Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (225)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som zvedavý čo ponúkne tohto roku druhá séria. No skúsme to nejako zosumarizovať. 1. Séria "The Witcher" je rozhodne veľmi dobré herné spracovanie. Nemôžem povedať, že som hral hry, no seriál sám o sebe podľa mňa funguje dosť dobre. Je vizuálne veľmi kvalitne spracovaný, má veľké množstvo zaujímavých postáv, ktoré ma bavilo sledovať počas všetkých epizód a okrem toho každá z nich môže mať v sebe viac, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. A počas jednotlivých epizód sa budeme dozvedať viac a viac. A to je super. Mojou obľúbenou postavou je ale každopádne Yennefer v podaní Anye Chalotra. Táto postava má hĺbku a čím viac som ju spoznával, tým zaujímavejšia bola. Už si človek myslí, že ju pozná a nakoniec príde s prekvapivými momentkami. Takže to musím pochváliť. Henry Cavill ako Geralt je podľa mňa tiež skvelá voľba. Vôbec som si v prvom momente neuvedomil, že je to on a myslím si, že nikoho lepšieho by som si tu predstaviť ani nevedel. Vizuálne to ponúka skvelé temné fantasy prvky, má to atmosféru, má to hororové momentky, má to aj fantasy momentky. Ais všetko čo by ste od toho čakali. A svoju prácu to zvláda podľa mňa schopne. Niektoré epizódy sú možno trošku slabšie a miestami by som bol asi radšej keby bol seriál trošku priamočiarejší a nemuseli sme mať jednotlivé príbehy podané trošku štýlom, že každý z nich sa odohráva v inom čase a musíme to postupne začať chápať a uvedomiť si kedy sa nám čo s čím prepája a kedy sa postavy blížia súčasnosti. V momente ako som toto pochopil veci boli jasnejšie, no počas prvých dvoch alebo troch epizód som sa v tom miestami trošku strácal. Ale okey. Uvidíme čo má seriál ešte v zálohe a teším sa na pokračovanie. Toto temné fantasy určite stojí za pozretie. Hodnotenie: B+ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K seriálu jsem přistupoval s velkými obavami a jsem rád, že se tak úplně nenaplnily. Trochu mě mrzí výsledná známka, průměr ale velmi pokazily šestá a sedmá epizoda, ty mi absolutně nesedly. Kromě toho mě nejvíc mrzelo další plnění kvót, které fakt nechápu. To si všichni ti černoši a Indové fakticky neuvědomují, že v některých rolích působí jednoduše směšně? Pokud ne, tak to o nich leccos vypovídá, pokud si to uvědomují, je to ještě horší. Ale ani takový nahnilý citrón mi nedokázal první sezónu znechutit, takže se těším na pokračování. ()

Reklama

Zek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych se přiznal, tak knížky jsem nikdy nečetl. Hru jsem kdysi hrál a nějak mě to přestalo časem bavit. Proto svět zaklínače byl pro mě vlastně novinka a musím říct, že mě seriál mile překvapil. Občas jsem tedy měl problém se orientovat v příběhu, kdy se co v jaké době odehrává, ale to bylo vše postupně dovysvětleno. Cavil mi na Zaklínače parádně sedl a hlavní děj mě hodně bavil už se nemůžu dočkat druhé série. ()

Všivák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem spokojený. Nečekal jsem buhvíjaký zázrak. Seriál se v celku věrně drží knižní předlohy z malýma odchylkama nebo občasným zjednodušením děje. Kdyby měli být zfilmovány všechny maličkosti z povídek, osmihodinová stopáž by na to těžko stačila. Jako znalec knih jsem se dobře orientoval v dějových liniích. Herci jsou dobře vybraní a atmosféra správně temná. Od začátku mi bylo jasné, že spousta lidí tomu napaří odpad kvůli černým elfům a dryádám. Bez ohledu na kvality samotného seriálu. Těmhle lidem bych řekl: "Kdybyste si vytáhli hlavu ze zadku, nerozčilovali se nad každou nepodstatnou kravinou a prostě se jen bavili, byli byste šťastnější". Je to jen fantazie. Vymyšlený svět. Až Ciri začne cestovat mezi sférama, už to rozhodně nebude vypadat jako typizovaný středověk. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Nepolíben knižní ani videoherní podobou Zaklínače, přistupoval jsem k němu jako k seriálu, který bude „něco jako“ Hra o trůny a to se mi částečně potvrdilo, i když zaměnit by se v žádném případě nedaly. Po prvních epizodách jsem byl kvůli propletenosti dějových a časových linií na vážkách a vlastně si tu nelineárnost ani dlouho neuvědomoval. Postupně se skládačka vyplnila, ale doteď v tomto způsobu vyprávění nevidím moc velký smysl, respektive nevím, čím vlastně přispívá k lepšímu zážitku a zda to není jen prostředek ke zmatení diváka. Henry Cavill byl v roli Zaklínače dobrý (adaptaci neznám, takže se raději zdržím detailnějšího hodnocení), ale nemůžu se zbavit dojmu, že v rámci 1. sezóny hraje skoro druhé housle, ať už co se týče výpravy, tak celkové doby na obrazovce. Taková Yennefer na mě měla mnohem větší impakt (jo, je pěkná, ale nejen proto) a takřka vše, co se mi ze Zaklínače vybaví, spadá do její dějové linky. Nemůžu tedy říct, že by mě seriál nebavil, ale zároveň nemůžu říct, že mě baví všechny rozjeté dějové linky. 70% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • V knižní předloze je zakázka vypsána na graveira z čeledi upírů, nikoliv na kikimoru. (Geralt z Rivie)
  • Jedná se o adaptaci povídky „Poslední přání“. Na tuto povídku lehce navazuje poslední díl herní série – „Zaklínač 3: Divoký hon“, ve kterém se Geralt spolu s Yennefer snaží zvrátit Geraltovo poslední přání  – aby spolu byli navždy svázáni osudem. Čarodějka chce totiž zjistit, zda je jejich láska opravdová či pouhým důsledkem džinovy moci. (Luicy)

Reklama

Reklama