Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct že tohle se povedlo..jasně je tam pár odchylek,ale nic extra zásadního. Kouká se na to dobře,a akční sekvence jsou parádní. Samozřejmě teď něco k chybám. Vizuálně je to fajn,ale místy to bylo až příliš barevné a syté (vstup do věže) kde pak zbroj zaklínače vypadala docela zle. (Zatož Nilffgard ve tmě nevypadal zle) Další problém jsou efekty - místy opravdu skvělé místy hrozné. A teď ten největší mínus - hudba,je fajn,ale není to tak skvělé jako geniální soundtrack z her leč tam jeden zazní. Chtělo by to přidat bassy a víc epičnosti. Ovšem je to pilot,věřím že se vše ještě zlepší. 80% ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Henry Cavill ako Geralt s každou novou scénou lepší a lepší, Freya Allan ako Ciri zakaždým fantastická. Má to svoje silné momenty ako keď Geralt hovoril Klepne o svojej prvej zabitej príšere ale taktiež aj slabšie, ktorých je ale o niečo viac než tých skutočne dobrých. Páčia sa mi utlmené farby a špinavá atmosféra temného fantasy. Nemôžem sa ale zbaviť dojmu, že často seriál v prvej epizóde pôsobí ako inscenácia. Seriál sa v prvej epizóde rozhodne len hľadá. V žiadnom prípade sklamanie. Už len kvôli fantastickej záverečnej 15 minútovke úvodný diel stál za to! ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez znalosti knihy neno hry netuším jaká bije. Na začátek tedy až křečovitě zeširoka zabrané. Děje se toho přiliš bez zjevného kontextu a to sráží celkem dobrý dojem z bezvadného vizuálního provedení. A nezachrnuje to ani souboj s příšerou, bitva dvou armád, boj o hrad, souboj na tržišti... tedy opravdu na úvod akce až na půdu. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem v první minutě, prvního dílu, první série viděl, jak se tvůrci snaží bitku dramatizovat ala "Děcka, pozorte, Geraltovi vypadl meč, bože, on na něj nemůže dosáhnout, ta příšera ho zabije!" Jako vážně? Proč to tam dali, vždyť to působí hrozně pitomě. To jako čekají, že divák si vážně bude myslet, že by se mu mohlo něco stát? O čem by byl zbytek seriálu? Druhý díl o tom, jak se ostatní Zaklínači dozvěděli, že Geralt umřel, třetí díl by brečeli, čtvrtý chystali pohřeb, pátý by byli na pohřbu, šestý by z pohřbu odcházeli... nebo jak? No nic, dál. Uvedení do tohoto světa zatím odfláklé, prostě je tam nějaký Zaklínač a už jich prý na světě moc není a co já jako s tím, když nevím co, kdo, proč, jak. Království tam mají docela fajnové, mají krále, královnu, princeznu, vojsko, ale nemají žádné hradby a vojáky na nich, takže když nějaká armáda vyhraje bitvu na poli, tak si prostě jen tak nakráčí k hlavní bráně, aniž by museli čelit třeba lučišníkům bránícím hrad. Jediný, kdo se tam zmůže na odpor je nějaký borec, co vykouzlí neviditelný štít... ehm... proč vlastně? Pochopím, když by udržoval ze všech sil šít, protože by například měla dorazit nějaká posila, nebo aby získal čas pro princeznu a zraněnou královnu, aby měly obě čas na útěk nějakou tajnou chodbou. Smůla, žádná tajná chodba není, žádné posily, nic, tak k čemu celá ta šaškárna? Jo, chápu, bez štítu by přece vojáci naběhli do hradu, všechno vyplenili, všechny zabili. A díky tomu štítu vojáci o nějakou chvíli později... naběhnou do hradu, všechno vyplení, všechny zabijí... Ano! A co je úplně nejlepší- víte, že je otázkou času, kdy k hradu dorazí armáda, víte, že celé město vypálí a všechny zabijí a víte, že princezna musí přežít a dostat se do bezpečí. Přes to všechno celou dobu - nevím z jakého důvodu - sedíte na prdeli jak pecky, vykecáváte se a TEPRVE až celé město hoří a vojáci jsou už dávno za hradní zdí, necháte, aby princezna uráčeně vystrčila rypák z hradu, nasedla na koně a jela pryč. Uff! To psal přímo Sapkowski, nebo to je práce Netflixu? Jinak je to naprosto výpravné a epické a to až tak, že ve hradě je asi pět poddaných. Působí to jak od Sy-Fy. Většina postav protivných a arogantních. Cavilla mám rád, ale to jeho monotónní mluvení (které asi mělo vypadat tvrďácky a tajemně) mi už po chvíli lezlo krkem. Myslel jsem si, že když neznám knihy ani hry, budu odproštěn od srovnávání a seriál si užiju, ale moc dobře to nezačlo teda. Uvidím další díly, ale tenhle trefně shrnul sám Geralt slovy:" Tváříte se moudře, ale přitom mluvíte nesmysly." ()

Navaran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě se to hodně drží povídek, co do děje, nicméně podání vypadá lacině. A chybí tomu Sapkowského lehkost a humor, bez kterého se z osobitě pojatého fantasy braku stává... inu jen brak. Neodsýpá to a dějová linka Ciri je ale neuvěřitelně rozvláčná a nudná. Hudba je strašlivá. Prakticky jediné pozitivum vidím v choreografii soubojů a, ač ten hezoun není Geralt podle mého gusta, Cavill tu roli poměrně zvládnul. Jinak je to bída, vážení. Lepší zůstat u knížek a her a nekazit si Zaklínače seriálem. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Ciri (Freya Allan) se narodila v roce 1250 a na začátku příběhu je jí 13 let. První série končí, když je jí právě 13 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama