Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja nie som až takým veľkým fanúšikom seriálov, ako som filmovým nadšencom, no občas sa pritrafí niečo, čo ma zaujme a rozhodnem sa na to pozrieť. A presne do tejto kategórie spadal seriál "The Night Manager". Veľmi dobrá thrillerová atmosféra, fantastický výber hercov do týchto rol a vynikajúca charizma, ktorú majú tak ako Laurie, rovnako aj Hiddleston. Okrem toho vedia perfektne spolupracovať a veľmi dobre fungujú spolu. Je radosť ich oboch sledovať. Má to vynikajúce otvorenie, ktoré človeka navnadí a absolútne dokonalý záver, ktorý si užijete podľa mňa náramne a budete od radosti kričať - "Paráda!" Atmosféra seriálu je skvelá a neustále človeka fascinuje. Titulky sú podľa mňa jedny z najlepších, čo som mal možnosť vidieť a to je čo povedať. Plus veľmi dobrý thriller s príbehom, ktorý sa neustále posúva dopredu a dopredu a len človek čaká ako to dopadne. Pretože stať sa môže čokoľvek. A máme tu aj skutočne efektnú šou plnú výbuchov, ktoré pôsobia oveľa lepšie, než väčšina výbuchov, ktoré je vidno v seriáloch. Ak ste fanúšikom krimi a thrillerov, tento seriál náležite oceníte a rovnako ho tak oceňujem aj ja. Hodnotenie: A+ ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Keď do seriálu obsadia Toma Hiddlestona a Hugha Laurieho, navyše jedného do úlohy titulného hrdinu a druhého do úlohy ústredného záporáka a postavia ich proti seba, réžie sa chopí oscarová režisérka Suzanne Bier, celé to vychádza z knižnej predlohy Johna le Carrého a zastrešuje to kvalitnou seriálovou produkciou osvedčená britská BBC čakáte jednoducho veľa. Bohužiaľ, aj keď sa to tak na prvý pohľad môže javiť, z The Night Manager očakávaná seriálová udalosť roka nebude. Neviem totiž, či práve Bier bola pre takúto látku ideálnou voľbou. Seriál síce má perfektný vizuál, prvotriednu kameru, pútavé lokácie, výbornú hudbu a evidentne sa do toho investovali milióny, aby to vyslovene pôsobilo ako taká seriálová Bondovka, no The Night Manager nikdy nedokáže naplno využiť svoj potenciál. Pilotná epizóda, ktorá bola skôr takým prológom k celému deju, ešte vyvolala veľký prísľub do budúcna, ten sa však s nasledujúcimi epizódami akosi vytratil. Zápletka sa totiž zacyklí sama v sebe a seriál sa skôr ukája sám sebou, ale bez výsledného efektu. Chýba tu jednoducho nejaký moment, ktorý by vyslovene strhol. Celé to ide až priveľmi (v negatívnom slova zmysle) na istotu, všetko je až príliš dokonale uhladené a tak tu nie je ani raz priestor na nič prekvapivé a s pribúdajúcimi minútami sa z The Night Manager stáva skôr neskutočne naťahovaná nuda, než by seriál oplýval akokoľvek dusnou atmosférou, ktorá by mala z obrazovky priam sálať, keď sa spolu verbálne konfrontujú Hiddleston a Laurie. Bohužiaľ, nedeje sa. Pomalé tempo tak nemá svoje opodstatnenie a stopáž šesťdesiatminútových epizód sa tak zdá ešte nevyužitejšia. A to podotýkam, že pomalé tempo mi u seriáloch vôbec nevadí, práve naopak (viď napríklad moje hodnotenie pri vynikajúcom britskom The Fall)! Charizma Toma Hiddlestona a Hugha Laurieho to celé síce dostatočne tiahne, ale celých tých šesť hodín ani zďaleka neutiahne, pokiaľ seriál nestojí na nič inom iba na tom. SEASON 1 = 3* (6/10) ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nenadšen. Dobří herci, dobře rozehraná partie, zbytečně neskutečně zdlouhavé a natažené tak, že právě ta zajímavá partie byla ve výsledku neskutečně uspávací a i když jsem už měl všechny zbývající díly připravené ke zkouknutí, ani se mi po prvních třech nějak extra nechtělo na koukat, protože mi bylo jasný, že se zase budeme jen hodinu babrat v grandiózní operaci nadpozemské myši honěné zkorumpovanou a bezmocnou kočkou. A najednou zvrat v poslední minutě vycucaný z prstu. Nevím, jak je na tom kniha, ale jestli to všechno v ní také končí až na poslední stránce a všechno předtím je jen rádoby thrillerová břečka, tak e to skoro až smutné. Pět dílů je o něčem, co mělo zabrat tak maximálně dva, při zbabrané dramaturgii tři díly. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier prostě umí a vzhledem k tomu, že měla k ruce výborný scénář a ještě lepší casting, je celkový výsledek takřka dokonalý. Někomu se sice může zdát, že vzhledem k tématu se tu málo střílí a vůbec šetří s akcí, ale mě ta ukecanost naprosto vyhovovala a člověk si tak lépe mohl užít skvostné herecké obsazení, výborné napsané postavy a promyšlené dialogy, což všechno dohromady ukázalo, že i zdánlivě ohrané téma může působit neotřele. Snad jen ten konec mohl mít větší grády, ale to vem čert. 90% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá konverzační, špionážní jednohubka, která je z počátku trochu pomalá, ale v závěru úročí každou atmosféru vykreslující minutu. Lauriemu role obchodníka se smrtí sedí jako ulitá. Fotky s černými dětmi, z něj málem dělají humanistu. A Hiddleston se z počátku nezdál, ale blíže závěru prokazuje své kvality. Asi bych si ho jako Bonda dokázal představit. Poslední dva díly jsou dokonalost sama. Na le Carrého poměrně nečekané finále. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • Podľa článku uverejneného v The Guardian 15. júla 2016 herec Tom Hiddleston v rámci prípravy na rolu nočného manažéra Jonathana Pinea trávil noci tieňovaním nočného manažéra päťhviezdičkového hotela Rosewood v Londýne. (Arsenal83)
  • Po vydaní bola táto produkcia v médiách hlásená ako najdrahšia televízna dráma v histórii, ktorú BBC produkovala. (Arsenal83)
  • Roperova (Hugh Laurie) vila se jmenuje Sa Fortaleza en Pollensa, je postavená na Mallorce a jedná se o nejdražší prodanou nemovitost ve Španělsku, kterou v roce 2015 koupil britský bankéř za 40 miliónů eur. Vila byla původně postavená v roce 1628 jako pevnost, která měla pomoct v obraně proti pirátům. Do podoby luxusní rezidence ji nechal přestavět argentinský malíř Roberto Ramauge kolem roku 1920. Kromě původní pevnosti nabízí rezidence dalších 6 samostatně stojících domů. (Miro_CZ)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama