Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soukromý detektiv z Los Angeles, Philip Marlowe se ujímá případu vydírání a sleduje stopu, jež jej zavádí mezi vrahy, lumpy z nočních klubů, autory pornografie, zkažené zbohatlíky a další. Ale Chandlerův legendární hrdina vše vyřeší v naprosto nesentimentálním a drsném stylu - a styl je to, o čem film "Hluboký spánek" celý je. Režisér Howard Hawks přináší na plátno elegantní setkání jednotlivých postav (zejména to Humphreyho Bogarta s Lauren Bacallovou), rázné tempo a fantastickou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Falko 

všechny recenze uživatele

Na mna az prilis zamotany scenar, pri ktorom som sa skor nudil, ale na druhej strane uznavam, ze to malo svoje grady a Bogartov herecky koncert sa tiez postaral o svoje. Avsak tento film u mna nepatri medzi oblubene noirovky... 02.10.2009 _____ Humphrey Bogart - (Philip Marlowe) +++ Lauren Bacall - (Vivian Rutledge) +++ John Ridgely - (Eddie Mars) +++ Martha Vickers - (Carmen Sternwood) +++ Peggy Knudsen - (Mona Mars) +++ Charles Waldron - (Generál Sternwood) +++ Bob Steele - (Lash Canino) +++ Louis Jean Heydt - (Joe Brody) +++ Elisha Cook Jr. - (Harry Jones) +++ Hudba: Max Steiner +++ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle městě je spousta bouchaček a tak málo rozumu." Namazaného Filipa Marlowea mám rád. Je to rozený hláškař, který lidi dělí na ty, co mají nebo nemají pinďoura. Těm, co mají pinďoura, bere bouchačky, seznamuje jejich nosy se svou pěstí a občas je sportovně nechá, aby si taky bouchli. Ovšem těm, které pinďoura nemají, způsobuje pouze vlhnutí kalhotek. Takový je to chlapák a mě na něm nejvíc bavilo, že výplatou honoráře případ nekončí. Tak to má být. Je s ním zkrátka zábava a já jsem se do těch jeho černobílých holek zamiloval. A je mi jedno, jestli mi půjčí Vivian, Carmen, Agnes, prodavačku v knihkupectví nebo tu taxikářku, protože pak by se žádný hluboký spánek nekonal. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Film trochu zmatečný a nepřehledný, strašne moc postav a propletených vztahů na příliš rychlý děj a spád. To ale nemění nic na tom, že atmosféra je tak hustá, že by se dala krájet (jak pravil Rákosníček), Bogart je drsnější a cyničtější než smirkový papír, a i když Bacall není až tak krásná a má hlas jak padesátiletý chlap, přesto nějak chápete, proč pro ní má tvrďák Marlowe takovou slabost a chemii mezi neimi jim věříte každou vteřinou...Hawks v tomto filmu dokazuje, že není třeba drahých CGI efektů, klipovitého střihu a podobných výmyslů k tomu, aby vznikl dobrý film, který se bude líbit i po padesáti letech... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení s historicky starším Marlowem? Bogart ho hrál královsky, přesně podle Chandlerovky. Kde jsou ty časy, co jsem jich měla doma horu a četla jednu knihu za druhou. Marlowa mně dnes trochu připomíná detektiv Harry Bosch od MIchaela Connellyho, kterého mám celou sbírku. Ano, tohle jsou ty pravé kriminálky, které jsem měla ráda a budu mít stále. Ať žije i přes všechny rvačky Marlowe, samotář, který ale nepohrdne krásnou tvářičkou. Ještě mám doma seriál z roku 1984 s jiným hercem, tak až přijde pravý čas, moc ráda si ho dám. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Jediné co bych vytknul, byl příliš velký počet postav a jmen, takže orientace při bleskových rozhovorech byla poněkud náročnější. Humphrey Bogart v hlavní roli byl výborný a to, že mu zde snad každá hezká žena padla k nohám, nemělo chybu. HLUBOKÝ SPÁNEK mě dokázal od začátku zaujmout, byl napínavý i zábavný a tím se zas tolik filmů pochlubit nemůže. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Studio Warner Bros. dalo režisérovi na nákup práv k adaptaci románu 50 000 amerických dolarů. Tomu se však podařilo je získat za pouhých 5 000, přičemž si zbytek ponechal. (Dreadd)
  • Keď sa režisér Howard Hawks pýtal autora románu Raymonda Chandlera, prečo sa v jeho knihe “Hlboký spánok“ vyskytuje toľko pasci, dejových zvratov a prekvapení, spisovateľ údajne úprimne odpovedal: "Nemám sebemenšiu predstavu." (Scevola)
  • V příběhu filmu bylo po prvním veřejném promítání provedeno několik změn a dotáček. (Cherish)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama