Reklama

Reklama

A hle: Snění o propojeném světě

(festivalový název)
  • USA Lo and Behold: Reveries of the Connected World (více)
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Kronika virtuálního světa, proslulého německého dokumentaristy, nabízí mnohostranný pohled na spletitou krajinu internetu od jeho zrodu až po současnost. V sérii setkání s lidmi z různých koutů planety odhaluje, jak virtuální svět proniká a mění všechny aspekty fungování současné lidské kultury a společnosti. (MFDF Ji.hlava)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (19)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dokument rozoberá 10 otázok ohľadne pozitív a negatív internetu, a jeho možného vývoju. Na otázky odpovedajú popredné osobnosti vedeckého a technologického sveta, z najznámejších tiež Elon Musk. Pre mňa dosť prínosná záležitosť, počuť tak rozdielne a hlboko vysvetlené stanoviská od rôznych zaintersovaných na tie isté otázky. Nebyť tých dvoch pasáží o emočných vylievaniach ľudí, ktorý trpia frekvenčnou intoleranciou, alebo rodiny, ktorej zviralizovali smrť dcéry, bolo by to za 100%. Takto za 90. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘEDSTAVTE SI, ŽE SEDÍTE DOMA U RANNÍ KÁVY A V POČÍTAČI SI ČTETE RANNÍ NOVINY…“ /// Internet a jeho historie, současnost i naturalistický vize. Napadlo vás někdy, jak asi vypadá místo, kde se zrodil hen ten internet? Nebo je libo něco vo prvním internetovým protokolu? Pravda – tolik odbornejch keců jsem snad ani nepotřeboval… Pak ty vzorečky… (kurva, až mě rozbolela lebka…). Naštěstí dostanou prostor i věci zajímavější – bezpilotní automobil nebo fotbal. Temná stránka už nepřekvapí. Ovšem život bez sítě – to by překvapit mohlo! Pár informací o závislosti, která se nemusí týkat jen notorickejch hráčů… a co by, kdyby, prej internet zanikl… (no není to zajímavý?). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Taky pařím!. 2.) Často mi píše Kevin Mitnick. Taky Erik Weiss… 3.) Thx za titule „tkimitkiy“. /// PŘÍBĚH **** ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Tempo technologického a internetového vývoje vnímám odjakživa jako fascinující jev. Ve většině důležitých odvětví stojíme jako lidstvo za hovno, všechno nám strašně trvá, nemáme ambice, ve třináctým století začneme používat prasečí střeva jako provizorní kondom a za čtyři sta let ho hrdě zdokonalíme tím, že nejdřív vyndáme střevo z prasete. Prostě na klídeček, dopohůdki, proč to hrotit. Jenomže teď jsme překvapili, tuto novodobou digitální epochu už nemusím přepočítávat na morové epidemie ani rozpadlé kontinenty, bohatě si vystačím se svými narozeninovými dorty, které si každý rok společně s rodinou, mnoha přáteli a milující partnerkou jenom představuju, protože neexistujou. Skutečně tomu není tak dávno, co jsem v dětském domově tahal za provázek mentála Vítka, v té době sice už mobilní telefony pomalu startovaly, ale tenkrát se ještě přenášely v cestovních kufrech a v pohodě se s nimi dal umlátit jeden dospělý, průměrně ochrnutý vozíčkář. Technologickou evoluci lze zmapovat i vydatnější formou, než je informačně suchopárná dokumentaristika, která mi sice v tomto případě nevadila, ale do nejdrobnějších záhybů si dovedu představit neméně poučný výklad zachycující dosavadní rozvoj digitálního pornoprůmyslu. Lidé jako já, kteří permanentně vypadají jako po automobilové nehodě, protože zrovna stáli ve frontě na hovna, když se rozdával vzhled, by měli této době žehnat. Díky neomezenému přísunu nejzvrácenějšího multiotvorového péčka a vzduchu, ve kterém už je víc wifi signálu než kyslíku, máme stále svěží klidná péra a nemohoucí stařenky v parku pod barákem se konečně nemusí bát, že zítra skončí jako hlavní reportáž Krimi zpráv. Dny, kdy jsme si leštili buráky nad rozpixelovanou 14kb/h se načítající fotkou Xeny a Gabriely, kterou nám e-mailem poslal retardovaný kolega z práce, jsou dávno pryč! Oculus, virtuální realita a incestní gruppen pissing v UHD kvalitě – zasloužili jsme to, kluci! ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Werner Herzog je už legenda a je úctyhodné sa po tom všetkom čo natočil pustiť do tak modernej témy akou je virtuálny a digitálny svet, ktorý tak pretransformoval naše fungovanie v posledných troch dekádach. Ale dáva to zmysel, dnes už (takmer) nikto neunikne dnešným technológiám. Dokument sa mi páčil, je rozdelený do 10 kapitol a hneď tá úvodná o tom, kde a kedy presne vznikol internet, bola fascinujúca. Avšak občas režisér trošku odbočil a zameral sa na jednotlivých ľudí, či rodiny. Azda chcel podať bližší pohľad na konkétných jednotlivcov, aby to nebolo iba také všeobecné. Ale paradoxne tým odbehol od hlavnej, všeobjímajúcej témy. Popritom dal priestor mnohým známym osobnostiam, akými sú napr. Elon Musk, či slávny hacker Kevin Mitnick (a kopec ďaľších). Tieto vsuvky boli super, pravdupovediac často by som prijal aby boli ešte dlhšie. Celkový dojem je teda fajn, ale pre tých čo sa v danej téme orientujú, je to skôr iba pekné zhrnutie, mnoho nového sa nedozvedia (pár drobností sa našťastie nájde). Takže nič prelomové, či šokujúce, ale ako zrkadlo doby viac ako dobré. 8/10 (IFF Bratislava 2016) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Herzog v plné dokumentární síle. Komplexní pohled na internet, který mu dodává hloubku, rozměr i mytologii, kterou bychom ani netušili, že může mít. Peruánskou džungli už má Werner v malíku, novou výzvou je ta virtuální. Budí v něm zjevně tolik posvátné hrůzy jako nejhlubší Amazonie. A je opět radost to sledovat. 4 a 1/2 ()

Galerie (34)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama