetně parádního retro soundtracku a tuny záměrných nelogičností a otravných stereotypů? Fakt čumím s otevřenou hubou, ale stále se sám sebe ptám - kdo je proboha cílovka?! Já a...? EDIT: Po strhujícím finále přidávám bez obav plný počet! Krom asi dvou dílů, které byly "jen" nadprůměrné, jsem se neskutečně bavil celou sezónu. Vše, co bylo zmíněno výše, platí v plném rozsahu. Díky, Ryane Murphy! ()

Galerie (625)

Zajímavosti (22)

  • První série seriálu se odehrává na vysoké škole. Stejně tak tomu bylo i v hororu Halloween (1978), ve kterém se zhostila hlavní role tehdy devatenáctiletá Jamie Lee Curtis. Druhá série seriálu se naopak odehrává v nemocnici. Stejně tomu je i v pokračování slavné hororové klasiky od režiséra Johna Carpentera. V tomto seriálu Jamie hraje děkanku Munchovou. (Kacitr)
  • Lucien Laviscount se původně ucházel o jinou roli, kterou nedostal, ale tvůrci o něj stáli a tak přímo pro něj vytvořili roli Earla Greye. Pojmenovali ho po britském čaji Earl Grey. (hansel97)

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama