Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Handle 

všechny recenze uživatele

Silné tři, možná slabé čtyři. Celkem se mi to líbilo, ovšem nějaké emoce se u mě dostavily až v samotném závěru. Především jsem měl problém s hlavní postavou Jamese, jelikož mi nebyla sympatická vůbec ničím, a tudíž jsem neměl potřebu ji nějak fandit. Další věc: nemusím kočky osobnost. V tomto snímku se mi ale kočka líbila. Aby taky ne, tvůrci filmu zde kočku vykreslili jako extra zlatíčko, kterou každý musí milovat - je hodná, milá, nikdy nezlobí... no a psi jsou zde naopak jako extra debilní raubíři. Takže vlastně palec dolů. :) Ale jinak ano, objektivně to není špatný film, jen je trochu jednoduchý a povrchní - a tím pádem funguje jen jako dobrá pohodovka na nedělní odpoledne. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl jeden z nejlepších filmů co jsem za posledních pár let viděla. Nemám slov, naprosto mě film dostal. Ne jen, že je film natočený podle skutečné události, ale také tento snímek krásně vyzobrazuje, jak hezké a neobyčejné přátelství může mezi člověkem a zvířetem vzniknout. Filmu nechyběla ani dobrá hudba, humor a ani ty trochu smutnější scény. A to je přesně to, co se mi na filmech natočených podle skutečné události líbí - když se někdo nesnaží z filmu udělat bombu a i přesto se film (bez sebemenšího úsilí) bombou samozřejmě stane. A opravdu není divu, filmu totiž nechybělo nic podstatné - a to k tomu ani nebyla potřeba známých herců nebo super efektů, aby takovýto snímek vůbec mohl vzniknout. Za mě filmu uděluji 100% a to protože jsem naprosto očarovaná. Určitě si koupím i knížku a všem milovníkům zvířat bych tento film jen doporučovala. - "I'm ready. I've got Bob. He'll look after me." ()

Reklama

Reesam 

všechny recenze uživatele

Už z prvních 10 minut jsem ten film milovala. Jsem kočkomil a přesně vím, jak ta stvoření umí dělat zázraky. Vím, jaké to je, když tu nejsou, a tak jsem sympatizovala a soucítila s Jamesem. Držela mu pěsti a fandila jim oběma. Cítila jsem z toho lásku a pochopení, a úplně mě to dojalo, až jsem si musela vzít do náruče tu svou malou bestii a dokoukat film s ní. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako nedávno viděné Psí poslaní, pokud máte pro tyhle chlupáče slabost, tak má film z půlky vyhráno, že vás zaháčkuje a už nepustí. O to spíš, když váš kočičí kámoš je na světě už sedmnáct let a překonal všechny nástrahy, co mu život postavil do cesty (tímto tě zdravím, cat named Kenny (ano, podle Kennyho ze SP :-). James Bowen je frajer, Bob ještě větší, a tenhle snímek, i díky parádnímu soundtracku, mě zas jednou (po dlouhý době) dostal... a do toho oka mi jen něco spadlo, fuckt, protože jsem kurva velkej kluk, co nebrečí... :-) Jdu si sehnat knižní předlohu ("Výborná knížka, jako kdybych prožil každou stránku." Jasně, Jamesi, poznal jsem tě, cha). ()

venison 

všechny recenze uživatele

Z pohledu dojemné true story naprosto chápu vysoké hodnocení snímku „Kocour Bob“.. Z pohledu filmového fanouška musím bohužel tento film hodnotit jako ucházející průměr.. „Kocour Bob“ je hodně nevyrovnané a nezralé dílo.. Chápu, že se příběh asi takhle nějak stal, ale moc nechápu na jakého diváka tvůrci cílili.. Asi by to chtělo více přizpůsobit buď dospělému publiku a přidat více látky ohledně samotné drogové závislosti a drsných příběhů z života na ulici.. Nebo zacílit na publikum spíše dětské a jít cestou více rodinné komedie, takže přidat více humoru a odstranit temné scény.. Zajít si na „Kocoura Boba“ s dítětem, tak má půl roku potom děsivé noční můry.. Ústřední linie se soustředí na přátelství osamělého narkomana na odvykačce a pouličního kocoura, který si u něj našel domov a tím mu dopomohl k normálnímu životu.. Tahle linka je super, ale děsně ruší ostatní vedlejší linie, kdy se řeší vztah s otcem, s přítelkyní, atd. Na chvilku se tam objeví, pak zmizí a pak se zmateně zase něco řeší.. Věřím, že v knižní předloze je tohle všechno asi pochopitelnější, jen bych se do filmu nesnažila nastrkat úplně všechno na úkor kvality.. Milý příběh podle bestselleru, ale žádný hlubší přesah jsem v něm nenašla.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)

Reklama

Reklama