Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 8

Recenze (1 001)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající pokračování, vynikajícího prvního dílu o užvaněném kanaďanovi, který prokecal smrti díru do hlavy. Druhý díl přišel logicky o moment překvapení, tak to vynahrazuje většími explozemi a počtem hvězd (ne těch v hodnocení). Všichni důležití X-lidé jsou zpět! Navíc zákládání X-Force a jejich první akce je super. Brolin po Thanosovi fasuje dalšího ultimátního borce. Časem se cestuje méně než jsem si myslel, ale to si určitě šetří na nějakou potitulkovou scénu. Dokonalý rodinný film pro dobrou náladu. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší jak jednička. Některý ty pop-kulturní narážky mi přišly zbytečný, ale taky jsem se docela často gebil. Hodně to zvedá Josh Brolin jako Cable, třeba i v konfrontaci se samotnym Deadpoolem, kdy ho ty jeho forky sraly. Vlastně hodně pomohlo, že už to neni Deadpoolova one man show jako předtim a je obklopenej o hodně víc postavama, protože jinak by mě ta jeho postava už začala ve druhý půlce nudit. A navíc, narozdíl od jedničky už to má i větší měřítko a nepůsobí to jen jako jednoubka. 75% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stejný problém jako u druhých Kingsmanů či dvojky Kick-Ass; mělo si to z klišé z rětězů utržených "všeho víc, míry netřeba" pokračování dělat špťouchlata a ne se jim plně poddat. Druhý Deadpool se tak stal tím, z čeho si jednička dělala legraci. A tak dvojku nejlépe charakterizuje moment, kdy Pool pomrkne na diváky ohledně generické CGI bitky, aby následovala naprosto generická dlouhá CGI bitka, jak z každého druhého blockbusteru. A tak je to tu se vším, tvůrci si sice rýpnou do kdečeho, ale o chvíli později na nemlich to samé zhřeší také. Dvojka Deadpoola to v tomto ohledu má pak dvojnásob těžké, jelikož tam kde jednička s přiškrceným rozpočtem musela jít čistě po tom důležitém, tam se na rozpočet bohatá dvojka rozutíká do mnoha směrů; některé jsou nosné a jiné prostě vyšumí do nákladné přepálené CGI akční megascény. Ovšem navzdory vší mé kritice to stále umí být kousavé, vtipné (pohříchu nejvíce v přititulkové scéně) a vlastně místy opět i milé. Ale to už by tak nějak měl být předpoklad každého správného rodinného filmu o důležitých hodnotách v životě. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Osobně první film pro mě byl větším zklamáním. Primitivní humor o koulích apod. není můj šálek čaje, takže jsem se na něj dostatečně připravila, ale tvůrci byli tentokrát na mé straně a sázeli víc na narážky z jiných filmů, a když je skoro všechny znáš, tak se směješ :o) Skvělá akce, úvodní sekvence byla sakra skvělá, Josh Brolin bavil, záviděla jsem štěstí Domině a team X-Force byl, no, hodně úsměvný. A při vzpomínce na odrážení kulek meči se ještě teď směji :D K tomu ve filmu byly celé dva zadky!! No dobrá, oba byly digitální. Velký nestál za nic a dětský, přeci nejsem pedofil :D Za mě spokojenost :o) Btw. Proč nebyla po (všech) titulková scéna? ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Deadpool 2 je dojemné rodinné melodrama o důležitosti tradičních hodnot. S hrdinou, který se chce po většinu času zabít, zvracením kyseliny a brutálními akčními scénami, k nimž hraje dubstep nebo Enya (rozhodněte se sami, co je horší). Srovnatelně zábavné jako jednička, zároveň temnější a emocionálně i příběhově vrstevnatější.___Retrospektivně (jako velká část prvního dílu) je vyprávěno jenom prvních cca 20 minut, po kterých se film-noir mění v buddy movie (z vězení). Teprve druhá polovina je superhrdinskou týmovkou (Rob Delaney jako Peter by zasloužil spin-off). Cíl protagonisty i role padoucha (opět výborný Josh „Thanos“ Brolin), přicházejícího na scénu poměrně pozdě, se několikrát nečekaně promění. Všechno to spojuje právě onen melodramatický podklad s pozdním/nemožným shledáním a (re)konstrukcí rodiny. Jde tak především o vnitřní konflikt hlavního hrdiny, ne o zničení světa jako v ostatních komiksových filmech. Nevadilo mi proto množství zcela seriózních scén bez sebeshazovacího humoru (krom toho, když po špatném dialogu necháte jednu z postav označit scenáristu za debila, na špatnosti onoho dialogu to nic nezmění). Díky nim berete postavy vážněji než ony sebe samé a závěr vzbuzuje správné emoce (v tomto ohledu je Deadpool soběstačnější než Infinity War – aby vás dojal, nemusíte znát znát předchozích 18 filmů, ale pouze si pamatovat, co jste sledovali poslední dvě hodiny).___ Nejlepší jsou úvodní titulky parodující bondovky, potitulkové scény (resp. mezititulkové, po závěrečných titulcích už nic není) a vtipy pravdivě pojmenovávající nedostatky komiksových filmů, kterým chybí to, čím Deadpool překypuje, totiž nadhled. Vedle konkurence od DC to opět schytávají hlavně X-Men, označeni za zastaralou, genderově nekorektní metaforu rasismu ze šedesátých let. Zamrzí naopak rutinní akční scény s nepřehledným střihem (až na pár plynulejších okamžiků, dávajících svou choreografií vzpomenout na Johna Wicka), které jako u většiny velkoprodukcí tohoto typu zřejmě neměl pod kontrolou sám režisér, nýbrž druhý štáb (a následně lidé starající se o CGI).___ V souhrnu přesto velmi dobrá letní zábava, jejíž tvůrci dokázali vymyslet dost způsobů, jak nás obsahem a konstrukcí příběhu nebo využíváním konvencí různých žánrů i bez možnosti zopakovat „wow efekt“ jedničky od začátku do konce něčím překvapovat. 80% ()

Galerie (124)

Zajímavosti (109)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 324,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak 785,9 mil. (NIRO)
  • Zeitgeist (Bill Skarsgård) má tetování s číslem 116, což je odkaz na komiks „X-Force #116“, kde se objevil poprvé a naposledy. (griph)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama