Reklama

Reklama

Povídání o mamince a tatínkovi

(seriál)
  • angličtina Stories About Mum and Dad (festivalový název)
Loutkový / Rodinný / Krátkometrážní
Česko, 2016, 56 min (Minutáž: 8 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Taky si myslíte, že všechno už tu jednou bylo? Ale kdež! Tenhle příběh nám z bříška své maminky vypráví ještě nenarozený Toník. Prostřednictvím jeho neodolatelného komentáře sledujeme, jak se jeho maminka s tatínkem do sebe zamilovali a jak měli svatbu. Tak vznikla Tondova rodina, které si tolik považuje. Maminka malířka Lucie a tatínek truhlář Josef jsou, nepočítáme-li ještě nenarozeného Toníka, ústřední postavy našeho vyprávění. Jsou tu ale také babičky. První Coco (je duší Chanel), druhá hraje na housle (a říká si skromně Paganini) a samozřejmě i dědečkové, Lojza cukrář a Antonín truhlář. Ten sice už nežije, ale i tak je ho plný dům. To se občas, nejen v pohádkách, stává! Příběhy Toníkovy rodiny jsou plné fantazie i jemného a originálního humoru. Někdy se dokonce setkáme i s Dudkem, Zajícem, Veverkou a Sovou, což jsou sousedé z nedalekého lesa. Ovšem to nejdůležitější je, že v téhle velké rodině se všichni mají rádi a užívají si hodně legrace... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Povídání o mamince a tatínkovi je jeden z těch novějších Večerníčků, který je celkem slušně provedený. A to jak vizuálně, tak vcelku i příběhově. Možná by to chtělo trochu více humoru a děj, který se někam vyvíjí, krom samotného porodu pochopitelně. Zajímavá by mohla být i druhá řada s již narozeným Toníkem... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze na dnesni vecernickovou tvorbu vice nez slusne. Sice tam je zase ten "moderni nadech", ktery mi u novych pohadek vadi, coz ale do jiste miry muze byt zpusobene vekem a nostalgii:-). Nevim, jak detem sedne animace, ale pribehy jsou hezke a myslenka je taky dobra. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, jako ano, vizuálně je to svébytné, stylem vyprávění neotřelé, a obsahem milé a vtipné, ale... ale je to prostě už mnohokrát zopakovaná bolest české (dobře, nejen české) tvorby pro děti (v tomhle případě klidně pro celou rodinu), a sice to, že z obrovského potenciálu se nic nevyklube (nebo se to nestihlo vyklubat), a tak máte rodinku, jejímž členem je duch, a přátelí se s mluvícími zvířaty odvedle, a jedna z babiček byla cirkusačka, a tak vůbec, a nic z toho, takže to ani náhodou nemá šanci dávat nějaký smysl, a jen to baví na úrovni první signální soustavy. Kdyby tak někdo krom opravdu povedené výtvarné stránky a hudby (Marek Doubrava) chtěl dát pozor na obsah... takhle je to prostě na další z povzdechů, jak to v těch starých večerníčcích bylo lepší (což jen tak mezi námi často ani moc nebylo - když se dívám na Rumcajse, Křemílka a Vochomůrku nebo Makovou Panenku, taky mi zůstává rozum stát, jak strašlivě děravé a sem tam těžce asociální "příběhy" se tam odehrávaly). Takže maximálně 70%, ale rozhodně bych byl rád, kdyby se natočily další díly. Nejen kvůli osobním sympatiím k Davidu Novotnému a kvůli obdivuhodné hlasové flexibilitě Tatiany Vilhelmové (u té jsem měl problém uvěřit, koho všeho mluví). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama