Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 8

Recenze (1 000)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

„Když to není rozbité, tak to neopravuj.“ Přesně tímhle se řídili tvůrci dvojky Deadpoola, která se drží sequelových pravidel a jednoduše se pokouší narvat do jednoho filmu víc věcí, které diváky bavily minule. A funguje to. Pořád je to stejně drzé, drsné a zábavné. Navíc díky novému režisérovi dostaneme o úroveň lepší akční scény a krom toho trailery zdaleka nevykecaly všechno, co se dostalo do filmu. Škoda mírně utahanějšího rozjezdu, ale i tak se druhý Deadpool jedničce minimálně vyrovná. Respektive ji ve všem o kousek překonává. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Místy to bylo skoro zábavné. U každého vtipu jsem ale přemýšlel o tom, jak moc je jeho potenciál nenaplněný a o kolik víc se dalo vymyslet. No vážně - kolik se dalo udělat s Domino? A co se událo? Akční scény natočené naprosto rutinně, romantika opět nefunkční a co je hlavní - ten film se bere smrtelně vážně. Myslel jsem si, že to po jedničce vytáhne kotvy a bude to ujetější, ale je to ještě konzervativnější než minule. 2 a 1/2 ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Já a Deadpool očividně nebudeme kamarádi. Už u děsně přehypované jedničky jsem měla docela problém, ale i přesto jsem se tedy rozhoupala pro dvojku s tím, že už alespoň vím, do čeho jdu, co od toho čekat a nečekat. Ovšem i přes ta malá očekávání mě film dokázal zklamat. Očividně mám jiný smysl humoru než všichni ostatní, protože já se nezasmála ani jednou, tyhle ty "fekální" vtipy a nechutnosti, které byly už dost za hranou mě skutečně vtipné nepřišly. Navíc mě hrozně nebavilo, jak si ten film hrál na parodii superhrdinských filmů a ve skutečnosti to vlastně žádná parodie ani nebyla. Hned v prvních deseti minutách vám to naservíruje nečekaný (a takový dost nelogický a zbytečný) zvrat, který pak udá tempo zbytku filmu, který vlastně nemá žádný normální děj, jen je to sled nelogičnosti vedle nesmyslu. Pochopitelně se musí vrátit i dvojka (vlastně v tomhle dílu trojka) těch nejméně zajímavých X-Menů, které studio vyhrabalo a vlastně jediná postava, která tu katastrofu zachraňuje (ačkoliv ne úplně dostatečně) byla Domino. Ovšem co mě na filmu iritoval úplně nejvíc (a jo, vadilo mi to i v jedničce, ale asi protože to všem přišlo děsně zábavný, tady toho bylo ještě dvakrát tolik) bylo to pomyslné bourání čtvrté stěny a to neustálé narážení a zesměšňování Marvelu, ostatních superhrdinů a ty narážky na filmovou kariéru Ryana Reynoldse - to ve filmu prostě vidět nechci. Třetí díl už si snad odpustím, teď jen musím doufat, že Deadpool nezaujme nějakou větší roli v MCU, ještě, aby se nedejbože nacpal třeba do fáze 4 Avengers. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Druhý "Deadpool" mi sedl daleko více než ten první, ale i tak bych se bez jeho existence obešla. Kluk s ohněm efektní, ale je to spratek, depresivní scény jsou vlastně o ničem (viz konec), trojice doprovodných X-menů stojí za prd, Cable a Domino OK, vtipy trochu lepší než před dvěma lety a totéž efekty. Ale jak říkám... trojku už dělat nemusíte.;-) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně neuvěřitelně pozitivní a motivační snímek - ani ne tak kvůli nějakému family konceptu, protože ty zdejší deklamované zkazky o rodinných hodnotách beztak každý přejde s ironickým úšklebkem (o což se příběh koneckonců snaží), ale spíše opět pro vulgární a sebereflektivní odlehčení, které vykouzlí široký úsměv tím účinněji, čím více má divák nakoukáno - a pozitivní je, že si umí áčková hollywoodská produkce takhle otevřeně utahovat z klišé či morálních a etnických "zákonů" áčkových hollywoodských produkcí. Nebavilo mě sice, že se to s tou sebeuvědomělostí místy hodně přehánělo, takže film předem zabil potenciálně působivé momenty především kolem skvělého Cablea, ale veskrze jsem se dobře bavil, s chutí vstřebával všechny odvážné narážky a se zájmem sledoval, jak tvůrci místy trochu chaoticky a zjednodušeně (úvod a závěr), většinou ale naopak promyšleně manipulují s možnostmi a výstavbou jejich fikčního světa, který se dle situace transformuje i v komentář a odraz západní popkultury. Občas mi přišlo, že se dalo z jednotlivých motivů vytřískat o dost údernější a bohatší humor (například očividná inspirace Terminátorem je odbyta jednou hláškou), neustálé dick joky mi už někdy lezly krkem, a abych mohl hodnotit lépe, nesmělo by tam být tolik hluchých míst nebo opakujících se postupů.___ V součtu určitě vítězí jednička, která na mě působila více uceleně. Dvojka je sice hodně vtipná, ovšem vyprávění je přeci jenom těžkopádnější. 70% ()

Galerie (124)

Zajímavosti (109)

  • Brad Pitt (Vanisher) natočil své cameo za pouhé dvě hodiny. (griph)
  • Režisér prvního dílu Tim Miller odstoupil od druhého dílu kvůli neshodám Ryanem Reynoldsem (Deadpool), který měl kreativní kontrolu. Tim v rozhovoru uvedl: „Začalo mi být jasné, že Ryan chtěl mít sérii pod kontrolou. Nevadí mi o věcech diskutovat, ale když nemám šanci vyhrát, nepůjdu do toho. A myslím si, že nejde jednat o každém rozhodnutí, když je jich před vámi taková spousta. Ryan je tváří celé značky a vždy byl zdaleka tou nejdůležitější ingrediencí. Takže pokud se rozhodne, že ji chce kontrolovat, tak ji také kontrolovat bude.“ (Kinofil)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama