Reklama

Reklama

Durarara!!×2

(seriál)
  • Japonsko デュラララ!!×2 (více)
Trailer
Japonsko, (2015–2016), 15 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Rjógo Narita (kniha)

Hrají:

Tošijuki Tojonaga, Kana Hanazawa, Hiroši Kamija, Mamoru Mijano, Daisuke Ono, Mijuki Sawaširo, Akio Ócuka, M.A.O, Masaja Onosaka, Šózó Iizuka, Takuma Terašima (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

  • Šó (2015) - 12 epizod

  • Ten (2015) - 12 epizod

  • Kecu (2016) - 12 epizod

Obsahy(1)

Půl roku po událostech z první série se Ikebukuro opět vrací do normálu. Středoškoláci chodí do školy, Izaja kuje pikle a Celty, bezhlavá jezdkyně, legenda města, se opět projíždí ulicemi na své motorce a prchá před dopraváky. Ale jak už to tak bývá, stane se tohle, stane se tamto a v Ikebukuru opět zavládne chaos. (Zíza)

Recenze uživatele Starletka k tomuto seriálu (3)

Šó (2015) (S01) 

Původní komentář z 1.3.2015: Po dlouhých pěti letech čekání konečně přišla nová řada a tak se opět můžeme vrátit do Ikebukura plného barevných postaviček, akce a nezaměnitelné atmosféry. Dějová linka se znovu skládá z příběhů jednotlivých postav promotaných křížem krážem dohromady, ovšem tentokrát je to daleko, daleko větší nuda. Oproti minulé sérii některé postavy dostaly mnohem víc prostoru, některé naopak zapadly do pozadí, ale pořád se občas objeví. A pak přišla taky spousta postav úplně nových, z nichž některé jsou docela dost protivné (hlavně fedora brony friendzoni a Aoba), některé sympatické (Egor) nebo aspoň zajímavé (Akane, Vorona). Animace je stále pěkná, soundtrack ten samý jako v první sérii, opening i ending jsou fajn. Jako celek ale druhá řada první nesahá ani po kotníky a místy je fakt nesnesitelně utahaná. Škoda. 5/10 ()

Ten (2015) (S02) 

Nevím jak u ostatních, ale u mě krátká pauza prospěla. U poslední série jsem se místy opravdu dost nudila a kdyby byla delší, pravděpodobně by ji čekal drop, ale teď jsem se přece jenom rozhodla dát této značce ještě šanci. Pořád se jede podle známého receptu - promotat jednotlivé příběhy co nejvíc dohromady a pak je postupně rozmotávat. A tentokrát je náplň o ždibec lepší než v sérii druhé, nicméně na kvality první to opět ani zdaleka nedosahuje. Postav je jako na orloji, ale naštěstí jsou všechny pořád dostatečně rozeznatelné. Momentálně mě nejvíc zaujal Akabayashi, který má teď daleko víc prostoru. (Škoda, že třeba takový Egor, kterého jsem si posledně stihla oblíbit, tady má jen cameo.) Naopak Mikado mi pije krev čím dál tím víc (jestli je to vůbec možné). Jinak animace mi přišla trochu vylepšená, ale možná se mi to jenom zdálo, potěšil i pěkný nový opening s endingem. A ve výsledku jsem ráda, že už je zase pauza. 6/10 ()

Kecu (2016) (S03) 

"Už zase? Má vůbec cenu se na to dívat?" No jak se to vezme. Vzhledem k tomu, že mě zajímá jak celá sága dopadne tak asi ano, i když je to zatím největší utrpení ze všech tří nových řad. Prakticky jediné co mě potěšilo byl Egor v prvním díle a jinak je to HRŮZA. DĚS. - od příběhu ve stylu soutěž která náhodná dvojce/trojice bude mít nejnudnější/nejzbytečnější konverzaci, přes v drtivé většině naprosto nelogické a bezdůvodně změněné chování postav, až k jejich vyložené nesnesitelnosti (Kasane, Haruna, Mikado, Aoba, trio Namie-Seiji-Mika... ale už mě nehorázně štvou dokonce i Anri a Izaya, kteří mi předtím nevadili, a z toho co se děje s mými třemi oblíbenci - Celty, Shinra, Shizuo - je mi už upřímně taky na blití). Deus ex machina happy end kde jsou všichni najednou nejlepší kamarádi už pak byl jenom taková třešnička na dortu. Když si vzpomenu jak skvělá byla první série, tohle je oproti ní odpad. Smutné, opravdu smutné. 3/10 ()

Reklama

Reklama