Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si na tenhle kousek vzpomněl a řekl jsem si, že bych si ho mohl zopáknout. Navíc jsem ho tady neměl ohodnocenej takže o důvod víc proč si dát opáčko. Odhadem tipuju, že je to 20-25 co jsem ho viděl poprvé. Pro mnohé diváky už tady možná zahlodal zub času ale za mě film neztratil nic ze svého kouzla a já si Jásonovo dobrodružství užíval tak jako kdysi. Tady nuda rozhodně nehrozí. Spousta akce(bronzový obr Talos, harpyje, drtící skály, hydra, kostlivci) a hlavně je to film důmyslnej i po trikové stránce. 5hvězd. Tady není co řešit. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hlavní opěrnou silou kvality tohoto snímku jsou na svou dobu neuvěřitelné a dokonale propracované efekty z dílny Raye Harryhausena. Zbytek filmu odpovídá tehdejší době - mnoho akčních scén, které působí spíše směšně a herci amatéři, kteří na celkovém vzhledu moc nepřidají. Za zmínku by ještě stála celkem slušná hudební stránka. Předkrm ke kvalitativně lepšímu Souboji titánů z roku 1981. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi výpravný starší snímek. Nejde si nevzpomenout na Souboj titánů. Divím se, že jsem se k němu dostal až teď. je až neuvěřitelné, jak dobře snímek na svou dobu vypadá. Všechny akční scény jsou povedené. Jáson a jeho parta se musí na své cestě za zlatým rounem utkat s obrem Talem, porazit harpyje, projet mezi pohyblivými skalami, zabít hydru a nakonec se utkat s hordou kostlivců. Celou dobu jim pomáhá bohyně Héra. Hlavně kostlivci vypadají skvěle. Natáčení muselo být neskutečně komplikované. Škoda, že se na snímek dnes dost zapomíná. "Berte jen jídlo a vodu." ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy zaokrouhlené nahoru. Z toho tři zásluhou Raye Harryhausena - jeho triky jsou v podstatě jediný důvod, proč jsem se na Jásona díval. Příběh je klasická báje, kterou zná asi každý, lehce poupravená a sehraná herci, kteří ovšem moc nehrají. No co. Jak říkám - Harryhausen, Harryhausen a zase Harryhausen. Jeho závěrečná bitva s kostlivci je už legendární, stejně jako krocení harpyjí nebo oživlá bronzová socha - obr Talos. Půl hvězdy dostává hudba Bernarda Hermanna - ze 3/4 nejde sice o žádný zázrak, ale motiv použitý při zrodu kostlivců je excelentní - jednoduchý a působivý. Souboj Titánů zůstává (a zůstane) nepřekonán. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Poněkud papundeklově působící spektákl s až příliš viditelně kašírovanými kulisami, hereckými výkony i triky a speciálními efekty. Každopádně však divácky vděčné téma, byť až příliš >ryze hollywoodsky< (s ohledem na dobu vzniku z dnešního pohledu řekl bych až trošku úsměvně) uchopené i odehrané, takový prostě zábavný (spíše se tvářící >jako< - než skutečný velko-) film s partou vysmátých bohů na Olympu a jednou štrapácí lidského hmyzu za zlatým rounětem... :-) . . . Nebýt však až bujné barevnosti a širokoúhlosti obrazu, člověk by měl pocit, že hledí na film tak o třicet let starší. Dlužno ovšem přiznat, že jde o dílko docela zábavné a tak - pokud nejste až tak pevní v mytologii - je to prostě výborná, byť už časem notně poznamenaná oddechovka. . . . Tři a půl hvězdičky tedy za všechny ty mýty a kouzlo příběhu, za film jako takový však s lehkým smutkem a v dobrém rozmaru zaokrouhleno dolů... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • V rané fázi vývoje filmu se počítalo s účastí dvojčat kentaurů, Scyllase a Charybdise, a také tříhlavého psa Cerebuse. (HellFire)
  • Film sa dostal do kín v júni 1963. (curunir)
  • Po deviatich týždňoch nakrúcania sa štáb vrátil do London's Shepperton Studios, kde začal Ray Harryhausen s prácou na špeciálnych efektoch. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama