Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 6
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (971)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Líbilo. A moč. Odvážný krok dodat seriálu úplně jinou atmosféru (kromě pár chvilek), než kterou jsem cítil z her a staršího seriálu, a někdy až skoro divadelní převážně interiérovou scénografii, se vyplatil. Všichni herci (ano i včetně Cavilla) na mě působili svěže, věrohodně a během pár chvil jsem se dokázal oprostit od nějakých svých nenaplnitelných představ a očekáváních. Scénáristicky moc pěkně a hravě udělaný (jednotlivý propojování dějovejch linií hlavně v posledních dílech je žůžo) a akční scény dostatečně "zaklínačský" a nikterak přehnaný. Největší plus jde ovšem k hudebnímu doprovodu, kterej je naprosto kuledrtící a dodává seriálu nejenom potřebný emoce (a někdy i nostalgii, když odkazujou na první díl herní série), ale i neskutečnou dynamiku (viz. poslední scény z Cintry). Jediný malinký mínus tak jde k vizuálním efektům, který občas trochu připomínaj Xenu, ale to zase vyvažujou tim, že když to jde, tak se snaží všechno řešit pomocí kostýmů a masek, pouze s CGI doplňkama (Striga byla mega). Těším se na další řadu. První série: 90% ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

[Nedokoukáno a vracet se k seriálu nebudu] Pátou část mám rozkoukanou už skoro dva měsíce, takže to asi balím. Zaklínač mi kromě roztržitého, útržkovitého děje, podivné fantasy atmosféry mixlé slovanskou gothikou a prkenného Cavilla vlastně nic nedal, a celé ty 4 hodiny jsem se divil, kdy se mi to konečně začne líbit tak, jako (skoro všem) ostatním. Škoda. Jako vášnivého čtenáře žánru mě tahle rána pálí o to víc. Konec. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Docela škoda, že zaklínači už vychcípali. Sám znám minimálně pět chudáků, které sužuje pěkně hnusná striga, a nikde žádný traumatizovaný homoblondýn s obřím mečem k pronajmutí, aby je zbavil utrpení. Takže jim holt ty pizdy asi budou pít krev na věky … Snažili se, soudruzi z Netflusu, snažili, satanžel však, kde nic není, ani zmrd nebere. Snažil se i toporný manekýn Jindra Clavin, aby nevypadal jako totální Buzna z Blafdickenu, dokonce i říkat procítěné „hm“ se naučil. Ovšem co je mu to platné, když se brodí po kolena v hovnech pšonkovského nudila a uspávače hadů, který vděčí za svou relativní popularitu výhradně leštičům džojstyků, co si pohonili na monitoru pár, z narkoleptického grafomanského kontextu vytržených, oblud a promnuli si ve virtuálních rukách nějaké ty RPG koule. Jinak by jeho popsaným hajzlpapírem pohrdali snad i slabikovači Heryho Potrata. A po úspěchu hry se hrabivý arogantní pičus, neumětel a zoufalec, který ještě rád střelil svého času tvůrcům práva za nějakých 300 litrů, na ni snaží zpětně parazitovat a chce po nich náhle přes čtvrt miliardy. Nelze mu ale upřít, že povídky měl na svou dobu kulantní, jakož i originální koncept středověkého potírače monster slovanské mykologie, a první řada z nich vesměs čerpá. Takže kdyby nevynechali Kostěje, nedovolili senilnějícímu egocentrickému babralovi kafrat do scénáře a nesnažili se propojovat jednotlivé povídky otravnými traumaty a unylými rádoby intrikami špatně napsaných a xmrti nudných postav, mohl z toho být docela kulantní počin. Jsem rovněž velmi pohoršen, ba až znechucen, z hrubého kvótového deficitu ťamanodryád, araboelfů, laponských mágů, aborodžinských rytířů (nejlépe gejů) a indických minesengrů, pro které není ve slovanské mykologii kam plivnout, jakož i z nešťastného výběru hlavního představitele. Je přece nad slunce jasnější, že typově se pro tuto roli narodil Číjejetel Unprofor! Čili jedna hvězda za Dženyfer, je to fuckt kunda, a ta druhá za jediný plnotučný díl, ten třetí, uvařený z asi nejprofláklejší povídky a herního intra. Ten ostatně i korektně dává naději a vlévá optimismus do žil všem hrbatým obludám, že když se počmárají kusem své uvařené piče a zamumlají dexempo rumplex, změní se v princezny a už nikdy si před šukáním nebudou muset kopat dolík. Povídky došly a po nich už začal Endy produkovat výhradně megaotravné, nezáživné a nečtitelné parapsychologické dizertačky na téma mindráků mykologických zrůd a frustrací pétéeskovaných homodějů, plné nesnesitelné grafomanské vaty. Tudíž se upřímně velmi děsím další řady, kde se nepochybně dočkáme jen Cirioniny čarodějnické školy v Bércových Vředovicích, zbuznělých bardů, traumatizovaných homopýrů, trpajzlíků s napoleonskými komplexy, psychicky destabilizovaných negroelfů s potřebou klinické terapie a suchopárné deratizace citově rozpolcených potkanů. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojenej. Fakt mám předlohu hodně rád a zbožňuju její náladu, témata a - jakkoliv to zní blbě - určitou slovanskou blízkost. A s výsledkem jsem naprosto spokojenej, tvůrčí vedení pevně drží otěže zaklínačské Klepny a výborně servíruje kombinaci povídek a románové série, velmi povedeně míchá časové linie tak, abychom se o postavách dozvěděli dostatek informací a ctí předlohu sice s úctou, ale naštěstí ne přehnanou. Osobně bych sice ocenil více samotného Geralta, ale to dokážu prominout, vzhledem k tomu, že ve druhé řadě nejspíš z obrazovky moc nesleze a konečně se dostaneme na Kaer Morhen. Přidaný děj v čajodějnické škole mě bavil, neb bylo fajn vidět něco nového v příběhu, co dobře znám. Herci jsou perfektně obsazení, hrají co mají, mávají kolem sebe v kombinaci šermu a tance taky obstojně a snad jen Yennefer může budit překvapení a pokud se někomu zbytek castingu nelíbí, nechť začne laskavě srovnávat s knihama, nikoli herním pokračováním (aneb Geralt nenosí plnovous, neb porost na obličeji nesnáší, Triss není zářivě rudovlasá, ale má barvu kaštanovou atd.) ps: Marigold super! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kompletní první sezona: Mám dost rozporuplné pocity. Nikdy jsem Zaklínače nečetl a ani nehrál. Kdybych nevěděl jakou to má být událostí, tak mu asi nevěnuji pozornost. Po prvních dvou dílech jsem byl dost naštvaný. Třetí mě zaujal, ale to strašné prokletí Yen nebylo moc dobře natočené. Čtvrtý až šestý nevážně pojatý byli skvělé bad ass výstřely, které jsem si parádně užil. Sedmý díl pořádně dovysvětlil mizerně sestřihané první dva díly a měl jsme před finále příjemný pocit. No a osmý to zase slušně zabil. když nemáš prachy, netoč epickou bitvu. Ale těším se co bude dál. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Režisér Alik Sakharov vysekl poklonu hlavnímu představiteli Geralta: „Dle mého je Henry Cavill to nejlepší na Zaklínači. Ta role mu naprosto sedne, zhostil se jí na výbornou. Jedná se o velmi flexibilního herce, který je schopen poslouchat cizí a učit ostatní.“ (Geralt z Rivie)
  • Joey Batey se během konkurzu na roli Marigolda rozhodl vsadit na jistotu a dorazil s loutnou, načež rovnou zahrál písničku. Hře na tento nástroj se totiž věnoval už dlouho před Zaklínačem. (Geralt z Rivie)
  • Již v prosinci 2021 se Henry Cavill připravoval, že možná roli Geralta opustí. V rozhovoru pro The Hollywood Reporter podpořil plán sedmi sérií tvůrkyně Lauren Schmidt Hissrich. Na otázku reportéra, zda je oddaný myšlence na 7 sérií, řekl: „Absolutně.“ Měl však jednu podmínku: „Dokud budeme moci vyprávět skvělé příběhy, které ctí dílo Sapkowského.“ V říjnu 2022 pak Henry Cavill všechny zaskočil. V průběhu postprodukce třetí série a po neshodách s tvůrci seriálu se rozhodl vzdát role Geralta z Rivie: „Cesta, po které jsem kráčel jako Geralt z Rivie, byla plná nestvůr a dobrodružství, ale s koncem třetí řady bohužel odkládám svůj zaklínačský medailon.“ Novým Geraltem se stal herec Liam Hemsworth. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama