Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 4
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (225)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho sklamanie a pre ďalšieho spokojnosť. Predlohu som nečítal, nakoľko som prešiel hru divoký hon a načrtol dvojku tak do detailu witchera nepoznám. Hlavný herec Geralta mohol byt lepší, a keď už tak mohol byť na scéne viac času. Ďalej nevýrazne postavy hlavne vďaka obsadeniu, Ciri a Triss. Yennefer bola fajn. Marigolda a jeho piesne v češtine radšej fakt nekomentujem. Určite pridu aj ďalšie série a budú o čosi lepšie, aspoň dúfam. 4* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si dopřál celou Hru o trůny a tak mi Zaklínač přišel jako dobrá volba k dalšímu mlsání nějakého povedeného fantasy světa. Ale ouha, kdepak, tohle je úplně jiná káva, kde ani tak nejde o nějaký komplexní svět v němž se odehrává velkolepý příběh, ale podivně sestrojenou soustavu drobných příběhů v klasické a unifikované Říši pohádek, která zřejmě měla být originální svým zmatečným flashbackovým způsobem vyprávění. Za mě tedy rozhodně ne.  Nevyvážené jsou i atrakce, striga versus drak a jediným povedeným, na což jsem se vlastně ( a někdy marně) u každého dílu těšil, byly souboje, choreografovi letí velký dík! Druhou řadu asi nechám nějakou dobu odležet. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, takhle... Mně se líbil i polský seriál, kvůli kterému jsme tehdy na střední škole zůstávali týden co týden do noci vzhůru, abychom mohli ráno probírat, co jsme viděli a jak moc se to (ne)lišilo od knih. I tehdy jsme se pošklebovali některým změnám, trikům, Marigoldovi, ale nevadilo nám to, protože seriál byl prostě zábavný, měl vynikající atmosféru a Geralt byl náš hrdina. Tohle je vlastně skoro tentýž případ, jen s tím rozdílem, že nový Zaklínač s vynikajícím Henrym "Mhmmmm!" Cavillem mě bavil ještě víc. Má lepšího Marigolda, lepší triky a je o dost lépe vyprávěný - to mazané prolínání tří časových linií na mě působilo originálně a svěže a bavilo mě, kdykoliv mi seriál nenápadně připomněl, ve které linii se právě nacházím. Sapkowskiho knihy jsem četl naposledy plus minus před těmi patnácti lety, ale byly tak výborné, že si z nich pořád dost pamatuji a hlavně si pamatuji jejich atmosféru, kterou se Netflixu, navzdory odklonu od slovanství, podařilo pěkně oživit. Asi nejvíce se mi líbily díly se Strigou a s Ježkem, nicméně každý měl něco do sebe. Navíc ta krásná hudba! ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to zlý. Prostřední povídkový epizody mají dokonce nádech výtečnosti, Yennefer s Marigoldem jsou fajn a občas jsem se divil, jak dobrou polívku se daří uvařit z tak levnejch surovin. Zároveň už jsem ale dlouho neviděl tak obskurní dramaturgickej patvar. Fakt. Žádnej poctivě kutanej příběh pro fanoušky i neznalce, spíš osm vytrženejch stránek. Tu ze začátku, tu z konce, tu z těch nejlepších pasáží, tu z vaty. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč nás Lauren S. Hissrich během příprav seriálu tolik strašila?! Zaklínač se totiž nakonec nad očekávání povedl. Předlohu sice neadaptuje úplně přesně (proč by taky měl…), využívá ji ale dostatečně, občas i doslovně používá její obzvlášť povedené repliky. Vypráví v dobře zvolené struktuře třech časových rovin pro tři hlavní postavy, díky čemuž můžeme zároveň sledovat původ Yennefer a Ciri a zápletky z povídek s Geraltem. Tato nechronologičnost není hned zpočátku zřejmá, čtenáři zde budou ve výhodě, pozorný divák se ovšem nebude ztrácet i bez znalosti knih. Je ale pravda, že některé povídky vzal seriál až příliš rychle a v závěrečných epizodách řada nevygradovala tak dobře, jak by měla. Henry Cavill obecně možná nemá obrovský výrazový rejstřík, Geralta ale zvládá výborně a herecké schopnosti dorovnává obrovským zápalem a porozuměním zdrojovému materiálu. U Ciri a Yennefer nakonec také nebyl důvod k obavám. A Joey Batey jako Marigold, ač třeba na statických fotkách ze středověkého okolí poněkud vyčnívá, jakmile začne mluvit nebo dokonce zpívat, je skvělý. Přešlapem se tak ukazuje jen Triss a pár vedlejších postav (dryády jsou ale úplně v pohodě). Seriál se může chlubit nádhernou výpravou (jen s výjimkou vysmívané nilfgaardské zbroje). Fantastický soundtrack s důrazem na struny a smyčce využívá i středověké a renesanční nástroje (loutna, niněra a mnohé další), což mu oproti klasickému orchestru dodává kromě „dobové“ atmosféry i dojem určité neučesanosti, drsnosti. A Geraltovy bojové scény nabízí vynikající choreografii s mečem. Jen těch scén pohříchu není zas tak moc a ta asi nejlepší je hned v první epizodě. I přes některé výtky jsem zkrátka se Zaklínačem nadmíru spokojen. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Celkem se v první řadě objevilo 9 nadpřirozených monster nebo příšer. Konkrétně kikimora, sylván, krallach, doppler, džin, bazilišek, hirikka, drak a ghúl. [Zdroj: Edna.cz] (Geralt z Rivie)
  • Lauren Schmidt chtěla představit Ciri (Freya Allan) už v první řadě, ale kdyby dle jejích slov šla podle knih, mohla by Ciri představit nejdříve ve druhé sérii: „Kdybychom zpracovali všechny důležité povídky a pak zpracovali několik setkání Ciri a Geralta (Henry Cavill) z „Meče osudu“, tak bychom vám Ciri představili nejdříve na začátku druhé série. Což dává smysl všem, kteří četli knihy. Takto to proběhlo a je to skvělé, ale pro účely televize jsme to museli udělat jinak. Diváci by jinak v první řadě sledovali jen Geralta a až pak by poznali Yennefer a Ciri, což by mohlo způsobit mírný zmatek. Nevadí nám, že fanoušci nesouhlasí s našimi změnami, ale chci, aby si uvědomili, že tyto změny byly pro nás těžké. Nic nebereme na lehkou váhu.“ [Zdroj: Edna.cz] (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama