Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (393)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Neodementní homopičovina“ je vysoce odborný terminus technicus z filmově teoretické vědy, striktně definující vodnatou audiovizuální diareu postapokalyptické či pseudohistorické konsistence s implikací nejgenerativnějších a nejstupidnějších reflexí současnosti, účelově simplifikovanou pro ultimativně mentálně inferiorní publikum. Tolik k expertnímu slovníkovému výkladu. Laicky řečeno je to v tomto případě prostě Robin Úd aka Homodebil z Loksly, trapná slaboduchá sračka pro retardy a pícnina pro MTV hovada alá Příběh Řitíře, která svým peklotyčným kokotismem a povrchní pičiditou naprosto dehonestuje vše, co kdy bylo o legendě natočeno, a to včetně parodie Mela Brůkse! Je to děsivé, ale jsou mezi námi zjevně tací, co si u toho budou slintavě cucat pokřivený palec a nadšeně hýkat, jak je to děsně kůl, ve své blahoslavenosti netušíc, že místo pralinky právě sežvýkali hovno z nutrie. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Robin Hood je titulom aké sa v súčasnej dobe v panike predávajú na Netflix. Je obsahovo nezvládnutý, vizuálne nudný a smiešne ambiciózny. Myslím, že tvorcov bude rozhodnutie ponechať film v kinách komerčne veľmi bolieť a ešte si navyše aj vystrúhajú poriadnu hanbu. Kvôli necitlivej réžii sa forma bije s obsahom ešte viac než obyčajne. Občas som mal pocit, že sa k veľkému rozpočtu a profesionálnemu štábu dostal nejaký nadšený ochotník, snažiaci sa kopírovať svoje vzory bez toho aby chápal, čo znamená vnútorný význam záberu a výstavba scény. 2/10 ()

Reklama

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Zfilmováno bezpočetkrát, ale nyní s rekordním rozpočtem a hvězdnou sestavou herců. A kritici se předhánějí v tom, kdo snímek více strhá a kinosály zejí prázdnotou. Snímek měl českou premiéru 10. ledna 2019.Jamie Dornan hraje Willa Scarletta asi tak dobře, jako hrál Christiana Graye v Padesáti odstínech šedi.Johnny Oleksinski z deníku The New York Post napsal: „Město Nottingham vypadá jak římská pevnost, kde všichni nakupují v módním butiku Zara". Tady se totiž vypráví takzvaná "origin story", tedy příběh o zrodu hrdiny. Guy Ritchie se alespoň pokusil odvážně - byť nefunkčně - skloubit dva protichůdné žánry: velkolepé zasmušilé fantasy s ušpiněnou zlodějskou historkou, která zapadá spíše do současného Londýna. Nový Robin Hood si od začátku nasazuje béčkovou kapuci a neúnavně na diváky vrhá jeden Molotovův koktejl za druhým.Na konci Robina Hooda se hrdinové konečně vydávají do lesa Sherwoodu. Jako by divákům slibovali: "Příště už to třeba bude stát za to." Příště však už budou ti rozumní sedět v úplně jiném kinosále.Film bez ladu a skladu je chvílemi až zvráceně zábavný a fetišisticky předhazuje aktuální témata bez skutečné relevance.Až se člověku zasteskne po Kevinu Costnerovi, který sice v nejpopulárnějším zpracování legendy Robin Hood: Král zbojníků z roku 1991 hrál Robina, jako by si zrovna odskočil z pláže, ale všichni si ten jeho odskok z pláže pamatujeme. A navrch nejméně tucet ikonických scén.Vzhledem k dosavadním finančním výsledkům filmu s rozpočtem okolo 100 milionů dolarů, který od listopadové americké premiéry celosvětově utržil necelých 80 milionů, ale třeba přijde ještě lepší rozhodnutí než zařadit do děje robotické vlky. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je prvotřídní prů*er. Tenhle film se prostě snaží být tak zatraceně cool, moderní a zároveň tak trochu temný a relevantní až se mu v rámci dvou hodin povede diváka nas*at a dopálit doběla. Hovadiny které tůvrci odkoukali od jiných moderních filmů (nepřemýšlejíc přitom o tom, že točí film z pseudohistorie a tak to co funguje pro filmy ala Černý jestřáb sestřelen tady bude samo o sobě vypadat prostě debilně. Jenže on ani ten příběh nestojí za starou belu (byť stokrát omýlaná legenda, nějak se scenáristům povedlo z tohoto udělat nudnou slátaninu). A to ani nezačínám s tím nechutně laciným soundtrackem a digitálními triky za které by se nemusel v některých momentech stydět ani film Lovci dinosaurů. Nový Robin Hood je prostě kolosální průšvih, který snad nenabízí jedinou pozitivní věc, díky které by se daly ty dvě hodiny ve společnosti filmu alespoň nějak obhájit. A když si vzpomenu jak původně velkolepé plány s touhle značkou producenti měli... ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Nedivil bych se, kdyby si tvůrci při psaní scénáře řekli: "Co kdybychom zasadili Robina do 21. století, ale přesto by se příběh jakoby odehrával ve středověku?" Protože takhle to opravdu vypadá. Máme mu vojáky v arabských zemích, kteří fungují jako nějaké americké komando, stráže v Nottinghamu se oblékají skoro jako zásahové jednotky policistů, máme tu moderní kasíno a mohl bych pokračovat. Film jako takový má docela dobré tempo a v mnoha částech i povedenou akci. Co jej ale táhne dolů je scénář, který je chvílemi opravdu debilní, zahlcený klišé a hlavně v druhé polovině filmu je už i ta akce naprosto nesmyslná, především pak dlouhá akční scéna v dolech. Rozhodně to dopadlo lépe než Král Artuš, který se pokoušel jít podobnou cestou, ale pořád se to dalo zpracovat mnohem lépe. 60% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Když se natáčelo v Dubrovníku (Chorvatsko), Jamie Foxx byl na večeři se svými přáteli, když se ke stolu připojili dva opilí místní a začali na něj házet rasové urážky. Přišel vedoucí restaurace, vyhodil muže a zavolal policii. Oba muži skončili ve vězení. Navzdory této jediné negativní události, která ukázala dobro a zlo některých místních lidí, Jamie Foxx nepřekvapivě zveřejňoval na svých sociálních médiích, jak úžasná je země a jak úžasní lidé jsou. (ČSFD)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno