Reklama

Reklama

Ohnivý kuře

(seriál)
  • Česko Opilý kuře (neoficiální název) (více)
Česko, (2016–2018), 190 h 3 min (Minutáž: 15–63 min)

Hrají:

Jakub Prachař, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Petr Štěpánek, Josef Polášek, Simona Babčáková, Michal Suchánek, Lenka Krobotová, Linda Rybová (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Ohnivý kuře je seriál z gastronomického prostředí. Dvojice kamarádů – kuchaři Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) – se vydává do městečka Janovy Lázně, aby tu provozovala zděděnou hospodu. Táhne s sebou zátěž pobytu ve vězení a nařízený dohled probačního pracovníka. Na místě zjistí, že strýcova hospoda je ruina, v níž se rozhodně nedá vařit ani točit pivo. Navíc je tu hned přivítá konkurence. Nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, již vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel. (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

Franta852 

všechny recenze uživatele

250.díl - Leoš si půjčuje 20.milion na reklamní kampaň, starý Trébl stále nic netuší...Kluci stále vaří v hotelu, nebudou se přece otravovat s vlastní již dokonale zařízenou hospodou... Jardovi se podaří uvařit první dobré pivo... /// Na počátku to vypadalo na slibný seriál, to jsem si tak myslel do třetího dílu, pak začala sestupná tendence s kvalitou, začali jste vařit z vody, z pěti dílů by se dal udělat jeden kvalitní, ze čtyř sérií jedna. Chtělo by to použít, nějaký program na kompriaci tipu zip. Akorát stále nechápu proč si neotevřou tu svoji hospodu! Aha, už to chápu, ti dva asi šetří po vzoru Leoše půl milionu, aby mohli udělat pořádnou reklamní kampaň. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková Růžovka nebo Vékávéčka. Ale protože se to odehrává v gastro prostředí, zdobí to Kristýnka Leichtová, Michal Suchánek opět potvrdil, že hrát umí, né že ne, a víc než občas je to i vtipné, ty čtyři hvězdy si to zaslouží. Jasně, nebudu scenáristy obviňovat z totálního vykradení Gilmore Girls a dalších seriálů, protože kdo má ty nové zápletky taky pořád vymýšlet, že jo. Tohle se povedlo a těším se na druhou sérii, snad to ne*kurvíte. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Ještě se nestalo, že by českej soap seriál ode mě dostal tak závratný hodnocení tří hvězd, ale Ohnivý kuře prostě tak nějak "ujde." Dokonce se v něm dá identifkovat několik málo skutečně sympatických postav (ne, není to Prachař). Škoda, že se muselo jít až do takových extrémů co se týče debilnosti jiných postav (obzvlášť karikatura Babčáková, její uťáplej manžel a celá ta zbohatlícká rodina z lázní). Jo, a panebože, Suchánek?! To jako fakt? Suchánek, co má představovat někoho jinýho, než sám sebe? Tak to neexistuje. Suchánek je navždy jen Suchánek, taky navíc vypadá jak zakrslej skřet se zamrzlou pubertou. A v páru s Rybovou? Eh? No ale jedeme dál - Kristýna Leichtová je docela fajn, Polišenská je někdy i vtipná a výbornej je Jaromír Nosek, toho je tady skoro škoda. Člověk by řekl, že ty recepty na konci jsou jenom trapnej tah, jak zvýšit oblíbenost seriálu využitím lásky našeho národa k přiblblým kulinářským pořadům a je to nejspíš pravda, ale prdím na to, ten recept na krkovici na houbách byl vážně dobrej :-D. Takže jo, 45 %. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Trochu nerozumím tomu, proč se na seriál dívají ti, jež očekávají intelektuální zábavu a pak jsou zklamaní, že seriál nenabízí intelektuální zábavu. Je to klasická studiovka jen s tím rozdílem, že na rozdíl od Ordinace či Cest domů tohle nejsou jen vztahy, ale najdeme zde celou škálu úskalí. Od podnikatelských problémů přes vztahy, ale také kuchařské zajímavosti, což potěší nejednu domácí kuchařskou kutilku či kutila. Není to klasický tupý seriál, kde se řeší jen kdo s kým a jak dlouho a pak kdo koho za koho vymění. Mě baví M. Suchánek a jeho rodina, zvláště pak Malvína, dále je docela vtipná cukrářská dvojka v čele s Kristýnou Leichtovou. Jakub Prachař a Jan Dolanský ze začátku bavili o něco víc. A méně prostoru dostal i vychytralý Vietnamec, který mě bavil hodně. Je to zkrátka seriál o vaření a ještě o trošce něčeho víc. Ale mě to baví. Je to zkrátka oddychovka, u které nemusíte přemýšlet, a ani se to po vás nežádá. Po krvelačných zprávách z války proti IS a depresivních zprávách z poslanecké sněmovny je to docela fajn si takhle odpočinout u běžného seriálu, u kterého se, na rozdíl od jiných podobných seriálů, dá i zasmát. ()

elery 

všechny recenze uživatele

Právě tento seriál může na csfd snadno vyzývat k povrchním hodnocením. Ale není to film, je to televize. Jde tedy o jiná kritéria. Přes občasné nepochopitelné kratičké výkyvy v jednání některých postav, která by se dala velmi snadno vyřešit ve střižně, je scénář dobře vymyšlený, vtipný a napínavý. A dobře natočený i zahraný. Někdy se však na oba sympatické hlavní hrdiny, ale nejen na ně, nezaslouženě hrne velká koncentrace nejrůznějších přehnaně negativních příhod, až je to za čárou. Divák by neměl ztrácet motivaci toužit se s hlavními hrdiny identifikovat. Naopak se nikdo netouží identifikovat s absolutními babráky. Tato nepochopitelná nevyváženost jinak povedenému seriálu ubližuje, a není to nadsázka. Jako třeba když v Muži z Akapulca nechá spisovatel François Merlin (Jean-Paul Belmondo) svoji románovou postavu Boba Saint-Claira (Jean-Paul Belmondo) záměrně shnít v masovém hrobě. Někdy při sledování Ohnivého kuřete mám také pocit, že autora Mike i Burák už pěkně štvou... ()

Galerie (3 841)

Zajímavosti (34)

  • Autoři (scenáristé) napsali celkem 204 scénářů, tj průměrně 8 772 obrazů = 22 440 stránek textu A4 = 2 386 800 slov na 1 395m2 papíru o váze 112 kilo. (TheSlezy)
  • Na jeden díl bylo zapotřebí cca 50 komparzistů – za celou dobu se před kamerou objevilo cca 10 200 komparzistů. (TheSlezy)

Reklama

Reklama