Reklama

Reklama

Vánoční příběh

  • USA A Christmas Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má veľký sen. Chcel by dostať pod stromček prekrásnu pušku Červeného jazdca komiksového hrdinu, ktorú chodí obdivovať pred výklad obchodu. Ralph nevie, ako by mohol rodičov presvedčiť, aby mu pušku kúpili. Mama je zásadne proti, bojí sa, aby si puškou neublížil a považuje ju za veľmi nebezpečnú. Vianoce sa však nezadržateľne blížia, nuž Ralph nezaváha a rozhodne sa navštíviť aj samého Santa Clausa v obchodnom dome v nádeji, že vyhovie jeho žiadosti a splní mu sen o vytúženom darčeku. Podarí sa malému Ralphovi uspieť...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

HareS 

všechny recenze uživatele

Voice-overom hlavnej postavy ozvláštnený rodinný film v americkom (znesiteľnom) old-school balení. Na americký mainstream až nečakane sebareflektívny pohľad malého chlapca na svoje vyrastanie, rodinu a na život v malomeste; túžba po vysnenom vianočnom darčeku - winchestrovke - podriadená svojmu životu, nepochopenie tohto pre dieťa nevhodného želania zo strany učiteľov a rodičov... Nič ťaživé vás však ani zďaleka nečaká, ako som už totiž spomenul, nachádzame sa vo family entertainment of USA. 75% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film sa pocas vianocnych sviatkov objavil aj na poslednych miestach v topke na IMDb a kedze sa zhodou okolnosti objavil aj na Markize, tak som si ho nahral a pozrel az teraz. Film na mna posobil prilis detsky, takze ma teraz uz nebavil tak, ako by ma bavil v detstve, keby som mal 10 rokov. Je ale zvlastne, ze na na film, ktory je z roku 1983 som nikdy nemal v televizii stastie, inac by som dal z nostalgii urcite minimalne 4*, dnes je to teda za 3*. ________ Peter Billingsley - (Ralphie) +++ Melinda Dillon - (Matka) +++ Scott Schwartz - (Flick) +++ Ian Petrella - (Randy) +++ Tedde Moore - (Pani Shieldsová) +++ R.D. Robb - (Schwartz) +++ Zack Ward - (Scut Farkus) +++ Jeff Gillen - (Santa Claus) +++ Produkcia: Bob Clark +++ ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem nečekal, že by mě A Christmas Story (s tím nesympatickým skrčkem na obalu) mohl bavit. Naštěstí zdaleka nejde jen o tuctovou vánoční rozprávku, ale hlavně o dobrý film, který mi v několika momentech připomněl mou oblíbenou Obecnou školu a hned v několika dalších scénách mě přinutil k upřímnému hlasitému smíchu (návštěva Santa Clause v obchoďáku u mě vede). Skvělé 4* (nejen v rámci vánočních filmů) a za rok si to s chutí pustím znovu! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To nie sú žiadne Vianoce, ak si niektorý zimný decembrový deň nepozriem tento kultový vianočný film. Samozrejme s tiež kultovým slovenským dabingom. Skvelá atmosféra skorých 80tych rokov a jeden podarený malý hlavný hrdina, ktorý si na Vianoce praje od deda mráza pušku. Veľmi vtipná vianočná komédia s originálnymi vtipmi a skvelými charaktermi. Nechýba plejáda vianočných nezabudnuteľných piesní. Stretávame sa s vtipnými situáciami, ako šikanou na škole, láskou k našej triednej pani učiteľke, či čakaním v rade na deda mráza. Je to film môjho detstva a každý rok ma baví rovnako. Nezabudnuteľná je lampa v podobe nohy, z ktorej je otec rodiny tak nadšený a priznám sa, že by ma taká lampa tiež veľmi potešila. A dokonca som ju aj našiel na internete, ale zatiaľ som sa ku kúpe nedonútil. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Letošní Vánoce budou skvělé. Budou nejlepší! Zlatý voči. Dárky z devadesáti procent nesehnatelné nebo nekřesťansky drahé, cukroví připálené, úklid nestihnutý. Může-li se něco pokazit, pokazí se to na Vánoce, optimista-provokatér bude oponovat s „vždyť příští rok jsou zase“, ale vy moc dobře víte, že budou stejné, ne-li horší. S Vánočním příběhem možná o malinko lepší. V Americe nesmírně populární, neboť americký způsob Vánoc prezentující rodinná komedie nemá k mému velkému potěšení konzistenci té hnědé sněhovité břečky, kterou najdete třeba pod autem. Není vůbec patetická a dlouho po skončení ve mne přetrvával příjemný pocit vnitřní vyrovnanosti (vidíte, teď jsem zas patetický já). Mezi „jako ze života“ příhodami nechybí ani olizování kovového zábradlí, proslavené u nás Obecnou školou. Mou nejoblíbenější scénou je ovšem krátké posezení na Santově koleně, z něhož hlavní hrdina odchází poznamenaný stejně jako kdyby absolvoval několikadenní festival hororových filmů. Na každou pád fajn vánoční klasika, které škodí pouze to, že je příliš americká, aby se u nás mohla domestikovat. 75% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • Exteriéry Ralphieho školy byly natáčeny u Victoria School v St. Catharines v kanadském státě Ontario. (mi-ib)
  • Jean Shepherd, spisovatel románu, podle kterého je film natočen, si zde také zahrál. Konkrétně hraje rozzlobeného muže ve frontě na Santa Clause. Žena stojící za ním je Shepherdova manželka. (mi-ib)
  • Režisér Bob Clark hledal město, které vypadá jako Indiana ve čtyřicátých letech. Poznal na dvacet měst, aby nakonec vybral město Cleveland v Ohiu. (mi-ib)

Reklama

Reklama