Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda seriálu divákům představí policistu ÚOOZ Filipa Marvana ve chvíli, kdy se ocitne pod tlakem. Jeho bratr Kryštof se opět dostal do dluhů a vlivný muž Josef Šejba toho využije k nátlaku na Filipa. Nehoda, po níž se Filip v kómatu propadne o třicet let zpátky do svého rodného města na počátku osmdesátých let minulého století, je jen odkladem. Filipovi kolegové už vědí, že přestoupil zákon. S kým se potká Filip ve světě na hranici snu a reality a co z toho mu pomůže vyřešit jeho současný problém? (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, že jsem dnes zahlédl článek, kde recenzent vychválil seriál a pasoval ho na pravděpodobného krále seriálů roku - jsem byl poměrně zklamán. Václav Neužil mne moc neužil a jeho postava a herectví mne nějak moc nebavilo. Hrál tu spíš Trojan než on. Na soudruhy ze Sboru se však ještě podívám - jak budou mít nějaký normální případ. Za první díl, který mne příliš neoslovil, nedám ani ochlup víc jak 3*. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem vůbec nebyl nadšený, dokonce jsem měl obavy z toho,že se začnu nudit, pak se ale na scéně objevil Martin Plachý, který má občas takovou náladu, že ani neskloňuje, byly mi odhaleny taje sledovačky, u které se rozhodně musí zakusovat a já jsem sám sebe přistihl, jak se výborně bavím, takže tak. ()

Reklama

rumczeis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z toho takové rozporuplné pocity. Postava Ivana Trojana jako by ztělesňovala všechny ty zlé špatné věci, co jsme kdy o práci VB a STB slyšeli. To ale v podobě jednoho člověka hraničí s groteskním pohledem na celou SNB. Nevěřím tomu, že by se řadový kriminalista v okresním městě mohl chovat a jednat právě jako jeho postava. Na druhou stranu, je evidentní, že se to celé odehrává v hlavě Filipa Marvana, takže to nemusí o realitě nic vypovídat, je to prostě tak jak to vidí Filipovo podvědomí. Uvidíme, jak si povedou další díly, zatím 50 % ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Po prvním díle to vypadá na one-man-show Ivana Trojana, ostatní zdají se být pouze do počtu, včetně představitele hlavního hrdiny Václava Neužila. Jsem ročník 1970, s tehdejšími policejními složkami jsem sice neměl co do činění, s výjimkou pár „setkání“ s dopraváky, přesto se mi zdá jejich zde ukazovaná svévole a šikana nadsazená a i pro tehdejší dobu nereálná, dala by se ještě pochopit vůči tzv. „nepřátelským živlům“, ale už těžko vůči běžným občanům, lékaře v nemocnicích nevyjímaje. Seriál se asi chce vymezit vůči příliš romantickému pojetí projektu Vyprávěj, tak to zase přehání na druhou stranu, aby se ukázalo, jak byl život v tom minulém režimu nesnesitelný. To je asi náš národní problém, neumíme moc zobrazovat dobu minulého režimu — buď je to přehnaně laskavé anebo přehnaně kritické. Jenže realita byla někde mezi tím. Tak uvidíme, jak se bude seriál vyvíjet dál. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl by měl nejvíc upoutat a nalákat pozornost diváka. Tady vše vsadili na Vyprávěj v policejním hávu, a vše je špatně. Sestřička by si v té době nedovolila esenbákovi odporovat, jinak by hned letěla. Esenbáci ale v té době také už nebyli stejní jako v 50. letech, a přitom se zde tak chovají. Sledování majora Zemana je samo o sobě úlet, navíc díl Studna se vysílal v roce 1978, ne 1982, ale to už je detail. Co nejvíc bolí, je nedostatek příběhu. Za hodinu se ve filmu vlastně nic nestalo. Naznačilo, ale ty naznačené linie jsou tak fádní, že jestli to budou tahat deset dílů takto, nudou si ukoušu nehty. Jestli na to budu koukat. Navíc pan Neužil hraje tak nějak jako když se mu nechce. Ale tak co chtít po stoprvém odvaru britského Life on Mars - ostatně ani americký remake za moc nestojí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Marvan (Václav Neužil ml.) má hodinky značka Prima z roku 1978, domnělý pachatel na mopedu má stejný typ. (sator)
  • Soudruzi Sboru národní bezpečnosti mají na služebně televizor Tesla 4424A z roku 1985, příběh se však odehrává v roce 1982. (sator)

Reklama

Reklama